Στη γραμμή εκκίνησης των Ολυμπιακών Αγώνων 34 ποδηλάτες του Cyprus Sunshine Cup

Συνολικά 34 αθλητές και αθλήτριες που έχουν αγωνιστεί τα δύο τελευταία χρόνια στο Cyprus Sunshine Cup βρέθηκαν στη γραμμή εκκίνησης του Mountain Bike ανδρών -γυναικών, στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, οι κούρσες του οποίου έγιναν το Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για μεγάλο νούμερο, αν αναλογιστούμε πως όλοι οι διαγωνιζόμενοι στο Ρίο ήταν 81. Μεταξύ των ευρωπαίων αθλητών, το ποσοστό όσων έχουν βρεθεί στο Cyprus Sunshine Cup υπερβαίνει το 50%, υπογραμμίζοντας τη βαρύτητα που έχει ο αγώνας της Κύπρου στο διεθνές καλεντάρι και τη σημασία που του αποδίδουν οι κορυφαίοι ποδηλάτες.
 

Το αργυρό του Kulhavy
Είκοσι άντρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασαν από το Cyprus Sunshine Cup τα τελευταία χρόνια. Ξεχωρίζει το όνομα του αργυρού Ολυμπιονίκη Jaroslav Kulhavy (Τσεχία), ο οποίος εδώ και δώδεκα χρόνια προετοιμάζεται το χειμώνα στην Κύπρο. Φέτος ο Kulhavy, Χρυσός Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο, υπέστη κάταγμα μετά από πτώση στη Βορόκλινη και έμεινε εκτός δράσης δύο μήνες. Τέταρτος Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε ο Γάλλος Maxime Marrotte που κέρδισε το φετινό Cyprus Sunshine Cup, έβδομος ήταν ο γνώριμός μας, Ιταλός Luca Braidot.

Ο Jaroslav Kulhavy
 

Στη γραμμή εκκίνησης βρέθηκαν επίσης οι γνωστοί μας από την προετοιμασία στην Κύπρο, Βέλγοι Ruben Scheire και Jens Schuermans, Γερμανοί Manuel Fumic και Moritz Milantz, Τσέχοι Odrej Cink και Jan Skarnitzl, o Marco Aurelio Fontana (Ιταλία) που ήταν τρίτος φέτος στα «Αυξέντεια» -το πρώτο και μεγαλύτερο σκέλος του αγώνα- καθώς και οι Jose Antonio Ramos Hermida (Ισπανία), Simon Andreassen (Δανία), Δημήτρης Αντωνιάδης (Ελλάδα), Shlomi Haimy (Ισραήλ), Andras Parti (Ουγγαρία), Kohei Yamamoto (Ιαπωνία), Rudi Van Houts (Ολλανδία), Anton Sintsov (Ρωσία), Mathias Fluckiger (Ελβετία) και ο Βραζιλιάνος Avancini, δεύτερος στα «Αυξέντεια» το 2015.

Ο Marco Aurelio Fontan
  
«Από τους πιο σημαντικούς στον κόσμο»
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Κύπρος είναι μια από τις σημαντικότερες χώρες στο Mountain Bike παγκοσμίως και πως το Cyprus Sunshine Cup, στα είκοσι χρόνια ζωής του, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους σπουδαιότερους αγώνες στον κόσμο, χάρη στην αρωγή του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και άλλων φορέων» σχολιάζει κ. ο Μιχάλης Χατζηϊωάννου, διευθυντής της Bikin Cyprus που διοργανώνει το Cyprus Sunshine Cup. «Με την ευκαιρία θέλω να συγχαρώ τους Ολυμπιονίκες και ιδιαίτερα το φίλο της Κύπρου Jaroslav Kulhavy, ο οποίος όχι μόνο δεν τα παράτησε μετά την ατυχία στο νησί μας το Μάρτιο, αλλά έφτασε στο δεύτερό του Ολυμπιακό μετάλλιο» προσθέτει ο κ. Χατζηϊωάννου.


Ο αντιπρόεδρος του ΚΟΤ κ. Κώστας Κουμής τονίζει πως «είμαστε χαρούμενοι και πολύ ικανοποιημένοι που βλέπουμε ότι σχεδόν οι μισοί από τους συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν προετοιμαστεί στην Κύπρο, καθώς φαίνεται πως οι επενδύσεις του Οργανισμού πιάνουν τόπο» και συνεχίζει: «το Cyprus Sunshine Cup και ευρύτερα η ποδηλασία κατέχουν σημαντική θέση στη στρατηγική του ΚΟΤ για ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, μορφής τουρισμού που βοηθάει του προβλήματος στην αντιμετώπιση της εποχικότητας».


Πρώτη «Κύπρια» η Neff
Στον αγώνα των γυναικών που έγινε το Σάββατο (20/8) μετείχαν 14 κοπέλες οι οποίες ήταν στην Κύπρο για προετοιμασία φέτος ή πέρσι. Στην πρώτη 10αδα τερμάτισαν τέσσερις πολύ γνωστές μας αθλήτριες. Έκτη η Jolanda Neff (Ελβετία), τρίτη στα «Αυξέντεια» του 2015. Όγδοη η Linda Indergand (Ελβετία ), ένατη η Yana Belomoina (Ουκρανία) και δέκατη η Gunn-Rita Dahle Flesjå, νικήτρια του φετινού Cyprus Sunshine Cup και Χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας. Η Belomoina έτρεξε και στον αγώνα ποδηλασίας δρόμου στο Ρίο, όπου ήταν όγδοη.

Η Yana Belomoina


Από τις συμμετέχουσες, στην Κύπρο προετοιμάστηκαν επίσης η Annika Langvad (Δανία), νικήτρια των «Αυξέντειων» 2015, η Γερμανίδα Sabine Spitz που κέρδισε Χρυσό στο Πεκίνο, αργυρό στο Λονδίνο και χάλκινο στην Αθήνα καθώς και οι Githa Michiels (Βέλγιο), Irina Kalentyeva (Ρωσία), Helen Grobert (Γερμανία), Pauline Prevot Ferrand (Γαλλία), Eva Lechner (Ιταλία), Linda Indergand (Ελβετία ), Anne Terpstra (Ολλανδία), Jovana Crnogorac (Σερβία) και Tanja Zakelj (Σλοβενία), μετέχοντας και στο Cyprus Sunshine Cup.

Η Annika Langvad


Το Cyprus Sunshine Cup του 2017 θα διεξαχθεί 23-26 Φεβρουαρίου στο δάσος Μαχαιρά και 5 Μαρτίου στην αρχαία Αμαθούντα.


Περισσότερες πληροφορίες στο www.cyclingcy.com. 

Δειτε Επισης

O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League