Wimbledon: Επέστρεψε στο θρόνο του ο Μάρεϊ (vid)

Τον 3ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του και δεύτερο στο Wimbledon Championships πανηγύρισε ο σπουδαίος Άντι Μάρει ο οποίος στον μεγάλο τελικό του Λονδρέζικου Major την Κυριακή, κέρδισε 3-0 σετ τον πρωτάρη σε τελικό, Μίλος Ράονιτς. 

Tρία χρόνια μετά τον ιστορικό τίτλο του 2013 στο Λονδίνο, ο Άντι Μάρει σήκωσε και πάλι το βαρύτιμο τρόπαιο της διοργάνωσης!

Ο 29χρονος Σκωτσέζος, επωφελήθηκε της αδυναμίας των Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τον τίτλο στο 3ο Grand Slam της χρονιάς και ολοκληρώνοντας τρεις εξαιρετικές εβδομάδες στο γρασίδι, έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου!

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης και του ταμπλό, έκανε ένα σοβαρό και πειθαρχημένο παιχνίδι στον τελικό, όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια του στη διοργάνωση και επικράτησε με 6-3, 7-6(3), 7-6(2) του Μίλος Ράονιτς ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει πολλά και να δημιουργήσει ευκαιρίες απέναντι στο ολοκληρωμένο και πολύ σταθερό παιχνίδι του αντιπάλου του.

Μετά τους δύο πρώτους slam τίτλους στη Νέα Υόρκη το 2012 και στο Wimbledon το 2013, ο Μάρει έζησε την αμφισβήτηση ακόμα και από τους ίδιους τους συμπατριώτες του όμως μέσα από τη σκληρή δουλειά και αφού ξεπέρασε και ένα σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού στην πλάτη η δικαίωση ήρθε για τον εξαιρετικό αυτόν αθλητή.

Ήταν ο 38ος τίτλος καριέρας για τον Braveheart Μάρει και ο 3ος στη σεζόν μετά τη Ρώμη και το Queen's.

Μάλιστα, ο Άντι Μάρει ολοκλήρωσε αήττητος τη χορτάρινη σεζόν, με 12 σερί νίκες, προερχόμενος από τον ιστορικό 5ο τίτλο του στο Aegon Championships της πατρίδας του.  

Από την άλλη, ο Ράονιτς δεν μπόρεσε να γίνει ο πρώτος τενίστας που κατακτά Grand Slam τίτλο στο ντεμπούτο του σε τελικό, μετά τον Μάριν Τσίλιτς στη Νέα Υόρκη το 2014.

Ο 25χρονος Καναδός, δεν δημιούργησε ευκαιρίες στο σερβίς του αντιπάλου του ενώ εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα και δη στα δύο σετ που κρίθηκαν στο tie break.Ο Μάρει πέτυχε το ένα και μοναδικό break που σημειώθηκε σε ολόκληρο το ματς, παίρνοντας προβάδισμα στα σετ ενώ στη συνέχεια έπαιξε όπως και όσο έπρεπε για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα, πετυχαίνοντας πολλά passing shots στις προωθήσεις του Ράονιτς στο φιλέ.

Πιο ψύχραιμος, πιο αποφασιστικός και πιο αποτελεσματικός από τον αντίπαλό του, ο Σκωτσέζος έπαιξε καλύτερα στα κρίσιμα σημεία και μετά από 2 ώρες και 47 λεπτά έντονης μάχης, σφράγισε την πολύτιμη νίκη του.

Ο Μάρει ολοκλήρωσε το ματς με 39 winners και 12 αβίαστα λάθη ενώ ο Ράονιτς είχε τους ίδιους winners αλλά αρκετά περισσότερα αβίαστα (29) με πολλές προωθήσεις στο φιλέ (46/74).

Το τέλος του αγώνα, βρήκε τον Μάρει δακρυσμένο από τη συγκίνηση και τον Ράονιτς ανέκφραστο αλλά εμφανώς ικανοποιημένο από το σπουδαίο τουρνουά που πραγματοποίησε με highlight τη φοβερή νίκη επί του Ρότζερ Φέντερερ στα ημιτελικά!

Τη Δευτέρα, ο Ράονιτς θα σκαρφαλώσει στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης ενώ ο Άντι Μάρει θα πλησιάσει κατά πολύ τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην βαθμολογία της χρονιάς (ATP Race), έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή του στο ATP Finals του Λονδίνου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μάρει, αμέσως μετά την ήττα απ'τον Τζόκοβιτς στον τελικό του Γαλλικού Όπεν, προσέλαβε ξανά τον Ιβαν Λεντλ με τον οποίον είχε κατακτησει τα δύο πρώτα του Grand Slam.

Με νέο, έστω και προσωρινό προπονητή πήγε στο Λονδίνο και ο Μίλος Ράονιτς καθώς συνεργάστηκε με τον Τζον ΜακΕνρό.

 

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών