Eκτός έδρας ήττα για την ΕΘΑ

Την εκτός έδρας ήττα γνώρισε η ΕΘΑ Έγκωμης από την εσθονική Τάρτου Ροκ, σε αγώνα που έγινε στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του FIBA Europe Cup. Οι "κιτρινόμαυροι" πάλεψαν το παιχνίδι, όμως οι Εσθονοί ήταν ανώτεροι κατά το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και δίκαια πήραν την νίκη. Η ομάδα της Έγκωμης δεν θα συνεχίσει στον θεσμό, ανεξάρτητα με το τελευταίο παιχνίδι που θα δώσει την ερχόμενη βδομάδα. Καλύτερος για την Τάρτου Ροκ ήταν η Ζάμπας που σημείωσε 22 πόντους ενώ για την ΕΘΑ οι Γκόλντεν και Πίαρσον που σημείωσαν 23 και 22 πόντους αντίστοιχα.
 
Το πρώτο δεκάλεπτο είδαμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες. Μάλιστα η ΕΘΑ ξεκίνησε πιο δυνατά, αφού πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα όπως και στο 7:05 του αγώνα όπου ήταν μπροστά στο σκορ με 11-7. Έπειτα όμως οι εσθονοί έφεραν το παιχνίδι στα ίσα και πήραν προβάδισμα 18-17 στο τέλος της πρώτης περιόδου.
 
Πολύ καλύτεροι ήταν στην δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι. Μετά τα πρώτα δευτερόλεπτα του δεύτερου δεκαλέπτου το σκορ ήταν στο 21-19 υπέρ της Τάρτου Ροκ, η οποία σημείωσε οκτώ σερί πόντους και έκανε το 29-19, δημιουργώντας για πρώτη φορά μεγάλη διαφορά στο σκορ. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τους γηπεδούχους να είναι μπροστά στο σκορ με 41-33.
 
Με τον ίδιο ρυθμό συνέχισε το παιχνίδι η Τάρτου Ροκ και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παρκέ και κατάφεραν να αυξήσουν την διαφορά που τους χώριζε στο σκορ από την ΕΘΑ. Όσο και αν πάλεψε η κυπριακή ομάδα δεν μπόρεσε να κρατήσει την διαφορά στο σκορ σε μικρά επίπεδα, ούτε να μειώσει περαιτέρω. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Τάρτου Ροκ να αυξήσει την διαφορά της στους δεκαεπτά πόντους, με το σκορ να είναι στο 67-50 στο τέλος της τρίτης περιόδου.
 
Ισορροπημένη ήταν η τελευταία περίοδος ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η Τάρτου Ροκ είχε υπέρ της διαφορά δεκαεπτά πόντων και προσπαθούσε να τους διατηρήσει, χωρίς να αφήσει την ΕΘΑ να πλησιάσει στο σκορ και να την απειλήσει. Η ομάδα της Έγκωμης έκανε προσπάθεια για να μειώσει στο σκορ, χωρίς επιτυχία. Το τέλος του αγώνα βρήκε την Τάρτου Ροκ νικήτρια με 92-75.
 
Τάρτου Ροκ (Γκέρτ Κουλλαμάε): Σοκ 5 (1), Ντόρμπεκ 21 (5), Τάλτς 2, Έιχφους 9, Ντόρονιν 4, Πετρούκονις 15, Χάρπερ 15 (1), Ζάμπας 22 (2).
ΕΘΑ (Γεώργιος Σκαραφίγκας): Πακ 10 (2), Γκόλντεν 23 (3), Αναστασιάδης 2, Δημητρίου 3 (1), Τραΐκοβ, Παπαμιχαήλ, Κασκίρης, Πίαρσον 22, Χένρι 15, Χρίστου.
 
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-17, 41-33, 67-50, 92-75
 

Δειτε Επισης

Ο Ντάνι Άλβες διασκέδασε μέχρι τις 5 το πρωί στη βίλα του μόλις μια μέρα μετά την αμφιλεγόμενη αποφυλάκιση
ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
H Ντιλέτα Λεότα πήγε στη δουλειά με... το εσώρουχο σε κοινή θέα (pics)
Η παράξενη απορία του Τσιτσιπά-«Γιατί δεν συνοδεύουμε κάθε γεύμα με ποπ κορν;»
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του