Σερένα, 22 φορές θρύλος!

H κορυφαία τενίστρια στον κόσμο λύγισε σε 81 λεπτά με 7-5, 6-3 την τρομερή Αντζελίκ Κέρμπερ (No.4) και πανηγύρισε για έβδομη φορά στο All England Club!   
 
Ένας πραγματικός θρύλος του αθλήματος και δεν θα είναι υπερβολή να ισχυριστούμε ότι είναι η μεγαλύτερη τενίστρια όλων των εποχών... Το κοντέρ, άλλωστε, συνεχίζει (και θα συνεχίσει) να γράφει!
 
Μετά από τρεις αποτυχημένες και οδυνηρές προσπάθειες, λοιπόν, η Σερένα «έπιασε» τη μεγάλη Γκραφ και βάζει πλώρη για τα 24 της Μάργκαρετ Κορτ, που κατέχει το ρεκόρ όλων των εποχών.
 
Ακούγεται όνειρο μακρινό, αφού η Αμερικανίδα θα κλείσει τον Σεπτέμβριο τα 35 της χρόνια, όμως τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί με αυτή την υπεραθλήτρια.
 
Ήταν δεδομένο ότι αν η Σερένα σήμερα εμφανιζόταν στα... καλά της, η Κέρμπερ δεν θα μπορούσε να της χαλάσει τα σχέδια, όπως έκανε στον τελικό της Μελβούρνης. Και έτσι ακριβώς έγινε...
Η 28χρονη Γερμανίδα, ωστόσο, ήταν υπέροχη και έδειξε για άλλη μια φορά τις τεράστιες αμυντικές της ικανότητες. Και γι' αυτό ο αγώνας ήταν πολύ υψηλού επιπέδου και έκανε πολλές φορές τον κόσμο να σηκωθεί και να αποθεώσει τις δύο κοπέλες!
Εντυπωσιακά ράλι και απίθανα χτυπήματα συνέθεσαν το όλο σκηνικό, όμως η Σερένα, χωρίς αμφιβολία, άξιζε τον τίτλο και με το παραπάνω...
«Έσπασε» αρχικά την αριστερόχειρα αντίπαλό της όταν οι μπάλες ήταν πολύ βαριές στο 6-5 του πρώτου σετ και καθάρισε ουσιαστικά τη νίκη με το μπρέικ που έκανε στο όγδοο γκέιμ του δεύτερου.
Ακολούθησε ένα ιδανικό service game από την Αμερικανίδα και τα πανηγύρια της στο «ιερό» γρασίδι του Centre Court. Έχει χάσει μόνο έξι φορές σε τελικούς Grand Slam!
Εκπληκτικά τα νούμερα της Νο.1 τενίστριας στον κόσμο, αφού έχασε μόνο 5 πόντους στο πρώτο σερβίς της, ενώ σημείωσε 39 winners με 21 αβίαστα λάθη.
Πιο... ταπεινοί οι αριθμοί για την Κέρμπερ, που είχε 12 winners και 9 αβίαστα λάθη, όμως δεν μπορούσε να «χτυπήσει» το σερβίς της Αμερικανίδας. 
Έίχε μόνο ένα μπρέικ πόιντ, στο 3-3 του δεύτερου, αλλά «μίλησε» εκεί το σερβίς της Γουίλιαμς.
Ένα από πολλά highights του τελικού, η ζεστή αγκαλιά των δύο αντιπάλων στο φιλέ... Σερένα και Άντζι θα καταλαμβάνουν τη Δευτέρα τις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, αφού η Γερμανίδα επιστρέφει στο Νο.2. 
Πέρα από τους βαθμούς (2.000) και τη δόξα, η Σερένα κερδίζει και 2 εκατομμύρια λίρες με την κατάκτηση του 71ου τίτλου καριέρας, ενώ η Κέρμπερ θα βάλει στην τσέπη 1 εκατομμύριο και 1.300 βαθμούς.
Πηγή: sdna.gr
 

Δειτε Επισης

BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ