Η κυπριακή αποστολή στο Ρίο και ημερομηνίες των αγωνισμάτων

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ), παρουσίασε την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Ομάδας για τους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες «ΡΙΟ 2016», οι οποίοι θα διεξαχθούν από 5-21 Αυγούστου στη Βραζιλία. Στην ομάδα περιλαμβάνονται 17 αθλητές, έντεκα άνδρες και έξι γυναίκες που θα λάβουν μέρος σε οκτώ αθλήματα.
 
Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης αναφερόμενος στην Κυπριακή ομάδα σημείωσε ότι η αποστολή έχει μεγάλες δυνατότητες και είναι ίσως η καλύτερη που εκπροσώπησε ποτέ την Κύπρο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ σε ότι αφορά τους στόχους της ομάδας είπε : «Πρώτος στόχος της φετινής αποστολής, είναι να υπάρξει επάξια εκπροσώπηση της Κύπρου, που θα συνδυάσει την αγωνιστική αξιοπρεπή παρουσία με την άριστη συμπεριφορά όλων των μελών της αποστολής, που θα συμβάλουν στην όσο το δυνατόν καλύτερη προβολή της πατρίδας μας. Εκ των πραγμάτων όσοι συμμετέχουν είναι ήδη νικητές και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται, ανεξαρτήτως της κατάταξης τους στους Αγώνες.» Ο κ. Ντίνος Μιχαηλίδης είπε ακόμη ότι η ΚΟΕ, και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), θα συνεργαστούν ενόψει της παρουσίας για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ομάδας Προσφύγων της ΔΟΕ που θα αποτελείται από δέκα αθλητές. Επιπρόσθετα η συνεργασία θα συνεχιστεί και μετά τους Αγώνες με εκδηλώσεις που θα λάβουν χώραν στην Κύπρο με τη συμμετοχή της ΚΟΕ και αθλητών.
 
Εκπροσωπώντας τους αθλητές ο Σκοπευτής Ανδρέας Χάσικος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν έτσι ώστε ο κάθε αθλητής να φτάσει στο επίπεδο που είναι σήμερα και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ΚΟΕ, τον ΚΟΑ, τις Ομοσπονδίες τους προπονητές και τους Χορηγούς. Σε ότι αφορά τους στόχους των αθλητών σημείωσε τα εξής : «Πιστεύω ότι είναι ύψιστη τιμή για κάποιο αθλητή η συμμετοχή σε μία Ολυμπιάδα. Εύχομαι όπως το μετάλλιο που κέρδισε ο Παύλος Κοντίδης στο Λονδίνο να αποτελέσει το εφαλτήριο και το κίνητρο για όλους τους αθλητές της ομάδας για να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό».
 
Το παρών στη δημοσιογραφική διάσκεψη έδωσαν επίσης οι αθλητές Σώτια Νεοφύτου, Ιάκωβος Χατζηκωνσταντίνου, Μάριος Γεωργίου, Άντρη Χριστοφόρου και Μίλαν Τραΐκοβιτς.
 
Η Αρχηγός της αποστολής Γενική Διευθύντρια της ΚΟΕ Όλγα Πιπερίδου Χρυσάφη ανακοίνωσε ότι σημαιοφόρος στην τελετή έναρξης θα είναι ο Ολυμπιονίκης Παύλος Κοντίδης και παρουσίασε την ομάδα και δίνοντας το στίγμα των δυνατοτήτων της σημειώνοντας τα ακόλουθα : «Υπάρχουν στην ομάδα κάποιοι αθλητές που μπορούν ενδεχομένως να ανέβουν στο βάθρο και κάποιοι άλλοι που μπορούν να φτάσουν μέχρι τον τελικό του αγωνίσματος τους και να πλασαριστούν στην πρώτη δωδεκάδα. Εμείς θέλουμε από όλα τα μέλη της ομάδας, να δώσουν ότι μπορούν αγωνιστικά, να είναι συγκεντρωμένοι τις μέρες που θα προηγηθούν και τη μέρα που θα αγωνιστούν και να εξαντλήσουν τα ψυχικά τους αποθέματα την ημέρα του αγώνα. Οι προπονητές τους θα είναι μαζί τους, όπως και ο γιατρός και οι φυσιοθεραπευτές της ομάδας, καθώς και η Διοικητική ομάδα για να βοηθήσουν σε ότι χρειαστεί. Κατανοούμε ότι είναι μακρινό το ταξίδι και οι καιρικές συνθήκες δεν είναι όπως στην Κύπρο, αλλά πιστεύουμε ότι θα υπάρξει γρήγορη προσαρμογή. Εφόσον όλα εξελιχτούν ομάλα, πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν και αγωνιστικές επιτυχίες ανάλογες των δυνατοτήτων τους».
 
ΜΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
Αρχηγός της αποστολής είναι η Γενική Διευθύντρια της ΚΟΕ Όλγα Πιπερίδου Χρυσάφη, και μαζί της θα είναι στη Διοικητική ομάδα το μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΑ Άντρη Σιάλου και η υπάλληλος της ΚΟΕ Αλλήν Κέση. Την αποστολή θα συνοδεύει ο γιατρός Κώστας Σχίζας, και ο φυσιοθεραπευτής Χαπέρης Φραγκόπουλος. Η ιατρική ομάδα συμπληρώνεται από τον φυσιοθεραπευτή Σάββα Πανάβογλου ο οποίος θα έχει αποκλειστικά την ευθύνη για την ομάδα του Στίβου και τον φυσιοθεραπευτή Ντάριο Καραμάτιτς ο οποίος είναι ο προσωπικός φυσιοθεραπευτής του Ολυμπιονίκη Παύλου Κοντίδη.
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Στην Κυπριακή Ολυμπιακή Ομάδα περιλαμβάνονται 17 αθλητές, έντεκα (11) άνδρες και έξι (6) γυναίκες που συμμετέχουν σε οκτώ διαφορετικά αθλήματα. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ ικανοποιητικός, αν και συγκυρίες και τραυματισμοί έχουν αφήσει εκτός και μερικούς άλλους οι οποίοι άξιζαν να συμμετέχουν. Σημειώνουμε ότι ο αριθμός αυτός καθώς και ο αριθμός των αθλημάτων είναι μεγαλύτερος από τον μέσο όρο των εννέα προηγούμενων συμμετοχών από το 1980 και μετά.
 
Οι αθλητές που αποτελούν την Κυπριακή Ολυμπιακή Ομάδα και οι ημέρες που θα αγωνιστούν είναι : 
Θα συνοδεύονται από τους προπονητές : Ντέγιαν Βόγνιοβιτς (Αντισφαίριση), Βίκτωρας Μήτρου (Άρση Βαρών), Παναγιώτης Πετρίδης (Γυμναστική), Σεμπαστιάν Ντουράντ (Ιστιοπλοΐα), Γεώργιος Χουζούρης (Κολύμβηση), Μιχάλης Χατζηιωάννου (Ποδηλασία), Αντώνης Γιαννουλάκης (Στίβος), Δημήτρης Ευθυμίου (Στίβος), Κυριάκος Χονδροκούκης (Στίβος), Γιώργος Γεωργιάδης (Στίβος), Πιέτρο Τζένκα (Σκοποβολή), Μιχάλης Κατζιανής (Σκοποβολή).
 
Από τις ημερομηνίες φαίνεται ότι θα έχουμε έντονη παρουσία από την πρώτη μέρα του αγωνιστικού προγράμματος με τη συμμετοχή τριών ή τεσσάρων αθλητών αναλόγως της κλήρωσης του Μάρκου Παγδατή στον πρώτο γύρο, ενώ το διάστημα από 12-16 Αυγούστου θα έχουμε τις περισσότερες συμμετοχές.
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Τη δημοσιογραφική ομάδα στο Ρίο, αποτελούν ο Λειτουργός Τύπου της ΚΟΕ Νίκος Σοφιόπουλος, και ο απεσταλμένος της ΕΑΚ Ηρόδοτος Μιλτιάδους, οι οποίοι θα έχουν την ευθύνη της ενημέρωσης του γραπτού τύπου, και η φωτογράφος Σελήνη Αλεξία Χριστοδούλου.
 
Οι αγώνες θα καλυφθούν τηλεοπτικά από το ΡΙΚ το οποίο έχει τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων και για ακόμη μία φορά θα σταθεί συμπαραστάτης και θα στηρίξει τη συμμετοχή των αθλητών μας, με την καθημερινή παρουσίαση των προσπαθειών τους όσο και γενικότερα των αγώνων.
 
ΣΤΟ ΡΙΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Στο Ρίο θα μεταβεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης από τις 3-8 Αυγούστου και θα παραβρεθεί ως προσκεκλημένος της ΔΟΕ στην τελετή έναρξης, ως ισχύει για τους αρχηγούς κρατών, και για να παρακολουθήσει τις πρώτες προσπάθειες των αθλητών μας.
 
Τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή θα εκπροσωπήσει στους αγώνες ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ κύριος Δημήτρης Λεοντής.
 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
Την Κυριακή 24 Ιουλίου, θα αναχωρήσει για το Ρίο, η Διοικητική Ομάδα και θα ακολουθήσει τμηματικά η μετάβαση των αθλητών και προπονητών η οποία θα πραγματοποιείται αναλόγως των ημερομηνιών που αγωνίζονται.
 
Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει τις ευχαριστίες στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού για την οικονομική στήριξη που προσέφεραν στους αθλητές της Ολυμπιακής Ομάδας στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους και σε όλες τις εμπλεκόμενες Ομοσπονδίες για την αγαστή συνεργασία τους με στόχο την απρόσκοπτη συμμετοχή των αθλητών μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.  Προσπάθεια της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής ήταν να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα των αθλητών μέσω των οικείων Ομοσπονδιών τους κάτι το οποίο έχει επιτευχθεί στο μέγιστο βαθμό. Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε και προς όλους τους Χορηγούς της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής αφού χωρίς αυτούς το έργο της Ολυμπιακής επιτροπής δεν θα ήταν δυνατό να επιτευχθεί.
 
Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Πρώτο Μεγάλο Χορηγό την ΟΠΑΠ Κύπρου η παρουσία του οποίου καθόλη τη διάρκεια του τετραετούς Ολυμπιακού Κύκλου, ήταν ιδιαίτερα αισθητή και υποστηρικτική ενώ παράλληλα στηρίζει με άλλα επιπλέον ποσά τους αθλητές της Ολυμπιακής Ομάδας.
 
Ευχαριστίες προς τους Μεγάλους Χορηγούς την CYTA που είναι μαζί μας «στους Μικρούς και Μεγάλους μας στόχους», και την RCB Bank που βρίσκονται μαζί μας τον τελευταίο χρόνο, και τους επίσημους χορηγούς την Petrolina, την Χαραλαμπίδης Κρίστης και την εταιρεία PEAK που ντύνει την Ολυμπιακή μας ομάδα και είναι συνεργάτης της ΚΟΕ εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
 
Τέλος ευχόμαστε από καρδιάς Καλή Επιτυχία προς όλους τους αθλητές της Ολυμπιακής Ομάδας.  Είμαστε σίγουροι ότι για άλλη μια φορά θα εκπροσωπήσουν επάξια την πατρίδα τους.
 
 
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ