Πρωταθλητές οι Cavaliers του Lebron!

Αυτό είναι ο LeBron James. Ενας ευλογημένος άνθρωπος, ένας ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ αθλητής, ένας γεννημένος Πρωταθλητής. Με μια νέα ΜΥΘΙΚΗ εμφάνιση στο Game 7 των Τελικών, χάρισε στους Cavaliers τη νίκη στην Oracle Arena (93-89) και μαζί τον τίτλο του πρωταθλητή για το 2016. Τον τίτλο που είχε υποσχεθεί στο Cleveland. Τον τίτλο για τον οποίο μόχθησε υπερβολικά. Και το έκανε απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο, την ομάδα που έγραψε φέτος το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ με 73 νίκες στην κανονική περίοδο.

Το σημαντικότερο; Εγινε ο πρώτος που επέστρεψε από το 3-1 σε σειρά Τελικών.

Αυτό που έκαναν φέτος οι Cavaliers, είναι ιστορικό. Είναι κάτι που ενδεχομένως να ξεπερνά τη λογική. Βρέθηκαν να χάνουν 3-1, πήγαν στην Oracle Arena για τη φιέστα των Warriors, τους νίκησαν, έδωσαν συνέχεια στη σειρά, ισοφάρισαν στο 3-3 και πήγαν στο Game 7 για να παίξουν τα ρέστα τους. Δεν ήταν το φαβορί. Δεν περίμεναν πολλοί ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Και όμως, το έκαναν. Και το έκαναν με εμφατικό τρόπο για να σπάσουν την κατάρα του Cleveland και να γράψουν έναν επικό επίλογο σε μια χρονιά που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

Σε μια χρονιά που στον επίλογό της γράφει "το πρώτο στην ιστορία των Cavs".

  TRIPLE-DOUBLE o LeBron!
Στο σημαντικότερο ματς της καριέρας του, ο James έγραψε triple-double με 27 πόντους, 11 ριμπάουντ, 11 ασίστ, ενώ είχε 2 κλεψίματα και 3 μπλοκ σε 47 λεπτά συμμετοχής. Δεν ήθελε να κάτσει στον πάγκο. Και δεν έκατσε. Ήταν από την αρχή ως το τέλος απολαυστικός, ακόμη κι όταν έδειχνε να έχει μείνει από δυνάμεις. Στο τέλος της βραδιάς σήκωσε την κούπα του Πρωταθλητή, αλλά και το βραβείο του MVP της σειράς. Ίσως να το έπαιρνε ακόμη κι αν οι Cavaliers έχαναν. Το άξιζε. Εγινε μάλιστα ο πρώτος στην ιστορία των Τελικών που τελείωσε σειρά στην κορυφή των πόντων, των ριμπάουντ, των ασίστ, των κλεψιμάτων και των κοψιμάτων. Δεν το χωράει ο νους.

Δίπλα του ο "Βασιλιάς" του ΝΒΑ είχε έναν εξαιρετικό και πάλι Kyrie Irving (26 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 43 λεπτά), ενώ πήρε βοήθειες από τον Kevin Love που μάζεψε 14 ριμπάουντ και τον JR Smith που πέτυχε 12 πόντους. Οι συμπαίκτες του δεν έκαναν κάτι τρομερό, όμως τον υποστήριξαν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο κι εκείνος τους κουβάλησε στην κορυφή.

6/24 τρίποντα οι "Splash Brothers"...
Τη χρονιά που έγραψαν το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ, οι Warriors έκαναν το χειρότερο δυνατό κλείσιμο. Εχασαν τρία σερί ματς και στο τελευταίο είδαν τους "Splash Brothers" να έχουν μαζί 6/24 τρίποντα. Ο Stephen Curry τελείωσε το ματς με 17 πόντους και 4/14 από την περιφέρεια, ενώ ο Klay Thompson πρόσθεσε 14 με 2/10. Την ώρα λοιπόν που οι δυο τους έσπασαν τα στεφάνια, ο Draymond Green χάριζε μια από τις σπουδαιότερες εμφανίσεις που έχουμε δει ποτέ. Σκόραρε 32 πόντους με 5/7 δίποντα, 6/8 τρίποντα και 4/4 βολές, μάζεψε 15 ριμπάουντ, μοίρασε 9 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα και έμεινε στο παρκέ για 47 λεπτά. Τι άλλο να κάνει...

Πλέον, το ερώτημα είναι πως θα διαχειριστούν οι Warriors αυτή την ήττα την καλοκαιρινή περίοδο. Θα χρειαστούν καθαρό μυαλό, αλλά θα πρέπει και να προβληματιστούν για την έλλειψη εναλλακτικού πλάνου τις βραδιές που το σουτ τους δεν είναι "κοφτερό". Ίσως κυνηγήσουν τον Kevin Durant. Το σίγουρο είναι ότι έχουν αρκετή δουλειά.

Ντέρμπι από την αρχή μέχρι το φινάλε
Η τρομερή ατμόσφαιρα στην Oracle Arena βοήθησε τους Warriors να μπουν καλά στο ματς, όμως οι Cavaliers ήταν έτοιμοι για μεγάλη μάχη. Πανέτοιμοι για την ακρίβεια. Αν και στα πρώτα λεπτά δεν είδαμε εντυπωσιακό μπάσκετ, το ματς "έφτιαξε" γρήγορα, ο ρυθμός ανέβηκε, ο LeBron έκανε ό,τι ήθελε και χάρισε και ένα σπουδαίο κάρφωμα που "πάγωσε" το κοινό. Το 22-23 της πρώτης περιόδου ήταν ακριβώς αυτό που περιμέναμε, με τον James να μετρά ήδη 6/6/2. Το αντίπαλο δέος ήταν ο Draymond Green, που έφτασε γρήγορα τους 10 και ήταν μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος της ομάδας του, η οποία έπαιξε ακόμη και ζώνη για μερικές φάσεις στο ξεκίνημα του δεύτερου δωδεκαλέπτου.

Οι Cavs αστόχησαν στα επτά πρώτα σουτ τριών πόντων, μέχρι να βάλει τετράποντο (!) ο Shumpert για το 29-31. Την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι μετρούσαν επτά εύστοχα, αλλά δεν μπορούσαν να πάρουν διαφορά εξαιτίας των λαθών τους που οδηγούσαν σε εύκολους πόντους του αντιπάλου. Το σκορ έμεινε χαμηλά, οι παίκτες είχαν συνεχώς αψιμαχίες, ο Green έβαζε το ένα τρίποντο μετά το άλλο κι ο James απαντούσε. Το 49-42 του ημιχρόνου άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς, με τον Green να έχει φτάσει τους 22 με 5/5 τρίποντα (συν 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ) και τον LeBron να απαντά με 12, 8 "σκουπίδια" και 5 τελικές πάσες. Η μονομαχία τους ήταν εκπληκτική.

Θρίλερ στο φινάλε, LeBron και "killer" Kyrie Irving!
Οι Cavaliers μπήκαν με τρομερό πείσμα στο δεύτερο μέρος. Ο JR Smith πήρε προσπάθειες και σκόραρε, ο Irving ισοφάρισε (54-54), όμως οι Warriors πήραν timeout, ηρέμησαν και έφεραν γρήγορα το παιχνίδι ξανά στα δικά τους μέτρα, για να αντιδράσουν και πάλι οι Cavs και να περάσουν μπροστά στο σκορ. Μόνο που το έκαναν με σερί 11-0 σε τρίαλεπτά, με τον Irving να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Κι εκεί ήρθε νέα αντίδραση των γηπεδούχων, που ισοφάρισαν (71-71) δυο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, με το κάρφωμα του Livingston να "τρελαίνει" την Oracle Arena μετά από αρκετή ώρα.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, έλιωναν και τα τσιμέντα. Το άγχος των παικτών ήταν φανερό από χιλιόμετρα, οι διαιτητές άφησαν το σκληρό παιχνίδι και οι Cavaliers άντεχαν απέναντι σε όλα τα προγνωστικά. Μέχρι να πετύχουν ο Curry κι ο Thompson από ένα εκτός λογικής σουτ για το 85-83. Μόνο που ο Irving έβαλε το μεγαλύτερο τρίποντο για το 89-92 στα 53", μετά από κάκιστες επιλογές των γηπεδούχων. Ο Curry βρήκε ξανά σίδερο στην επόμενη φάση και ο James με μία βολή χάρισε το πρωτάθλημα στην πόλη του.  
 
 

Δειτε Επισης

Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ
Συγκλονίζει το μήνυμα της Μαρίας Αριστοτέλους-«Ήταν καρκίνος και είναι παρελθόν, τον νικήσαμε...»
ΒΙΝΤΕΟ: Ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας μετά την τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
Ολυμπιάδα και Απόλλωνας διεκδικούν το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Περιπετειώδης η έναρξη της χρονιάς για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή στη Βαλένθια
Μυθικός Μαριάνοβιτς-Αστόχησε επίτηδες σε βολή για να πάρουν οι φίλαθλοι δωρεάν φαγητό
Πρίγκιπας ξανά στο Μόντε Κάρλο ο απίθανος και επιβλητικός Τσιτσιπάς
Με δρομείς από 75 χώρες ολοκληρώθηκε την Κυριακή ο Μαραθώνιος Λεμεσού
Συναγερμός στην Ευρωλίγκα-Άγνωστο αν η Μακάμπι μπορεί να πετάξει για Βελιγράδι
Πυροβολισμοί έξω από γήπεδο στη Νέα Σμύρνη-Στο νοσοκομείο ένα πρόσωπο