Στοίχημα με ρίσκο από τον Μιλόγεβιτς

Η ανακοίνωση της πρόσληψης του Βλάνταν Μιλόγεβιτς από την Ομόνοια έφερε ποικίλες αντιδράσεις. Για κάποιους ήταν απογοητευτική η κατάληξη στο θέμα της αντικατάστασης του Κώστα Καϊάφα. Θεωρούμε ότι πολλοί εκπλάγηκαν επειδή το προηγούμενο διάστημα κάποιοι ανέβασαν τον πήχη, βγάζοντας στη φόρα ονόματα προπονητών, όπως οι Μπεν Σιμόν, Πάμπος Χριστοδούλου, Μάριο Μπέιν, Γιαν Κέλερ και Μάρτσει Σκόρζα.

Κανείς από αυτούς που κριτικάρουν την επιλογή του Σέρβου τεχνικού δεν μπορεί να τεκμηριώσει με βεβαιότητα ότι, εάν ερχόταν κάποιος από τους προαναφερθέντες, θα πετύχαινε στην Ομόνοια. Από την άλλη, κανένας δεν μπορεί να προδικάσει ότι οι πράσινοι θα κάνουν μεγάλα πράγματα ή θ’ αποτύχουν με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Αυτό θα φανεί με τον χρόνο.

Ο νέος κόουτς των πρασίνων στην προηγούμενή του ομάδα, την Τσουκαρίτσκι, βασίστηκε σε ένα μακροχρόνιο πλάνο. Αποτέλεσμα: από τη β’ κατηγορία την οδήγησε στην πρώτη και πλέον είναι η τρίτη καλύτερη ομάδα στη Σερβία. Έφυγε με παρακαταθήκη το πρώτο κύπελλο στην ιστορία της ομάδας, η οποία έκανε την παρθενική της εμφάνιση στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Είναι δεδομένο ότι ο 45χρονος τεχνικός δεν έχει καθόλου εμπειρία στον πρωταθλητισμό, αλλά ποιος αλήθεια περίμενε, όταν πρωτοήλθε στον ΑΠΟΕΛ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ότι θα έχει τέτοια εξέλιξη; Ποιος φανταζόταν την πορεία που θ’ ακολουθούσε η Ανόρθωση όταν ο Τιμούρ Κετσπάγια αναλάμβανε την προπονητική ευθύνη;

Ο Σέρβος στην πρώτη έξοδο από τη χώρα του, ως προπονητής, αναλαμβάνει μία ομάδα που θεωρείται επιβεβλημένο να μάχεται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Γι’ αυτό, ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν θα έχει σχεδόν καθόλου χρόνο για να δουλέψει σ’ ένα πολυετές πλάνο. Τ’ αποτελέσματα πρέπει να έρθουν άμεσα. Όταν αρχίσει η μουρμούρα προς το πρόσωπό του, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Σύμφωνα με τα όσα βγαίνουν προς τα έξω, ο Μιλόγεβιτς παρουσιάζεται αποφασισμένος να πετύχει και να υποχρεώσει τη διοίκηση να του δώσει συμβόλαιο και για του χρόνου. Η σιγουριά του δεν αποτελεί εχέγγυο επιτυχίας. Από το 2010, οπότε και η Ομόνοια κατέκτησε το τελευταίο της πρωτάθλημα, στο «Ηλίας Πούλλος» βρέθηκαν έξι προπονητές, ενώ αν μεγαλώσουμε το χρονικό περιθώριο διαπιστώνουμε ότι έντεκα τεχνικοί δούλεψαν στην Ομόνοια την τελευταία δεκαετία. Άρα είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχει υπομονή και πρέπει άμεσα να καταφέρει να πείσει τους δύσπιστους. 

Πάντως, η προϋπηρεσία του δείχνει ότι μπορεί να εργαστεί χωρίς πολύ χρήμα, ενώ οι παίκτες που έχει στο ρόστερ η Ομόνοια τού δίνουν την ευχέρεια να εφαρμόσει το γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Είναι πραγματικά μεγάλο στοίχημα για τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς να… υπερασπιστεί την απόφαση της διοίκησης, που με τη σειρά της πρέπει να επιβάλει την απαιτούμενη στήριξη προς τον νέο τεχνικό. Εξάλλου, δεν φτάνει μόνο η προσπάθεια του προπονητή για ν’ αναδειχθεί μια δυνατή ομάδα…

stelios.steliou@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Ξέσπασμα Αταμάν-«Αν δεν πάμε F4 δε θα 'μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»
Ούτε και τώρα ο Τσιτσιπάς-Τέταρτη ήττα σε τελικό στη Βαρκελώνη
ΒΙΝΤΕΟ: Χάος στην εκκίνηση, συγκρούσεις μεταξύ των Hypercar
Χωρίς απουσίες η Μακάμπι στην Ελλάδα για τα ματς με τον Παναθηναϊκό
Εκπληκτική κίνηση και κάρφωμα από τον Τζοέλ Εμπίντ στην κορυφή του Top-10 της βραδιάς
Το Top 10 του Παναθηναϊκού στη Regular Season έχει φάσεις που έγραψαν ιστορία!
Χαρτ, Μπράνσον και ΜακΜπράιντ βγήκαν μπροστά και οι Νικς έκαναν το 1-0 κόντρα στους Σίξερς
Αισιόδοξος ο προπονητής των Μπάκς για τον τραυματισμό του Αντετοκούνμπο-«Ελπίζω ότι θα είναι έτοιμος»
Η Σάκκαρη ανέβηκε στο Νο 6 του κόσμου, παρέμεινε στο Νο 12 ο Τσιτσιπάς
Η εννιάχρονη εγκλωβισμένη αθλήτρια που ανέβασε την σημαία της Κύπρου ψηλά και να μας κάνει περήφανους