Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Γέμισαν τα συρτάρια της ΚΟΠ-Περιμένουν φάκελο την Δευτέρα

  05/04/2019 22:28
Γέμισαν τα συρτάρια της ΚΟΠ-Περιμένουν φάκελο την Δευτέρα

Γέμισαν τα συρτάρια της ΚΟΠ-Περιμένουν φάκελο την Δευτέρα

  05/04/2019 22:28

Ύποπτα ματς σε αγώνες πρωταθλήματος των μικρών κατηγοριών έχει εντοπίσει αρκετά φέτος η UEFA για τους οποίους μάλιστα έστειλε και φακέλους στην ΚΟΠ.

Ωστόσο, στους φακέλους αυτούς η Ευρωπαική Ομοσπονδία δεν καταλόγισε ευθύνες σε όποιαδηποτε ομάδα κι έτσι μέχρι σήμερα δεν προέκυψε τιμωρία.

Έγκυρη πηγή ενημέρωσε τον Paparazzo ότι στην ΚΟΠ περιμένουν φάκελο τη Δευτέρα (08/04) ή το αργότερο την Τρίτη (09/04) για αγώνα πρωταθλήματος στη β' κατηγορία.

Ο Paparazzo σας θυμίζει την απόφαση της ΚΟΠ που έλαβε το 2016 σχετικά με αγώνες με ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα.

Αναλυτικά:

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση κατά την οποία υπάρχει ενημέρωση από την UEFA για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα για ποδοσφαιρικό αγώνα πρωταθλήματος που διοργανώνει η ΚΟΠ και στην οποία καταλογίζεται και/ή αποδίδεται υπαιτιότητα σε συγκεκριμένο σωματείο, με την τροποποίηση θα επιβάλλονται οι ακόλουθες ποινές:

1.Στον πρώτο φάκελο θα επιβάλλεται στο υπαίτιο σωματείο πρόστιμο €50.000.

2. Στο δεύτερο φάκελο θα επιβάλλεται στο υπαίτιο σωματείο πρόστιμο €50.000 και αφαίρεση 6 βαθμών. Σε περίπτωση που ο φάκελος αφορά ομάδα Β’, Γ’ ή Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ ή οποιασδήποτε άλλης Κατηγορίας Πρωταθλήματος ΚΟΠ, τότε επιπρόσθετα της ποινής του προστίμου των €50.000 και της αφαίρεσης των 6 βαθμών, θα επιβάλλεται η ποινή της απαγόρευσης ανόδου του σωματείου στην πιο πάνω ανώτερη κατηγορία και στη θέση του θα προάγεται το αμέσως επόμενο σωματείο.

3. Στο τρίτο φάκελο θα επιβάλλεται απαγόρευση συμμετοχής των σωματείων, στο πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν (διαβάθμιση) και αποκοπή όλων των χορηγιών και/ή εσόδων τα οποία τα σωματεία θα ελάμβαναν από τη συμμετοχή τους στα εν λόγω πρωταθλήματα, από τη ΚΟΠ.

4. Στο τέταρτο φάκελο θα επιβάλλεται η ποινή προστίμου €100.000 και παράλληλα διαγραφή του σωματείου από το μητρώο μελών της ομοσπονδίας. Στην περίπτωση αυτή το σωματείο το οποίο έχει διαγραφεί από το μητρώο μελών της ομοσπονδίας δεν θα έχει δικαίωμα επανεγγραφής του και συμμετοχής του στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ για τα επόμενα 5 χρόνια.

Νοείται ότι για το θέμα της διαγραφής από το μητρώο μελών της ομοσπονδίας ενός σωματείου θα επιλαμβάνεται το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ, το οποίο με βάση το καταστατικό έχει την αρμοδιότητα για την υλοποίηση της ποινής της διαγραφής του σωματείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πίσω στην αρχή της σελίδας