Πέρασε με το σπαθί του ο ΑΠΟΕΛ, όχι λόγω Ολυμπιακού

Ο ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε το βράδυ της Πέμπτης (24/11) την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Η οριστικοποίηση ακόμη ενός ιστορικού επιτεύγματος δεν έγινε στο δικό του παιχνίδι, αλλά μετά το τέλος του άλλου παιχνιδιού του Ομίλου.

Παρά το γεγονός ότι οι γαλαζοκίτρινοι ηττήθηκαν (2-1) από την Αστάνα, η αδυναμία της Γιανγκ Μπόις να πάρει το διπλό στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό (1-1) έδωσε την βαθμολογική πρόκριση στους γαλαζοκιτρίνους.

Σε καμία, όμως, περίπτωση δεν μπορεί να ειπωθεί ότι η πρόκριση δόθηκε στον ΑΠΟΕΛ ως… δώρο από τον Ολυμπιακό που δεν έχασε από τους Ελβετούς. Η ομάδα της Λευκωσίας κέρδισε αυτή την πρόκριση με το σπαθί της.

Ξεκίνησε την πρεμιέρα των Ομίλων με εμφαντικό τρόπο κερδίζοντας πρώτα την Αστάνα στο ΓΣΠ και έπειτα, μέσα στο άνδρο του, τον Ολυμπιακό. Με αυτές τις νίκες δημιουργήθηκαν οι καλύτερες προϋποθέσεις.

Η θέση των γαλαζοκιτρίνων ισχυροποιήθηκε με την εντός έδρας νίκη επί της Γιανγκ Μπόις, που τον διατήρησε στην κορυφή. Μάλιστα, ο ΑΠΟΕΛ μπορούσε με λίγη συγκέντρωση να έφευγεαπό την «Αστάνα Αρένα» με άλλο ένα διπλό. Οι περιστάσεις δεν τον βοήθησαν. Επηρέασε η κόκκινη, ίσως να έγινε και λανθασμένη διαχείριση από εκείνο το σημείο και έπειτα, ενώ το γκολ ήρθε προς το φινάλε του αγώνα.

Ο ΑΠΟΕΛ βγάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τα παιχνίδια στην έδρα του έβαλε στο λογαριασμό του όλους τους διαθέσιμους βαθμούς (έχει άλλο ένα εντός έδρας ματς) και περνώντας από δύσκολες έδρες μαζεύοντας τρεις βαθμούς, θα βρεθεί στην επόμενη φάση έχοντας στηριχθεί μόνο στις δικές του δυνάμεις. Το πέτυχε, μάλιστα, ενώ απομένει άλλος ένας αγώνας για την ολοκλήρωση της φάσης των Ομίλων.

stelios.steliou@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Αισιόδοξος ο προπονητής των Μπάκς για τον τραυματισμό του Αντετοκούνμπο-«Ελπίζω ότι θα είναι έτοιμος»
Η Σάκκαρη ανέβηκε στο Νο 6 του κόσμου, παρέμεινε στο Νο 12 ο Τσιτσιπάς
Ιστορική επίδοση Λεμπρόν, στα χνάρια του Τζόρνταν-«Δεν έχω πολύ καιρό ακόμη»
Η εννιάχρονη εγκλωβισμένη αθλήτρια που ανέβασε την σημαία της Κύπρου ψηλά και να μας κάνει περήφανους
tiktok
Γιοβάνοβιτς: Δεν είναι σωστό να υποτιμάτε την ομάδα μου, θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα
Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»