Δύσκολη νίκη για την Ομόνοια στην πρεμιέρα

Εντυπωσιακό ήταν το τελευταίο παιχνίδι για την 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α' Κατηγορίας "Τάσος Μητσόπουλος", μεταξύ της Ομόνοιας και της Αναγέννησης, που πραγματοποιήθηκε στο "Τάσος Παπαδόπουλος Ελευθερία" την Κυριακή (8/11). Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό ανάμεσα στις δύο ομάδες που τα έδωσαν όλα για να φύγουν νικήτριες από το γήπεδο. Τελικά η ομάδα που επικράτησε ήταν η Ομόνοια με 87-83, με τις διαφορές να είναι πολύ μικρές μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης. Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους ήταν οι Μπράντον Μπράουν και Τζαχένις Μάνιγκατ που πέτυχαν 22 και 20 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Μίντλετον ο οποίος πέτυχε 32 πόντους.
 
Ισορροπημένα ήταν τα πρώτα στάδια του αγώνα ανάμεσα στην Ομόνοια και την Αναγέννηση. Και οι δύο ομάδες έπαιζαν καλά, με αποτέλεσμα το σκορ να παραμένει πολύ κοντά. Στο 7:51 οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει για τελευταία φορά προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο, με 20-19, ενώ από εκείνο το σημείο του αγώνα και μετά, μέχρι το τέλος της περιόδου η Ομόνοια ανέβασε τον ρυθμό της καταφέρνοντας να ολοκληρώσει το δεκάλεπτο σε σκορ 29-22 υπέρ της.
 
Στην δεύτερη περίοδο η Αναγέννηση φάνηκε ότι ήθελε να μειώσει την διαφορά στο σκορ, κάτι που πέτυχε, ωστόσο οι "πράσινοι" συνέχισαν να είναι μπροστά στο σκορ. Η διαφορά των επτά πόντων, που υπήρχε από το πρώτο δεκάλεπτο, συνέχισε να υφίσταται μέχρι και το 15:39 όπου το σκορ ήταν στο 37-30 υπέρ της Ομόνοιας. Στα τελευταία στάδια όμως του αγώνα η Αναγέννηση ανέβηκε αρκετά, μειώνοντας στο σκορ σε 43-42.
 
Αρκετά καλό ρυθμό είχε και η τρίτη περίοδος, με το παιχνίδι να παραμένει ισορροπημένο. Στο 25:29 η ομάδα της Λευκωσίας κατάφερε να δημιουργήσει διαφορά οκτώ πόντων όταν το παιχνίδι πήγε στο 59-51 υπέρ της. Όμως η Αναγέννηση ανέβηκε στα τελευταία λεπτά, μειώνοντας την διαφορά στους δύο πόντους, με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται στο 64-62.
 
Με τον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε και το τέταρτο δεκάλεπτο. Το παιχνίδι συνεχίστηκε να είναι ισορροπημένο, με τους δύο αντιπάλους να τα δίνουν όλα για να φτάσουν στην νίκη. Οι διαφορές στο σκορ παρέμειναν σε πολύ μικρά επίπεδα καθ' όλη την  υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα. Στο 34:12 η Ομόνοια πήρε προβάδισμα πέντε πόντων, κάνοντας το 75-70, όμως η Αναγέννηση μείωσε στον ένα πόντο στην συνέχεια, σε 75-74, στο 35:56 της αναμέτρησης. Η Αναγέννηση πήρε προβάδισμα στο σκορ με 78-77 στο 38:26. Στην συνέχεια η Ομόνοια πέτυχε ένα τρίποντο και ένα δίποντο, ενώ η Αναγέννηση ένα τρίποντο, με το παιχνίδι να φτάνει στο 82-81 υπέρ της Ομόνοιας, μισό λεπτό πριν την λήξη του. Στο 39:33 η Αναγέννηση με ελεύθερη βολή του Πιττάκα έφερε το παιχνίδι στα ίσα, κάνοντας το 82-82.
 
Δεκατρία δευτερόλεπτα πριν την λήξη του αγώνα ο Μάνιγκατ με τρίποντο έδωσε προβάδισμα στην Ομόνοια με 85-82. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε στο 87-83 υπέρ των γηπεδούχων.
 
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 29-22, 43-42, 64-62, 87-83
 
Ομόνοια (Νικόλας Παπαδόπουλος): Γεωργίου, Παπακώστας 2, Χριστοδουλίδης 2, Μάνιγκατ 20 (6), Μπράουν 22 (3), Ρόμπινσον 11 (3), Νουαουκόνι 13, Τζαμάρ 17 (2).
Αναγέννηση Γερμασόγειας (Στάυρος Στάυρου): Πέρι 14, Αντωνίου 3 (1), Τάλαρης, Πιττάκας 24 (2), Τουμπάζος 2, Μίντλετον 32 (1), Παρκς 8.
 

Δειτε Επισης

Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου
Οι Πέλικανς πέταξαν εκτός playoffs Κινγκς και Βεζένκοβ, νίκη με 105-98 και τώρα... Θάντερ
«Αυτό είναι το καλύτερό μου αποτέλεσμα εδώ και πολύ καιρό»
Οι Χιτ διέλυσαν τους Μπουλς και προκρίθηκαν στα playoffs, όπου τους περιμένουν οι Σέλτικς
Παράσταση για έναν ρόλο το Sprint της Σαγκάης, άνετη νίκη του Φερστάπεν
ΒΙΝΤΕΟ: Από τη Σαντορίνη, τη Νάξο και την Πάρο στην Ακρόπολη η Ολυμπιακή Φλόγα
Ο Τσιτσιπάς με τον Λάγιοβιτς στα ημιτελικά στη Βαρκελώνη
O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού