Σπουδαίο διπλό του Παναθηναϊκού στη Ξάνθη

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε για πρώτη φορά, επί ημερών Αναστασίου στην Ξάνθη, πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του και ισοβαθμεί στην κορυφή με τον Ολυμπιακό περιμένοντας στραβοπάτημα του στην Τούμπα.α πολύ σπουδαία νίκη στην Ξάνθη πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός επικρατώντας με 1-0 των Ακριτών χάρη στην κεφαλιά οβίδα του Τελάντερ στο 83' που έδωσε στους πράσινους το τρίτο συνεχόμενο τρίποντο και έφερε το τριφύλλι στην κορυφή, ισόβαθμό με τον Ολυμπιακό που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Οι πράσινοι κέρδισαν για πρώτη φορά στην Ξάνθη, επί ημερών Αναστασίου, και μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα και πήραν ένα διπλό ψυχολογίας ενόψει και της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Το τριφύλλι χωρίς να πιάσει και πάλι σπουδαία απόδοση ήταν καλύτερο από την Ξάνθη και πρόσεξε αρχικά τα μετόπισθεν και εν συνεχεία έψαχνε ένα γκολ που θα του έδινε τη νίκη και τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, κάτι που τελικά κατάφερε.


Τα πλάνα του Λουτσέσκου
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε την ομάδα του με δυο αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στον Ηρακλή, μια εβδομάδα πριν, καθώς δεν είχε στη διάθεση του τον τιμωρημένο Σολτάνι αλλά και τον Καρυπίδη που τραυματίστηκε στην τελευταία προπόνηση.

Έτσι επέλεξε να έχει στο αρχικό του σχήμα τους Τσενάμο κάτω από τα γκολπόστ, Μπέρτο, Γουάλας, Φλίσκα και Λισγάρα. Στην μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Βασιλακάκης, Παπαστεργιανός, Ντιμιτρόφ και Λουσέρο ενώ στην επίθεση κινούνταν οι Χερέα, Καπετάνος.

Ο Ρουμάνος τεχνικός θέλησε να γεμίσει το κέντρο και να κλείσει τους χώρους προς την εστία του Τσενάμο προκειμένου να δυσκολέψει την ανάπτυξη του Παναθηναϊκού.

Τρεις αλλαγές από τον Αναστασίου
Από την πλευρά του ο Γιάννης Αναστασίου άλλαξε πρόσωπα και σχήμα, 4-2-3-1 στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού θέλοντας να δει την ομάδα του να αποδίδει καλύτερα.

Ο Στιλ ήταν το νούμερο ένα των πράσινων ενώ στην αμυντική τετράδα δεν υπήρχε καμία αλλαγή με τους Μαρινάκη, Τελάντερ, Ταυλαρίδη και Νάνο να παίζουν στην άμυνα. Μπροστά τους αγωνίστηκαν οι Λαγός, Ζέκα ενώ η τριάδα μπροστά τους ήταν οι Καλτσάς, Ατζαγκούν και Αμπέντ και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπεργκ.Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα όμως ο Σουηδός να είναι πολύ μακριά από τους υπόλοιπους πράσινους και να μην γίνεται εύκολα αποδέκτης της μπάλας.




Οι πράσινοι στο πρώτο ημίχρονο είχαν την υπεροχή του αγώνα και με καλή κυκλοφορία, κυρίως στο δικό τους μισό, προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα της Ξάνθης. Κάτι το οποίο κατάφεραν μετά το 30' όταν και δημιούργησαν κάποιες φάσεις την ίδια ώρα που οι γηπεδούχοι απείλησαν μόλις μια φορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με 61-39% κατοχή υπέρ των πράσινων και ελάχιστες τελικές, τέσσερις στο σύνολο τους από τις δυο ομάδες.

Δεν άλλαξε η εικόνα του αγώνα

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τις δυο ομάδες και πάλι να προσπαθούν αρχικά να κερδίσουν το χώρο του κέντρου και να προσέξουν την άμυνα τους και εν συνεχεία να βγουν στην επίθεση. Οι δυο ομάδες είχαν περισσότερες καλές στιγμές απ' ότι στο πρώτο μέρος αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ με τον πολυτιμότερο παίκτη της αναμέτρησης για το τριφύλλι, τον Ράσμους Τελάντερ ο οποίος σε μια στημένη φάση νίκησε δυο αντιπάλους και τον Τσενάμο και έβαλε το γκολ που έδωσε τη νίκη στους πράσινους.SKODA ΞΑΝΘΗ (ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ): Τσενάμο, Μπέρτος (86' Νιέτο), Γουάλας, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Χέρεα, Φλίσκας, Καπετάνος (64' Κρίστοφερ), Λισγάρας, Ντιμιτρόφ (57' Μπαξεβανίδης)



Δειτε Επισης

Τινάζει την μπάνκα ο πρόεδρος της Πόρτο-«Ο Ολυμπιακός θα δώσει τα 17,5 εκατ. ευρώ για τον Κάρμο»
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη