Ντόπινγκ στη Ρωσία: κοκτέιλ ουίσκι, βερμούτ, αναβολικών!

Την ώρα που η WADA ζήτησε τον αγωνιστικό αποκλεισμό όλων των Ρώσων αθλητών από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών αγώνων, νέες αποκαλύψεις σοκάρουν.
 
Το ίδιο το υπουργείο αθλητισμού της Ρωσίας χρηματοδότησε πρόγραμμα ντόπινγκ όχι μόνο κατά τη διάρκεια των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων του Σότσι το 2014 αλλά και σε δεκάδες ακόμη διοργανώσεις σε διαφορετικά αθλήματα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έκθεσης που βγήκε στη δημοσιότητα πριν από μερικές ημέρες. 
 
Ο επικεφαλής της έρευνας Ρίτσαρντ Μακ Λάρεν ανέφερε πως συστηματικό ντοπάρισμα των Ρώσων αθλητών άρχισε το 2010 και κράτησε μέχρι το 2014, ενω ανέφερε ότι η διαδικασία συγκάλυψης έγινε και σε άλλες διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου (2013), στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα (2013), στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης (2015) και στην προετοιμασία των Ρώσων αθλητών για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου (2012).
 
Ωστόσο, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ο τρόπος που είχε επιλεχθεί για να χορηγηθούν οι απαγορευμένες ουσίες ώστε να μην γίνονται... αντιληπτές σε πιθανό έλεγχο. Η ανάμειξή τους με αλκοόλ και η δημιουργία ενός κοκτέιλ (συνήθως με ουίσκι και βερμούτ) επέτρεπαι συνήθως στους αθλητές να παίρνουν κυρίως στεροειδή, τα οποία έμεναν στον οργανισμό τους από τρεις μέχρι πέντε ημέρες. Το συγκεκριμένο κοκτέιλ, μάλιστα, είχε ονομαστεί «Δούκισσα». 
 
Αυτές τις αποκαλύψεις έκανε ο Γκριγκόρι Ροτσένκοφ, ο επικεφαλής του εργαστηρίου της Μόσχας από το 2005 μέχρι το 2015, Εμφανίστηκε... μετανιωμένος για τη συνέργειά του και δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει στις έρευνες. 
 
Η ομάδα στίβου της Ρωσίας, έχει ήδη αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, λόγω του συστηματικού ντόπινγκ και αναμένεται η απόφαση της ΔΟΕ σχετικά με το αν και με ποιο καθεστώς θα μπορέσουν να λάβουν μέρος στους αγώνες οι «καθαροί» Ρώσοι αθλητές. 
 
Πηγή: sdna.gr
 

Δειτε Επισης

Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου
Φανταστικός Τσιτσιπάς, απέκλεισε με ανατροπή τον Λάγιοβιτς και παίζει για τον τίτλο στην Βαρκελώνη
Καταγγελία σε βάρος Αμερικανού μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα για ενδοοικογενειακή βία