Η ΔΟΕ κράτησε τη Ρωσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες

H συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι αποφάσισε να μην αποκλειστεί εξολοκλήρου η αποστολή της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
 
Παράλληλα, πετάει το μπαλάκι στις Παγκόσμιες Ομοσπονδίες καθώς εκείνες θα είναι που θα αποφασίσουν τελικά εάν θα αγωνιστούν οι Ρώσοι αθλητές στα αγωνίσματα τους. Υπενθυμίζουμε ότι ήδη υπάρχει ο αποκλεισμός των αθλητών του στίβου, ενώ μετά από αυτή την εξέλιξη είναι πιθανό και άλλες Ομοσπονδίες να σκεφτούν σοβαρά να αποβάλουν τους Ρώσους αθλητές.
 
Μέσα στην ημέρα αναμένεται να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της ΔΟΕ με τους όρους και τις προϋποθέσεις με την οποία θα μπορούν οι αθλητές να συμμετάσχουν στους Αγώνες. Εκείνο που μοιάζει να είναι σίγουρο είναι πως όλοι οι Ρώσοι οι οποίοι στο παρελθόν είχαν βρεθεί θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ δεν θα αγωνιστούν στο Ρίο σε κανένα άθλημα.
 
Επιπρόσθετα θα υπάρχουν και άλλα κριτήρια τα οποία θα πρέπει να πληρούν οι Ρώσοι αθλητές τα οποία θα γίνουν και αυτά γνωστά σε συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσει ο Τόμας Μπαχ.
 
Πηγή: www.sport24.gr
 

Δειτε Επισης

Ο Τσιτσιπάς με τον Λάγιοβιτς στα ημιτελικά στη Βαρκελώνη
O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών