Τόνι : «Είναι ένα όνειρο μπασκετικής ζωής»

Και επίσημα προπονητής του Ρεθύμνου αναλαμβάνει ο 42χρονος Κύπριος προπονητής Αντώνης Κωνσταντινίδης, γεγονός που αποτελεί το μεγαλύτερο βήμα στην επαγγελματική του καριέρα.
 
Η ανακοίνωση:
«Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Τόνι Κωνσταντινίδη για ένα χρόνο. Ο 42χρονος νέος τεχνικός της ομάδας μας κατάγεται από την Κύπρο και έχει διατελέσει προπονητής σε πολλές ομάδες, μετρώντας μέχρι στιγμής στην καριέρα του 3 πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και ένα σούπερ καπ Κύπρου, ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο Κοσσόβου και ένα πρωτάθλημα Βαλκανικής λίγκας.
 
Κωνσταντινίδης: «Είναι ένα όνειρο μπασκετικής ζωής»
Ο Τόνι Κωνσταντινίδης επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της ΚΑΕ και στις πρώτες του δηλώσεις ευχαρίστησε αρχικά την διοίκηση και εν συνεχεία επεσήμανε πως το Ρέθυμνο Cretan Kings και η Basket League αποτελούν μία πρόκληση αλλά και ένα όνειρο της μπασκετικής του ζωής. «Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου την Διοίκηση για την ευκαιρία που μου δίνει να αναλάβω αυτή την σημαντική ομάδα. Φυσικά, το Ρέθυμνο Cretan Kings αποτελεί μία τεράστια πρόκληση για μένα. Είναι ένα όνειρο μπασκετικής ζωής το να κοουτσάρω μία ομάδα της Basket League και θα δώσω όλο μου το «είναι», τις γνώσεις και την μεθοδολογία μου, ώστε η ομάδα να έχει ακόμη καλύτερη πορεία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Αν με ρωτούσε κάποιος πριν από μερικά χρόνια για τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μου θα απαντούσα να δουλέψω έξω από τα όρια της Κύπρου, στο εξωτερικό. Αυτό το έπραξα, κάνοντας σταθερά βήματα. Τώρα έχω μία νέα πρόκληση που λέγεται ΡέθυμνοCretan Kings και Basket League. Είμαι προπονητής που καταφέρνει να βγάζει το κάτι παραπάνω σε όλες τις ομάδες όπου και αν εργάστηκα. Το ίδιο θα προσπαθήσω να κάνω και στην νέα μου ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να εκπληρώσουμε τον στόχο μας όσο καλύτερα γίνεται».
 
ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟΝΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ
Ο 42χρονος Κύπριος τεχνικός, Τόνι Κωνσταντινίδης, θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους προπονητές στο νησί της Αφροδίτης. Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε το 2004 στην Ομόνοια, ενώ μετά από δύο χρόνια ανέλαβε την ομάδα Philips College της Κύπρου. Το 2008 πήρε τα ηνία της ΕΘΑ, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια, κατακτώντας 2 πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και ένα Σούπερκαπ, ενώ αναδείχθηκε και καλύτερος προπονητής της Κύπρου. Την σεζόν 2012/13 μετακόμισε στη Λευκωσία για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ, κατακτώντας το πρωτάθλημα το 2014. Το ίδιο καλοκαίρι αποφάσισε να ανοίξει τα «φτερά» του εκτός των συνόρων της χώρας του για λογαριασμό της ρουμάνικης Ενέρτζια Ροβινάρι. Παρά το ότι η Ροβινάρι ήταν μία «μικρομεσαία» ομάδα στην χώρα της, ο κόουτς Κωνσταντινίδης κατάφερε να την οδηγήσει έως το φάιναλ φορ του πρωταθλήματος της Ρουμανίας αλλά και στους «4» του Γιούροτσάλεντς, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί ο πολυτιμότερος προπονητής. Κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν μετακόμισε στο Κόσσοβο, αναλαμβάνοντας την Πρίστινα, καταφέρνοντας να κερδίσει το νταμπλ αλλά και το πρωτάθλημα της Βαλκανικής λίγκας, πραγματοποιώντας τριπλ-κράουν. Σε επίπεδο εθνικών ομάδων έχει διατελέσει προπονητής στην Εθνική Κύπρου Κ-16 (2008) αλλά και της ανδρικής ομάδας (2012), ενώ από τον Μάρτιο εκτελεί χρέη πρώτου προπονητή στην Εθνική Αλβανίας».
  

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών