Νικηφόρο ξεκίνημα για τον Απόλλωνα

Νικηφόρα ξεκίνησε την νέα του αγωνιστική χρονιά ο Απόλλωνας, που νίκησε στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α' Κατηγορίας Ανδρών "Τάσος Μητσόπουλος" την Ένωση Νέων Παραλιμνίου μέσα στην έδρα του, με 76-67. Η ομάδα της Λεμεσού ήταν ελαφρώς ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που της έδωσε διαφορά 13 πόντων. Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο, με τους "γαλάζιους" να διατηρούν το υπέρ τους σκορ και να παίρνουν στο τέλος του αγώνα την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Καλύτεροι παίκτες για τους γηπεδούχους ήταν οι Αμπλέμπι και Μπράσγουελ, που πέτυχαν από 24 και 21 πόντους αντίστοιχα.

Στα πρώτα στάδια του αγώνα φαινόταν ότι το παιχνίδι θα ήταν ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να παραμένουν κοντά στο σκορ. Όσο περνούσε όμως η ώρα ο Απόλλωνας ανέβαζε τον ρυθμό του, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει κάποια διαφορά ασφαλείας στο σκορ. Η Ένωση δεν το έβαλε κάτω όμως και πίεσε, κρατώντας μικρή την διαφορά στο σκορ. Το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε την ομάδα του Απόλλωνα να προηγείται με 23-15.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Απόλλωνας μπήκε και πάλι δυνατά και με ένα σερί έξι πόντων αύξησε την διαφορά στο σκορ σε 29-15. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και προσπάθησαν να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους, όμως η ομάδα της Λεμεσού έδειξε πως πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, διατηρώντας -αρχικά- και -στη συνέχεια- αυξάνοντας την υπέρ της διαφορά, με το ημίχρονο να βρίσκει τους "γαλάζιους" να προηγούνται με 44-31.

Στην επανάληψη είδαμε ένα πιο ισορροπημένο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η Ένωση μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ, προσπαθώντας να φέρει τον αγώνα στα μέτρα της για να μπορέσει να μειώσει στο σκορ και να μπει ξανά στην διεκδίκηση του παιχνιδιού. Ο Απόλλωνας όμως ήταν σταθερός, με το σκορ στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να τον βρίσκει μπροστά στο σκορ με 13 πόντους, στο 61-48.

Χωρίς μεγάλες διαφορές ξεκίνησε και το τέταρτο δεκάλεπτο, σε σχέση με την τρίτη περίοδο. Το παιχνίδι ήταν κατά κύριο λόγο ισορροπημένο ανάμεσα στις δύο ομάδες, με την Ένωση να πιέζει περισσότερο και να μειώνει στο σκορ σε 76-67.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-15, 44-31, 61-48, 76-67

Απόλλων (Λάιονελ Γκάρετ): Κυριάκου 3 (1), Μακόϋ 2, Γεωργίου, Αμπλέμπι 24 (2), Μακρέι 16 (1), Μπράσγουελ 21, Στυλιανού, Χαραλάμπους, Βιράρτη, Γρίβας 1, Πέτγουεϊ 4, Χατζηβασιλείου 5 (1).

Ε.Ν. Παραλιμνίου (Γιάννης Λίβανος): Γουίγκινς 3, Σολωμού 2, Χοτ 18 (1), Τόουνς 11, Σιοκούρος, Στυλιανού 5, Κουμής 1, Χούσκισσον 17 (2), Σάμουελς 8 (1), Στρατής 3 (1), Πυρίλλης.  

Δειτε Επισης

Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου
Φανταστικός Τσιτσιπάς, απέκλεισε με ανατροπή τον Λάγιοβιτς και παίζει για τον τίτλο στην Βαρκελώνη
Καταγγελία σε βάρος Αμερικανού μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα για ενδοοικογενειακή βία
Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου