Παγδατής: «Σε 2-3 χρόνια θα σταματήσω το τένις»

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην ελληνική ιστοσελίδα sdna.gr ο Κύπριος αντισφαιριστής Μάρκος Παγδατής, ο οποίος σημείωσε ότι σε 2-3 χρόνια θα σταματήσει το τένις και θα έρθει οικογενειακώς να ζήσει μόνιμα στην Κύπρο.
 
Η συνέντευξή του:
«Συναντήσαμε τον 31χρονο Κύπριο λίγα λεπτά μετά το 3-0 από τον Τζον Ίσνερ. Δεν ήταν και η καλύτερη στιγμή για κουβέντα, δηλαδή...
Ο Μάρκος, ωστόσο, μάλλον είχε άλλη άποψη! Και μίλησε αναλυτικά στο SDNA για το ματς με τον Αμερικανό, για τα μελλοντικά του σχέδια και για τη Μαρία Σάκκαρη. 
Είπε, μάλιστα, τα καλύτερα λόγια για την 20χρονη τενίστρια και τόνισε ότι είναι στο πλευρό τόσο εκείνης, όσο και του Στέφανου Τσιτσιπά για οτιδήποτε χρειαστούν
 
- Πόσο δύσκολο είναι να παίζεις με τον Τζον Ίσνερ στο χορτάρι;
«Πιο εύκολο είναι να παίζεις μαζί του στο χορτάρι, σε σχέση με τα hard court. Δεν ξέρω τι να πω, δεν ήταν η μέρα μου. Νομίζω ότι χθες (προχθές) ήμουν πιο φρέσκος, καλύτερος. Ήμουν flat, δεν σέρβιρα καθόλου καλά και όταν δεν σερβίρεις καλά με αυτούς τους παίκτες και δεν τους βάζεις πίεση, σερβίρουν εκείνοι καλά, είναι πιο επιθετικοί και έχουν την ευκαιρία να σε οδηγήσουν σε λάθη».
 
 
- Νομίζεις ότι το παιχνίδι κρίθηκε όταν έχασες το προβάδισμα στο δεύτερο σετ, το οποίο είχες πάρει από την προηγούμενη μέρα;
«Εντάξει, όχι μόνο εκεί. Και στο τάι μπρέικ όταν γλίστρησα ενώ είχα βάλει πρώτο σερβίς. Δεν προσπαθώ να βρω δικαιολογίες τώρα, δεν ήταν η μέρα μου, ήταν η δική του. Έπαιξε καλύτερα από εμένα και δίκαια κέρδισε. Είμαι λίγο στεναχωρημένος τώρα γιατί το Wimbledon για μένα είναι μεγάλη ευκαιρία να παίξω καλά και να πάρω πόντους, αλλά τώρα να κάνουμε; Βλέπουμε μπροστά».
 
- Πώς είναι γενικά όταν ένας αγώνας διακόπτεται λόγω βροχής; Σε αποσυντονίζει;
«Ναι, ειδικά χθες (προχθές) είχα αρχίσει και έπαιρνα ρυθμό, ένιωθα καλύτερα. Μετά πας σπίτι, κοιμάσαι και 11 το πρωί δεν είναι ώρα για τένις. Ειδικά αν διακόψουν το παιχνίδι στις 7.30 το βράδυ. Αλλά τι να πεις; Έτσι είναι τα πράγματα, έτσι είναι οι κανόνες και πρέπει να τους ακολουθήσεις».
 
- Στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πας;
«Ναι, θα πάω, είναι στο πρόγραμμά μου».
 
- Φοβάσαι καθόλου για τον ιό Ζίκα;
«Όχι, καθόλου. Θα κάνω το εμβόλιο και θα είμαι εντάξει».
 
- Πέρυσι είχες πει ότι στόχος σου είναι να επιστρέψεις στο Top 20. Εξακολουθείς να πιστεύεις ότι είναι εφικτός στόχος;
«Ναι, φυσικά. Πέρυσι βάλαμε στόχο να τελειώσω τη χρονιά στο Top 50 κα τα κατάφερα. Φέτος ο στόχος είναι το Top 30. Έχω μπροστά μου άλλα δύο-τρία χρόνια, ώσπου να αρχίσει η Ζάχαρα το σχολείο, και πιστεύω ότι μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια θα μπω στο Top 20».
 
 
- Δηλαδή, βλέπεις να σταματάς σίγουρα σε τρία χρόνια;
«Ναι, σε δύο-τρία χρόνια. Όταν αρχίσει η Ζάχαρα το σχολείο, θα πάρω την απόφαση».
 
- Θα μπορούσε να σε κάνει κάτι άλλο να σταματήσεις το τένις, εκτός από τραυματισμό;
«Όχι, τίποτα άλλο. Αν το κορμό μου είναι εντάξει, όχι. Έχω μερικά προβλήματα με τραυματισμούς και γι' αυτό δεν παίζω τόσο πολύ πια, έχω και ένα πρόβλημα υγείας που δεν με αφήνει να παίζω σε πολλά τουρνουά και χρειάζομαι ξεκούραση. Προσπαθούμε, όμως, να βρούμε λύση. Δεν είναι κάτι σοβαρό, αλλά ένας αθλητής θα πρέπει να βελτιώσει την κατάσταση. Είμαι ευχαριστημένος με αυτό που κάνω στο τένις, περισσότερο τώρα. Έχω την οικογένειά μου, τώρα ας πούμε είναι όλοι εδώ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος».
 
- Φοβερή η Ζάχαρα, σε στηρίζει από την εξέδρα!
«Ναι, όποτε όποτε χάνω κλαίει!».
 
- Πώς βλέπεις το τένις στην Κύπρο; Μπορεί να βγει νέος Παγδατής;
«Δεν μου αρέσει να ακούω "νέος Παγδατής". Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Προτιμώ κάποιος να γίνει καλύτερος από εμένα. Και αν υπάρχει κάποιος και χρειάζεται βοήθεια, θα τον βοηθήσω να γίνει καλύτερος από εμένα».
 
- Ας πούμε, λοιπόν, αν βλέπεις να βγαίνει κάποιος τενίστας επιπέδου Παγδατή...
«Ναι, καλύτερα έτσι, το προτιμώ! Πάντα πίστευα ότι στην Κύπρο και στην Ελλάδα δεν έχουν τις εγκαταστάσεις που έχουν άλλες χώρες, αλλά και ανθρώπους που να καθοδηγούν τα παιδιά στα 13, 14 τους. Γιατί στην εφηβεία δεν ξέρουν τι να κάνουν και χρειάζονται κάποιους να τους καθοδηγήσουν και να τους εξηγήσουν τι είναι ένας επαγγελματίας τενίστας. Αυτό δεν υπάρχει».
 

 
- Γι' αυτό νομίζεις ότι δεν βγαίνουν μεγάλοι παίκτες στην Κύπρο και την Ελλάδα;
«Ναι. Δεν το παίρνουν στα σοβαρά. Είμαι Νο.1 στην Κύπρο, κέρδισα ένα πρωτάθλημα και είμαι ένας σταρ, είμαι ο νέος Παγδατής. Γι' αυτό σου λέω ότι δεν μου αρέσει να ακούω ο νέος Παγδατής. Δεν πρέπει να βλέπεις τι έκανε κάποιος άλλος πριν. Πρέπει να κοιτάς τον εαυτό σου και να προσπαθήσεις να κάνεις κάτι καλύτερο. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν παντού ταλέντα, απλά το θέμα είναι πώς τα χειρίζεσαι».
 
- Τη Μαρία Σάκκαρη την έχεις παρακολουθήσει;
«Ναι, μπορεί να παίξει πολύ καλά. Μιλάμε με τη Μαρία. Είναι μικρή σε ηλικία, μπορεί να πάει καλά. Δεν έχει το κορμί, το ύψος, αλλά έχει τα πόδια, κινείται πολύ ωραία στο γήπεδο. Έχει λίγα πράγματα που πρέπει να βελτιώσει, όμως θεωρώ ότι έχει το ταλέντο να μπει στο Top 50 και γιατί όχι στο Top 30 ή το Top 20. Είναι παλικάρι στο γήπεδο και αυτό είναι μεγάλο πράγμα. Και αν βρει κάποιον να τη βοηθήσει σε λίγα πράγματα, δεν έχει όρια. Λίγη τύχη να έχεις και δεν υπάρχουν όρια. Μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα».
 
- Τον Στέφανο Τσιτσιπά τον ξέρεις;
«Τον έχω ακουστά. Δεν τον έχω δει να παίζει, ξέρω τον μάνατζέρ του. Ξέρω ότι είναι ταλέντο. Εγώ, πάντως, είμαι εδώ και για τους δύο, για να βοηθήσω».
 
- Στην Κύπρο πηγαίνεις;
«Έχουμε να πάμε από τον Οκτώβριο. Η βάση μας είναι στην Κροατία, αλλά όταν αρχίσουν τα μωρά σχολείο μάλλον θα πάμε μόνιμα στην Κύπρο, στη Λεμεσό».
 

Δειτε Επισης

Καταγγελία σε βάρος Αμερικανού μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα για ενδοοικογενειακή βία
Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου
Οι Πέλικανς πέταξαν εκτός playoffs Κινγκς και Βεζένκοβ, νίκη με 105-98 και τώρα... Θάντερ
«Αυτό είναι το καλύτερό μου αποτέλεσμα εδώ και πολύ καιρό»
Οι Χιτ διέλυσαν τους Μπουλς και προκρίθηκαν στα playoffs, όπου τους περιμένουν οι Σέλτικς
Παράσταση για έναν ρόλο το Sprint της Σαγκάης, άνετη νίκη του Φερστάπεν
ΒΙΝΤΕΟ: Από τη Σαντορίνη, τη Νάξο και την Πάρο στην Ακρόπολη η Ολυμπιακή Φλόγα
Ο Τσιτσιπάς με τον Λάγιοβιτς στα ημιτελικά στη Βαρκελώνη
O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου