Γιατί ανακοίνωσε το ήδη γνωστό η ΚΟΠ

Την περασμένη Παρασκευή, πριν τη σέντρα στο παιχνίδι της εθνικής μας με τη Βουλγαρία, ο Γιώργος Κούμας δήλωνε στην κάμερα του ΡΙΚ για το μέλλον του ομοσπονδιακού προπονητή: «Φυσικά θα συνεχίσει ο Ραν Μπεν Σιμόν, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Ασχολείται 24 ώρες, εφτά μέρες την βδομάδα με την Εθνική, κάτι πρωτόγνωρο για εμάς».

Δύο μέρες μετά από αυτήν την ξεκάθαρη τοποθέτηση του προέδρου της η ΚΟΠ ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ότι «Εθνική και Μπεν Σιμόν μαζί στα προκριματικά του Euro 2020» και διευκρίνισε πως «Κοινή είναι η επιθυμία της ΚΟΠ και του Ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Ανδρών να συνεχίσουν μαζί στις επόμενες προκλήσεις για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα».

Όποιος δεν ασχολείται στενά με την εθνική, μπορούσε εύκολα να σκεφτεί είτε πως ο Ισραηλινός βρισκόταν υπό εντονότατη αμφισβήτηση είτε πως το συμβόλαιό του είχε διάρκεια ως το τέλος του Πρωταθλήματος Εθνών και ανανεώθηκε.

Από την ΚΟΠ, ωστόσο, ουδέποτε υπήρξε έστω και… υποψία αμφισβήτησης του προπονητή, ενώ οι δύο πλευρές -όπως είχε γνωστοποιηθεί με την ανακοίνωση έναρξη της συνεργασίας τους (5 Ιουλίου 2017)- «κατέληξαν σε συμφωνία για συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το φθινόπωρο του 2019, με το τέλος των υποχρεώσεων της Εθνικής μας στα προκριματικά του EURO 2020».

Για ποιο λόγο, τότε, η ΚΟΠ ανακοίνωσε χθες κάτι γνωστό, δεδομένο και υπογεγραμμένο εδώ και 16 μήνες; Σύμφωνα με πληροφορίες του paparazzo, ο λόγος ήταν η επιθυμία του Κούμα να βάλει μια και καλή τέλος στα… δεκάδες φαξ που έφταναν το τελευταίο καιρό στο γραφείο του από ατζέντηδες, οι οποίοι του πρότειναν προπονητές προεξοφλώντας (μόνοι τους) ότι μετά την πορεία της εθνικής στο Πρωτάθλημα Εθνών θα ήθελε να προχωρήσει σε αλλαγή τεχνικής ηγεσίας.
 

Δειτε Επισης

Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου