Τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το Ρίο ζήτησε η WADA - Ντόπα με κρατική επιχορήγηση!

Βόμβα στον παγκόσμιο αθλητισμό καθώς η WADA ζήτησε τον αγωνιστικό αποκλεισμό όλων των Ρώσων αθλητών από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών αγώνων.
 
Η απόφαση αυτή του παγκόσμιου οργανισμου αντι-ντόπινγκ έρχεται σε συνέχεια της έκθεσης που είδες το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα το πρωί και στην οποία γίνεται λόγος για οργανωμένο ντοπάρισμα των Ρώσων αθλητών στο Σότσι που γινόταν με κρατική επιχορήγηση.  
 
Ο επικεφαλής επιστήμονας Ρίτσαρντ Μακ Λάρεν αποκάλυψε σε σχετική συνέντευξη τύπου ότι το υπουργείο αθλητισμού της Ρωσίας χρηματοδότησε πρόγραμμα ντόπινγκ όχι μόνο κατά τη διάρκεια των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων του Σότσι το 2014 αλλά και σε δεκάδες ακόμη διοργάνωσεις σε διαφορετικά αθλήματα.
 
Τα σημεία - κλειδιά στην έκθεση του Μακ Λάρεν
Το εργαστήριο της Μόσχας, υπεύθυνο για το πρόγραμμα αντι-ντόπινγκ, λειτουργούσε για το ακριβώς αντίθετο, να συγκαλύπτει και να προστατεύει τους ντοπαρισμένους αθλητές. 
 
Το εργαστήριο του Σότσι, λειτουργούσε υπό τη σκέπη ενός μοναδικού συστήματος συγκάλυψης που επέτρεπε στους ντοπαρισμένους Ρώσους αθλητές να αγωνιστούν κανονικά, χωρίς να πιαστούν και να αποκλειστούν από τους αγώνες.
 
Το υπουργείο αθλητισμού σκηνοθέτησε, έλεγξε και επέβλεψε την χειραγώγηση αποτελεσμάτων των αθλητών ή την ανταλλαγή δειγμάτων, με την συμμετοχή και την βοήθεια των υπηρεσιών ασφαλείας, των κέντρων προετοιμασίας και τον εργαστηρίων αντί-ντόπινγκ σε Σότσι και Μόσχα. 
 
Σύμφωνα με την έκθεση του Μακ Λάρεν το συστηματικό ντοπάρισμα των Ρώσων αθλητών ξεκίνησε το 2010 και κράτησε μέχρι το 2014, ενω ανέφερε ότι η διαδικασία συγκάλυψης έγινε και σε άλλες διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου (2013), στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα (2013), στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης (2015) και στην προετοιμασία των Ρώσων αθλητών για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου (2012). 
 
Ο επικεφαλής της WADA ανέφερε ότι δε μπορεί να δώσει ονόματα αθλητών που συμμετείχαν στις παρανομίες αυτές. Έδωσε όμως στη δημοσιότητα έναν πίνακα που δείχνει τον αριθμό των δειγμάτων που «εξαφανίστηκαν» ανά άθλημα. Ο στίβος είναι πρώτος ενώ ακολουθεί η άρση βαρών με τεράστια διαφορά από τα υπόλοιπα. 
 

Δειτε Επισης

O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League