Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Εθνική Ελλάδος!

H oμάδα του Φώτη Κατσικάρη σε ακόμα ένα νοκ-άουτ παιχνίδι απέτυχε, καθώς εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και παρότι κατάφερε να επιστρέψει από την... κόλαση του -24, περνώντας και μπροστά, προδόθηκε από τις αδυναμίες της και ηττήθηκε από τους Κροάτες του εξαιρετικού Μπογκντάνοβιτς (20π.), οι οποίοι πήραν την πρόκριση στον τελικό του προολυμπιακού, απέναντι στο νικητή του έτερου ημιτελικού του τουρνουά, ανάμεσα σε Ιταλία και Μεξικό (22:00).  
 
Η Κροατία έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της ανέβασε κι άλλο τη διαφορά και στο 12' έφτασε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, στο +24 (13-37), με τους παίκτες του Κατσικάρη να αποφασίζουν σε εκείνο το σημείο να... μπουν στο παιχνίδι. Η ενέργεια από Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο και τα τρίποντα που μπήκαν από Αγραβάνη και Περπέρογλου άρχισαν να κλείνουν την ψαλίδα.
 
Από το 22-41 του Μπίλαν, με επιμέρους 12-1 η διαφορά έπεσε σε μονοψήφιο επίπεδο (34-42), με την ανάπαυλα να κλείνει στο +10 των Κροατών δια χειρός Πλάνινιτς.
 
Η ελληνική προσπάθεια για τη μεγάλη επιστροφή είχε μόλις αρχίσει και κορυφώθηκε στην τρίτη περίοδο. Ο Στράτος Περπέρογλου ηγήθηκε της «γαλανόλευκης» και με πέντε σερί πόντους και συνολικά 10 από τους 12 πόντους της παρέας του, μείωσε αρχικά σε 39-44 και παρά τις βολές του Μπογκντάνοβιτς (39-46, 25'), με δικές του 2/2 βολές έφερε για πρώτη φορά μπροστά την Εθνική με 47-46 (26:38'')!
 
Οι Κροάτες αδυνατούσαν να βρουν σκορ και δη από τα 6,75μ. (από τα 5/6 στο ξεκίνημα, είχαν 5/20 στο 30'), εντούτοις δύο δύσκολα καλάθια από Μπογκντάνοβιτς και Σάριτς τους διατήρησαν στη θέση του οδηγού (49-52, 30') ενόψει της τελικής ευθείας, καθώς και η Ελλάδα επιδόθηκε σε κακές επιθετικές επιλογές.
 
Από τη στιγμή που στην... καλή της περίοδο η Ελλάδα δεν μπόρεσε να εδραιώσει δικό της προβάδισμα, οι Κροάτες επανήλθαν και με τον Χεζόνια (από λάθος Καλάθη και Αντετοκούνμπο) πήγαν εκ νέου στο +7 (49-56, 33'), ενώ γκολ-φάουλ του Σάριτς και καλάθι στο τέλος της επίθεσης δια χειρός Μπογκντάνοβιτς έστειλαν το κροατικό προβάδισμα στο +11 (51-62, 36').
 
Οι Ελληνες παίκτες επιχείρησαν την αντεπίθεση... απελπισίας, με τον Μάντζαρη να μειώνει στο -4 (61-65, 39:42''), αλλά χωρίς συνέχεια, με το φινάλε να αφήνει την Εθνική εκτός τελικού του προολυμπιακού και... εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, υπογράφοντας και την φετινή αποτυχία!
 
Ο MVP: Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς έκανε τη διαφορά για την Κροατία, τόσο συνολικά με τους 20 πόντους του, όσο και στα κρίσιμα σημεία στο δεύτερο ημίχρονο, όπου την κράτησε όρθια την ώρα της ελληνικής αντεπίθεσης.
 
Ο Σκληρός: Ο Σάριτς ήταν άξιος συμπαραστάτης του Μπογκντάνοβιτς (16π., 8ριμπ.), ενώ ο Περπέρογλου ήταν οδηγός στην αντεπίθεση, αλλά χωρίς να την ολοκληρώσει οδηγώντας στη νίκη την Ελλάδα.
 
Ο Αόρατος: Ο Νικ Καλάθης και ο Κώστας Κουφός ήταν κατώτεροι των περιστάσεων για την Εθνική, χωρίς να την βοηθήσουν σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι.
 
Ο Πεσμένος: Ο εξαιρετικός Γιάννης Αντετοκούνμπο των δύο πρώτων αγώνων ήταν άστοχος με τους Κροάτες (3/14 σουτ) και με κακές επιλογές (6 λάθη).
 
Η Γκέλα: Η Εθνική βρέθηκε σε κακή μέρα στο συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με την Κροατία, έχοντας ισάριθμες ασίστ και λάθη (12), αριθμός ενδεικτικός της κάκιστης οργάνωσης του παιχνιδιού.
 
Η στιγμή: Η Ελλάδα προσωρινά έκανε την πλήρη ανατροπή, αφού από το -24 πέρασε μπροστά (47-46), όμως δεν μπόρεσε να εδραιώσει προβάδισμα, με την Κροατία από το ελληνικό 49-48 να φτάνει στο καθοριστικό 51-62 (36').
 
Η διαιτησία: Μπολτάουζερ, Πέρεθ, Σούλγκα έκαναν αρκετά λάθη, με την ελληνική πλευρά να έχει παράπονα, ωστόσο δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα.
 
Οι Στρατηγοί: Ο Φώτης Κατσικάρης προδόθηκε από την κακή μέρα παικτών-κλειδιά, ποντάροντας σε πολλά σημεία αποκλειστικά στα προσόντα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους... ηρωισμούς του Μπουρούση, με τους Κροάτες του
Αλεκσάνταρ Πέτροβιτς μετά το... αλαφιασμένο ξεκίνημα να μένουν από καύσιμα και τρίποντο (από τα 5/6 στα 5/23), αλλά να φτάνουν στη νίκη χάρη στην κλάση του Μπογκντάνοβιτς.
 
Η εξέδρα: Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της FIBA η προσέλευση στην «Παλαολίμπικο» ήταν 5.618, με μερικούς εξ αυτών να είναι Ελληνες φίλαθλοι, οι οποίοι όμως δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν νίκη-πρόκριση της «γαλανόλευκης».
 
Τα δεκάλεπτα: 13-31, 34-44, 49-52, 61-66.
 
Πηγή: sdna.gr
 

Δειτε Επισης

Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Καρασαμάνης: Ο Κώστας Κωνσταντίνου θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΑΕΛ, συνεχίζονται οι επαφές με Γερμανούς
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
H επεξήγηση της ΚΟΠ για το γκολ της Πάφου κόντρα στον Απόλλων και την παρέμβαση VAR στο πέναλτι του ΑΠΟΕΛ