Παγδατής στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ: «Έχω σχέδια για το τένις στην Κύπρο» (video, photos)

Με βαριά καρδιά ο Μάρκος Παγδατής αποφάσισε να μην συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο λόγω προβλήματος τραυματισμού στο χέρι. Όπως μας διευκρίνισε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί είναι μία τενοντίτιδα στο αριστερό χέρι. Σήμερα (09/08) ή αύριο θα αποφασίζει εάν θα συμμετάσχει στα επερχόμενα τουρνουά. Ο Κύπριος αντισφαιριστής έκανε διάλλειμα από την προσπάθεια επανόδου του στην αγωνιστική δράση και μας υποδέχτηκε στο προπονητικό κέντρο στην Παραμύθα.
 
Εκεί όπου προπονείται όταν βρίσκεται στην Κύπρο. Υπάρχει γυμναστήριο, ice bath, πισίνα, δωμάτια γι’ αυτόν, την οικογένειά του και την προπονητική του ομάδα, καθώς και γήπεδο τένις με ‘championship grade’ σκληρή επιφάνεια.  
 
Χαλαρός και προσιτός, μας μίλησε (ανάμεσα σε άλλα) για την απόφαση να μην πάει στο Ρίο, τους επόμενους του στόχους, τα μελλοντικά του σχέδια όταν θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση και τα ταλέντα του τένις.
 
-Μάρκο, σε ποια κατάσταση βρίσκεται το χέρι σου;
Το έχω δοκιμάσει τις τελευταίες δύο ημέρες και δεν νιώθω κάποιο πόνο. Είμαι σίγουρος ότι θα προλάβω τα δύο επόμενα τουρνουά και είμαι αισιόδοξος ότι θα προλάβω και το τουρνουά του Σινσινάτι. Παρά τον τραυματισμό μου, πραγματοποιώ καθημερινά προπονήσεις και είμαι προσεκτικός, γιατί είναι το αριστερό χέρι που με ταλαιπωρεί. Δεν προπονήθηκα για μια βδομάδα στο back hand για να ξεκουράσω το χέρι μου. Από άποψη φυσικής κατάστασης πάντως είμαι αρκετά καλά και είμαι έτοιμος για να ξεκινήσω να αγωνίζομαι. Τώρα θα ξεκινήσω ενδυνάμωση για να φτάσω στο επίπεδο που θέλω.
 
-Ποια είναι τα τουρνουά που ακολουθούν;
Τη Δευτέρα ξεκινά το Σινσινάτι και ακολουθεί το τουρνουά του Σάλεμ. Μετά το τέλος των δύο τουρνουά ξεκινά το US Open. Ο στόχος μου είναι να προλάβω και τα τρία τουρνουά. Θέλω να παίξω στην Αμερική γιατί η σκληρή επιφάνεια μου αρέσει.
 
-Είναι η αγαπημένη σου επιφάνεια;
Πρώτα μου αρέσει το γρασίδι και μετά η σκληρή επιφάνεια. Βέβαια δεν διαφέρει η προετοιμασία, αλλά ο τρόπος παιχνιδιού του κάθε αθλητή.
 
-Εξαρτάται από εσένα αν θα συμμετάσχεις σε αυτά τα τουρνουά;
Η αλήθεια είναι ότι κάναμε καλή θεραπεία και ο γιατρός είναι αισιόδοξος. Αν δεν νιώσω και εγώ κάποιο πόνο μέχρι την αυριανή προπόνηση τότε θα φύγω για να πάω στο τουρνουά του Σινσινάτι.

 


-Φαντάζομαι ήθελες αρκετά να πάεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες…
Έκανα τα πάντα για να πάω εκεί και δυστυχώς δεν τα κατάφερα.  Ήθελα να βρεθώ στο Ρίο και η αλήθεια είναι πως μου πήρε περίπου τρεις ημέρες για να συνειδητοποιήσω ότι δεν θα είμαι εκεί, γιατί ίσως αυτοί να ήταν οι τελευταίοι μου Ολυμπιακοί Αγώνες. Βέβαια δεν μπορώ να γυρίσω το χρόνο πίσω. Βλέπω μπροστά, σκέφτομαι το υπόλοιπο της σεζόν που για μένα είναι πολύ σημαντικό.
 
-Πιστεύεις ότι μπορούσες για ένα μετάλλιο;
Είναι πολύ δύσκολο να καταφέρεις κάτι τέτοιο. Όμως ήμουν σε αρκετά καλή φόρμα και με λίγη τύχη θα μπορούσα να φτάσω ψηλά. Κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν σε αυτούς τους αγώνες».
 
«Στους καλύτερους 20 αθλητές…»
-Ποιους στόχους για τη συνέχεια της καριέρας σου;

Αυτό ξεκίνησε από την περσινή περίοδο. Ήθελα να μπω μέσα στην καλύτερη 50άδα της Παγκόσμιας κατάταξης και τα κατάφερα. Φέτος θέλω να είμαι στους καλύτερους 30 του κόσμου για να έχω καλύτερες κληρώσεις στα Γκραντ Σλαμ της νέας περιόδου. Τη φετινή περίοδο δεν είχα καλή παρουσία στα Γκραντ Σλαμ και έφυγα νωρίς. Στην Αυστραλία και τη Γαλλία βρήκα στο δρόμο μου τον Τσογκά, στο Γουΐμπλετον είχα απέναντί μου τον Ίσνερ και σίγουρα αυτούς τους αθλητές θέλω να τους αποφεύγω στα πρώτα παιχνίδια.

 


 
-Αποφάσισες πότε θα σταματήσεις την καριέρα σου;
Όχι ακόμη δεν έχω αποφασίσει κάτι τέτοιο. Έχω ως στόχο να μπω μέσα στους καλύτερους 20 αθλητές του κόσμου. Τότε θα αποφασίσω τις επόμενες μου κινήσεις. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν είμαι μόνος. Είναι και η οικογένεια μου και θα λάβουμε τις αποφάσεις μαζί. Όταν θα ξεκινήσει και η μικρή το σχολείο τότε θα αλλάξουν και τα πράγματα. Γιατί πάνω απ’ όλα θέλω να είμαι σωστός πατέρας.
 
«Σκέφτηκα να σταματήσω, η Καρολίνα μου είπε να συνεχίσω»
-Τα πολλά ταξίδια σε υποχρεώνουν να λείπεις συχνά μακριά από την οικογένειά σου.
Έχω δίπλα μου μια εξαιρετική σύντροφο που καταλαβαίνει τα πάντα. Για μένα αυτό σημαίνει πολλά. Χωρίς την Καρολίνα θα ήταν πολύ δύσκολο να κάνω αυτό που κάνω σήμερα, αλλά αυτή είναι η ζωή μου. Εγώ και η σύζυγός μου πιστεύουμε ότι αυτό που κάνουμε είναι το καλύτερο και για τα παιδιά μας. Για να καταλάβετε πριν τρία χρόνια σκέφτηκα το ενδεχόμενο να σταματήσω αλλά η Καρολίνα μου είπε να συνεχίσω και αυτό έκανα. Για να έρθω ξανά εκεί που αξίζω να είμαι.


 
-Ποιος ήταν ο λόγος που σε έβαλε σε σκέψεις να σταματήσεις;
Λόγω των πολλών τραυματισμών που είχα. Έχω και ένα πρόβλημα υγείας που δεν με αφήνει να παίξω αρκετά παιχνίδια συνεχόμενα. Συγκεκριμένα έχω μια μορφή αναιμίας ελαφριάς μορφής και στη φυσική κατάσταση φαίνεται αυτό. Αποφασίσαμε όμως να συνεχίσω και βάλαμε ως στόχο να μπω στην καλύτερη 20άδα του κόσμου.
 

«Όταν θα σταματήσω την καριέρα μου…»
-Είναι ευρέως γνωστό ότι η παρουσία σου βοήθησε στη διάδοση του τένις στην Κύπρο.

Σίγουρα αυτό με χαροποιεί και έχουμε σχέδια και για το μέλλον με την Καρολίνα. Όταν θα σταματήσω την καριέρα μου θα επιδιώξω να κάνω κάτι στην Κύπρο. Όχι αποκλειστικά με το τένις αλλά γενικότερα με τον αθλητισμό. Θέλω πολύ να ασχοληθώ με αυτό. Να βοηθήσω παιδιά που έχουν όνειρα για τον αθλητισμό, χωρίς να χρειαστεί να φύγουν από μικρή ηλικία από την Κύπρο, όπως έκανα εγώ που έφυγα στα 14 μου χρόνια. Δεν λέω ότι δεν με βοήθησε αυτό, αλλά σίγουρα με άλλαξε ως άνθρωπο. Είναι δύσκολο να ζεις μακριά από τον τόπο σου. Είναι ένας στόχος που έθεσα προσωπικά. Πιστεύω ότι έχω ακόμα 3-4 χρόνια άρα δεν χρειάζεται να βιαστώ.


 
-Θα μείνεις στην Κύπρο μετά το τέλος της καριέρας σου;
Ναι σίγουρα. Σαν την χώρα μας δεν υπάρχει κανένα άλλο μέρος. Έχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες αλλά την Κύπρο την αγαπώ πολύ και σίγουρα θέλω να μεγαλώσει εδώ η οικογένειά μου. Υπάρχουν και καλά σχολεία για τα παιδιά, άρα εδώ θα είμαστε μια χαρά.
 
-Σου λείπει κάτι από την καριέρα σου;
Αν μου έδινε κάποιος συμβόλαιο ότι σε ηλικία 31 ετών, υγιής, με δύο μωρά και μία υπέροχη γυναίκα και θα είχα κάνει όλα αυτά στην καριέρα μου, θα το υπέγραφα αμέσως. Εννοείται ότι μπορούσα να κάνω περισσότερα.
 
«Η Ομοσπονδία μπορούσε να κάνει περισσότερα»
- Ποια είναι η άποψή σου για την Εθνική;

Πιστεύω ότι η Ομοσπονδία θα μπορούσε να έκανε πολύ περισσότερα πράγματα. Όπως για παράδειγμα καλύτερες εγκαταστάσεις. Τώρα εγώ αναφέρομαι μόνο για το τένις και δυστυχώς αυτό παρατηρείται και σε άλλα αθλήματα.


 


Ο Νο1 και τα νέα ταλέντα
-Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι δίκαια ο Νο1 τενίστας;

Είναι ο τοπ, αλλά πιστεύω ότι θα έρθει η πτώση του σε λίγο καιρό, όπως έγινε και με τον Φέντερερ.
 
-Ποιοι νέοι μπορούν να αποτελέσουν το νέο αίμα του τένις;
Είναι ο Μίλος Ράουνιτς. Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος είναι… αλλού, μπορεί να ακολουθήσει τον Φέντερερ. Ο Νικ Κύργιος έχει αυτοπεποίθηση και αυτή η τρέλα είναι καλή γιατί αυτή μπορεί να σου δώσει πρωταθλήματα. Αρκετό μέλλον έχει και ο Θανάσης Κοκκινάκης και ο Μπέρναντ Τόμιτς. Πλέον οι αθλητές είναι πιο ψηλοί και πιο δυνατοί. Δεν έχει πολλά ράλι. Αλλάζει σιγά-σιγά το τένις.

Δειτε Επισης

Καταγγελία σε βάρος Αμερικανού μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα για ενδοοικογενειακή βία
Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου
Οι Πέλικανς πέταξαν εκτός playoffs Κινγκς και Βεζένκοβ, νίκη με 105-98 και τώρα... Θάντερ
«Αυτό είναι το καλύτερό μου αποτέλεσμα εδώ και πολύ καιρό»
Οι Χιτ διέλυσαν τους Μπουλς και προκρίθηκαν στα playoffs, όπου τους περιμένουν οι Σέλτικς
Παράσταση για έναν ρόλο το Sprint της Σαγκάης, άνετη νίκη του Φερστάπεν
ΒΙΝΤΕΟ: Από τη Σαντορίνη, τη Νάξο και την Πάρο στην Ακρόπολη η Ολυμπιακή Φλόγα
Ο Τσιτσιπάς με τον Λάγιοβιτς στα ημιτελικά στη Βαρκελώνη
O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου