Νέα νίκη και πρωτιά Hamilton στη βαθμολογία!

Kαθοριστικό σημείο του αγώνα, η εκκίνηση όπου ο Βρετανός τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αιφνιδίασε τον Nico Rosberg και αφού άντεξε στην επίθεση που εξαπέλυσε από το εξωτερική ο Daniel Ricciardo, πέρασε στην πρώτη θέση, την οποία και διατήρησε μέχρι το τέλος.
 
Ο Hamilton προσπάθησε να χτίσει διαφορά ασφαλείας από τον Rosberg, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Είχε τον έλεγχο βέβαια χωρίς να δώσει δικαίωμα στον ομόσταβλό του να επιτεθεί, ακόμα και όταν η διαφορά τους έπεσε στο μισό δευτερόλεπτο κατά τα ντουμπλαρίσματα.
Για την ιστορία, αυτή ήταν η πέμπτη νίκη του Hamilton στο Hungaroring (η πρώτη ήρθε το 2007) και η 48η συνολικά στην καριέρα του στην F1. Πλέον, χρειάζεται μόλις τρεις νίκες για να “πιάσει” τον Alain Prost στη δεύτερη θέση της λίστας των πιλότων με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του σπορ.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Daniel Ricciardo της Red Bull που κατάφερε σχετικά εύκολα να κρατήσει πίσω του τον Sebastian Vettel. O Γερμανός τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής πλησίασε σε απόσταση αναπνοής στο τέλος του αγώνα, αλλά δεν μπόρεσε να εξαπολύσει επίθεση, μένοντας έτσι στην τέταρτη θέση.
Η Red Bull επικράτησε και στην άλλη μάχη με τη Ferrari, αυτή του Max Verstappen με τον Kimi Raikkonen που διεκδικεί τον τίτλο του πιλότου της ημέρας έχοντας ξεκινήσει τον αγώνα από την 14η θέση.
Η αλήθεια είναι πως αυτή η μάχη ήταν που κράτησε “ζωντανό” το ενδιαφέρον του αγώνα, με τον Φινλανδό να προσπαθεί να υπερκεράσει το εμπόδιο του ταλαντούχου πιτσιρικά. Μάλιστα, σε μια απόπειρά του για προσπέραση, στον 57ο γύρο, τον βρήκε από πίσω, με αποτέλεσμα να σπάσει μέρος της εμπρός αεροτομής της Ferrari. Οι αγωνοδίκες δεν μπήκαν στη διαδικασία να εξετάσουν το περιστατικό θεωρώντας προφανώς πως ήταν αγωνιστικό συμβάν.
Η μάχη τους συνεχίστηκε μέχρι το τέλος παρά το γεγονός ότι το μονοθέσιο του Raikkonen ήταν “πληγωμένο”, με τον Verstappen τελικά να κρατά την πέμπτη θέση.
Στην έβδομη θέση τερμάτισε ο Fernando Alonso με τη McLaren, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Carlos Sainz Jr., Valtteri Bottas και Nico Hulkenberg.
Ο 12ος αγώνας και τελευταίος αγώνας πριν την καλοκαιρινή διακοπή του Πρωταθλήματος διεξάγεται στις 31 του μηνός στην πίστα του Hockenheim.
Πηγή: www.sport24,gr

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών