Έξω φρενών η ΔΟΕ με τη συμπεριφορά του Αιγύπτιου τζουντόκα

Έστειλαν στο σπίτι του τον Αιγύπτιο τζουντόκα,  Ισλάμ Ελ  Σεμπαμπί ο οποίος αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Ισραηλινό αντίπαλό του, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ τους.
 
Ο Αιγύπτιος εστάλη πίσω από την ίδια του την ομάδα, μετά την ήττα του στον αγώνα της περασμένης Παρασκευής, ενώ δέχθηκε επίπληξη από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για τη συμπεριφορά του.
 
Ο αθλητής είπε ότι δεν ήθελε να σφίξει το χέρι με έναν Ισραηλινό, ούτε ήταν υποχρεωμένος να το πράξει σύμφωνα με τους κανόνες του τζούντο. Η ΔΟΕ από την πλευρά της πάντως τόνισε ότι η συμπεριφορά του Αιγύπτιου τζουντόκα αντίκειται στους κανόνες και το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων.
 
Να θυμίσουμε ότι ο  Ελ Σεμπαμπί αμέσως μετά την ήττα του από τον Ισραηλινό Ορ Σασόν, και αφού οι δύο ανακατέλαβαν τις θέσεις τους μπροστά από το διαιτητή, ο Αιγύπτιος απομακρύνθηκε όταν ο Ισραηλινός έτεινε το χέρι του. Όταν κλήθηκε από τον διαιτητή να το κάνει, έκανε ένα γρήγορο νεύμα και απομακρύνθηκε εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών από το κοινό που παρακολούθησε τον αγώνα.

Η Πειθαρχική Επιτροπή (DC) θεώρησε αντιαθλητική την συμπεριφορά του Αιγύπτιου τζουντόκα, σημειώνοντας πως αυτή αντίκειται στους κανόνες του fair play και της φιλίας των εθνών, αξίες που εμπεριέχονται στο πνεύμα του Ολυμπισμού. Και γι αυτό η Επιτροπή εξέδωσε σοβαρή επίπληξη στον Ελ Σεμπαμπί για τη συμπεριφορά του, ζητώντας παράλληλα από την Αιγυπτιακή Ολυμπιακή Επιτροπή να διασφαλίσει ότι στο μέλλον όλοι οι αθλητές της θα έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση σχετικά με τις ολυμπιακές αξίες πριν συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες”.
 
Reuters
 
 
 

Δειτε Επισης

To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)