Ωρα Ευρώπης για την Ανόρθωση

Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ρίχνεται την Τρίτη η πετοσφαιρική ομάδα της Ανόρθωσις, αφού στις 20:00 στο «Θεμιστόκλειο» υποδέχεται για τον πρώτο γύρο  του Tσάλεντζ  Καπ την Ισραηλινή Χάποελ Κφαρ Σαβά.
 
Η ομάδα της Ανόρθωσις μετά τις δυο συνεχείς ήττες που δέχθηκε στο πρωτάθλημα από Ομόνοια και Νέα Σαλαμίνα βλέπει τον αγώνα με τους   Ισραηλινούς ως μια ευκαιρία να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Στόχος είναι μια καθαρή νίκη που θα αφήνει ανοικτό το παράθυρο πρόκρισης στον επαναληπτικό του Ισραήλ που θα διεξαχθεί την Τρίτη 17 Νοεμβρίου.
 
Ο προπονητής της ομάδας Μάριος Κοντός δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τραυματισμού και όλοι οι παίκτες βρίσκονται στη διάθεσή του. Η τελευταία προπόνηση που θα γίνει το βράδυ της Δευτέρας θα ξεκαθαρίσει και τα πλάνα του Κύπριου κόουτς.
 
Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ο κ. Κοντός ανέφερε ότι δεν γνωρίζει πάρα πολλά για την ισραηλινή ομάδα γι’αυτό μετά τη λήξη του αγώνα της  Τρίτης θα μπορεί να καθοριστεί ο στόχος της ομάδας και εάν υπάρχουν πιθανότητες πρόκρισης. Ο κ. Κοντός κάλεσε τον κόσμο της Ανορθώσεως  να βρεθεί στο γήπεδο  αφού όπως είπε τον «χρειαζόμαστε».
 
Ο κόουτς της Ανόρθωσης είπε ότι θεωρεί ότι οι δυο συνεχείς  ήττες δεν θα επηρεάσουν την ομάδα του. Στη διάθεσή του Μάριου Κοντού για τον αγώνα βρίσκονται οι εξής πετοσφαιριστές:   Μάριος Στρουγκάρεβιτς, Νταβίντ Γκιουλέ, Αυγουστίνος Παναγιωτίδης, Παναγιώτης Χρυσοστόμου, Νίκος Κολάς, Βασίλης Δημητρίου, Γιώργος Χρυσοστόμου,  Γιάννης Κοντός, Κυριάκος Παρλάς, Μίνως Αγαθοκλέους, Γιώργος Πλατρίτης, Ματέι Μιχαίλοβιτς, Μιομίρ Τσρνάτσκι, Μιιχάλης Αθανασίου και Κωνσταντίνος Καρπαθάκης.
 
Η ομάδα της Kφάρ Σαβά προπονήθηκε τη Δευτέρα στο «Θεμιστόκλειο» και εμφανίζεται με πράσινες στολές. Η ισραηλινή ομάδα έχει πολλές συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
 
Υπεύθυνος αγώνα ορίστηκε ο Παντελής Ττοφής και είναι η πρώτη φορά μετά το 2012 και τον αγώνα Απόλλωνα – Γαλατασαράι στις γυναίκες  που ορίζεται από την CEV  Κύπριος ως υπεύθυνος αγώνα σε παιχνίδι κυπριακής ομάδας στην Κύπρο.
 
Όσον αφορά την προϊστορία των κυπρο-ισραηλιινών αναμετρήσεων στην πετόσφαιρα αυτή περιλαμβάνει την Ανόρθωσις αφού στις αρχές της νέας χιλιετηρίδας αντιμετώπισε την Μακάμπι Τελ – Αβίβ αλλά έχασε και στους δυο αγώνες με 3 -0 και αποκλείστηκε.
 
Αξιο αναφοράς είναι ότι η ποδοσφαιρική ομάδα της Χάποελ Κφαρ Σαβά αγωνίστηκε πολλές φορές με κυπριακές ομάδες, ενώ έπαιξε και στη φυσική έδρα της Ανόρθωσις το ΓΣΕ Αμμοχώστου.
 
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
«Η ΑΕΚ μπορεί να έχει κάποιους παίκτες πιο ποιοτικούς, όμως ο ΑΠΟΕΛ είναι καλύτερος ως σύνολο»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
«Οι παίκτες είχαν σαφής τρόπο εξουδετέρωσης του Άρη, παίκτης του αγώνα ο Σαρφό»
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου
Ένα βήμα πριν την τελική μάχη για τον τίτλο-Η βαθμολογία και οι τελευταίες δύο αγωνιστικές