Ο "βασιλιάς" πήρε το όπλο του

Ο Mo Williams ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Cleveland όλο το βράδυ. Όταν όμως η Utah άρχισε να απειλεί πραγματικά τους φιναλίστ των περσινών Τελικών, ο LeBron James ανέλαβε δράση. Ο “Βασιλιάς” σημείωσε τους 17 από τους 31 πόντους του στην τέταρτη περίοδο και οι Cavaliers στάθηκαν στα πόδια τους και νίκησαν τη Utah 118-114, φτάνοντας αισίως τις 7 συνεχόμενες νίκες.

Ο “Βασιλιάς” είχε ακόμα 8 ασίστ και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Mo Williams έβαλε 29 πόντους με 8/9 σουτ και ο Kevin Love πρόσθεσε άλλους 22 (συν 8 ριμπάουντ) για τους Cavaliers, οι οποίοι ήταν μπροστά στο σκορ σε όλο το πρώτο ημίχρονο αλλά στα μέσα της τέταρτης περιόδου είδαν τη Utah να προηγείται με 95-86! Ο Alec Burks (24π.) και ο Rudy Gobert (15π., 7ρ., 5ασ.) οδήγησαν την αντεπίθεση της Jazz, η οποία ευστόχησε σε εννέα συνεχόμενα σουτ στην τρίτη και στην τέταρτη περίοδο.

Κάπου εκεί ο James πήρε το ματς στα χέρια του και το Cleveland έκανε ένα επιμέρους 18-3, προηγήθηκε με 104-98 στο 45' και δεν έχασε ξανά το προβάδισμα, παρά την προσπάθεια της εφτάψυχης Utah να κρατηθεί στο παιχνίδι με το τρίποντο του Hood και το καλάθι του Favors που έκαναν το σκορ 107-105. Στο τελευταίο λεπτό ο James έβαλε ένα κρίσιμο hook και έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων στους Cavs, ενώ 1,2'' πριν από τη λήξη ο Williams σφράγισε τη νίκη με δύο ελεύθερες βολές.

Νέα νίκη οι Knicks, φωνάζουν οι Raptors
Τα εκτός έδρας παιχνίδια μάλλον... πηγαίνουν στους φετινούς Knicks. Η ομάδα της Νέας Υόρκης σημείωσε την τρίτη φετινή εκτός έδρας νίκη της στο Toronto, όπου υποχρέωσε μάλιστα τους Raptors στην πρώτη φετινή ήττα τους στο Air Canada Centre με 111-109. Ο Carmelo Anthony (25π.), ο Lance Thomas (17π.) και ο Langston Galloway (15π.) ήταν οι κορυφαίοι των Knicks, οι οποίοι είχαν 11/23 τρίποντα και ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

Στο τέλος πάντως χρειάστηκαν και τα... κλειστά μάτια των διαιτητών για να “καθαρίσουν” το ματς. Συγκεκριμένα, με περίπου 20 δευτερόλεπτα να απομένουν ο Anthony πάτησε καθαρά εκτός αγωνιστικού χώρου, κάτι όμως που οι διαιτητές δεν είδαν. Εν συνεχεία έγινε φάουλ στον Lance Thomas, ο οποίος έβαλε δύο βολές στα 17,2'' και έκανε το σκορ 105-108. Οι Raptors είχαν την ευκαιρία να στείλουν τον αγώνα στην παράταση, μόνο που ο DeRozan έχασε το κρίσιμο λέι-απ με 6'' να απομένουν.

Ο DeMar DeRozan ήταν ο πρώτος σκόρερ των Raptors με 29 πόντους και ο (πολύ νευρικός) Kyle Lowry είχε 23 πόντους, 9 ασίστ και 7 ριμπάουντ για το Toronto, το οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και με 13 πόντους διαφορά στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου. Δεν αγωνίστηκαν Carroll και Ross για την καναδική ομάδα, ενώ πάλι απών ήταν ο Arron Afflalo για τους Knicks.

Εσπασαν το ρόδι οι Pelicans, τραυματίστηκε ο Davis
Ύστερα από έξι ήττες σε ισάριθμους αγώνες, οι Pelicans πανηγύρισαν επιτέλους την πρώτη νίκη τους στη σεζόν. Το 120-105 επί των Mavericks, πάντως, δεν τους άφησε ακριβώς τη γεύση που θα ήθελαν. Ο λόγος ήταν η αποχώρηση του Anthony Davis με τραυματισμό στο δεξί ισχίο, γεγονός που μετρίασε τη χαρά των “πελεκάνων” για την εντυπωσιακή βραδιά στην οποία βρέθηκαν οι “πελεκάνοι”. Αν και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για κάτι το σοβαρό, με αυτά που έχουν πάθει φέτος στη Νέα Ορλεάνη, δεν μπορούν να μην ανησυχούν.

Με ή χωρίς τον Davis, πάντως, οι Pelicans ήταν αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη και το έκαναν. Εύκολα. Η ομάδα του Alvin Gentry ξεκίνησε το ματς με 12-0 αλλά έβαλε τις βάσεις με το σερί 18-0 που έκανε στο δεύτερο δωδεκάλεπτο, όταν ξέφυγε με 55-36. Από εκεί και πέρα όλα έγιναν εύκολα για τους Pelicans, που ξέφυγαν με 67-42 στο 33' και είχαν έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με κορυφαίους όλων τους Ryan Anderson (25π., 11ρ.), Ish Smith (17π., 12ασ.) και Toney Douglas (17π., 5/7τρ.).

Ενα ξέσπασμα αρκούσε για το Miami
Όσο εύστοχοι κι αν ήταν οι Lakers στα τρίποντα (11/22), απλά δεν είχαν αρκετή βενζίνη στο ντεπόζιτο για να ακολουθήσουν μέχρι τέλους μία ομάδα πιο γεμάτη και πιο ποιοτική. Ειδικά και με τον Kobe Bryant να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα με πολιτική ένδυση, λόγω ενοχλήσεων στη μέση. Το Miami ήταν η καλύτερη ομάδα και στο τέλος επικράτησε χωρίς πρόβλημα με 101-88, δημιουργώντας τη διαφορά στην τρίτη περίοδο, όταν ξέφυγε με 71-60 χάρη σε ένα επιμέρους 13-3.

Η διαφορά ανέβηκε μέχρι το +18 (97-79) στην τέταρτη περίοδο για την ομάδα της Florida, η οποία παρέταξε μόνο δέκα παίκτες λόγω της ανταλλαγής των Chalmers, Ennis, πάλι όμως έμοιαζε πιο πλήρης. Ο Chris Bosh (30π., 11ρ.) και ο Hassan Whiteside (19π., 15ρ., 3κ.) δεν είχαν αντίπαλο κάτω από τα δύο καλάθια, την ώρα που ο Nick Young (17π.) οδηγούσε τους Lakers στην επίθεση, μαζί με τον Metta World Peace (14π., 4/4τρ.).

Δειτε Επισης

Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου
Φανταστικός Τσιτσιπάς, απέκλεισε με ανατροπή τον Λάγιοβιτς και παίζει για τον τίτλο στην Βαρκελώνη
Καταγγελία σε βάρος Αμερικανού μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα για ενδοοικογενειακή βία
Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου