Όταν ο Τζόρνταν είπε «όχι» στην ανταλλαγή που θα άλλαζε την ιστορία (pics)

Ιούνιος 1997 λοιπόν, τη βραδιά του ντραφτ και οι Ράπτορς είναι στο... ρολόι. Επιλέγουν τον Τρέισι ΜακΓκρέιντι και άπαντες είναι ευχαριστημένοι με το γεγονός, καθώς ο Τ-Mac ερχόταν με σπουδαίες περγαμηνές από την προ ΝΒΑ θητεία του.

Παρόλα αυτά όμως, λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι ο ΜακΓκρέιντι ήταν πολύ πιθανόν να μην παίξει ποτέ στους Ράπτορς, να μη γίνει κάτοικος Τορόντο και αντ' αυτού να κατέβει λίγο νοτιότερα, στο Σικάγο και να γίνει συμπαίκτης με τον Μάικλ Τζόρνταν.

 

Πως θα γινόταν αυτό; Οι Ράπτορς τα είχαν βρει σε όλα με τους Μπουλς για ένα megatrade, το οποίο θα έστελνε τον ΜακΓκρέιντι στους Μπουλς και τον Σκότι Πίπεν στους Ράπτορς.

Ένα trade δηλαδή που θα χώριζε ένα από τα σπουδαιότερα (αν όχι το σπουδαιότερο) και πιο επιτυχημένα δίδυμα στην ιστορία του ΝΒΑ και θα είχε ατέλειωτες επιπτώσεις στον ρου της ιστορίας όχι μόνο των δυο ομάδων, αλλά του ΝΒΑ γενικότερα.

Κάτι τέτοιο φυσικά δε συνέβη ποτέ, καθώς ο Μάικλ Τζόρνταν έβαλε το... χεράκι του και κράτησε τον «Ινδιάνο» στο Σικάγο. Ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος δεν ήθελε σε καμιά περίπτωση να χαλάσει το μυστικό της επιτυχίας και να αλλοιωθεί η πολύ πετυχημένη συνταγή που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε φέρει 5 πρωταθλήματα στο Σικάγο.

 

Έτσι Τζόρνταν και Πίπεν αγωνίστηκαν μαζί για ακόμη μια χρονιά, την τελευταία, όπως αποδείχθηκε, του Τζόρνταν και κατέκτησαν το 6ο πρωτάθλημα της καριέρας τους.

Ο ΜακΓκρέιντι αγωνίστηκε κανονικά στους Ράπτορς και μαζί με τον Βινς Κάρτερ έκαναν ένα τρομερό δίδυμο που απογείωσε την καριέρα και των δυο και έτσι η ιστορία του ΝΒΑ γράφτηκε ως έχει έως και σήμερα.

Στις 13 Ιανουαρίου του 1999 ο Μάικλ Τζόρνταν ανακοίνωσε για δεύτερη φορά πως αποσύρεται από την ενεργό δράση λόγω της απομάκρυνσης του Φιλ Τζάκσον από τον πάγκο των Μπουλς, ωστόσο τα δυο βασικά ερωτήματα πολλών από τη στιγμή που ο ΜακΓκρέιντι επιβεβαίωσε την είδηση χθες είναι τα εξής:

Αν ο ΜακΓκρέιντι γινόταν μέλος των Μπουλς, υπήρχε περίπτωση ο Τζόρνταν να άλλαζε απόφαση, να έπαιρνε τον ρόλο του μέντορα και να έπαιζε περισσότερο στους Μπουλς; Ή θα κατακτούσε ποτέ το 6ο δαχτυλίδι του πρωταθλητή χωρίς τον Πίπεν στο πλευρό του;

Το μόνο που μετράει εν τέλει είναι το «όχι» του Τζόρνταν, το οποίο οι Μπουλς ευλαβικά σεβάστηκαν. 

Δειτε Επισης

O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League