Mία «Κυρία» συνηθισμένη στις ήττες

Άλλη μία χρονιά αποδεικνύεται καταστροφική για την Ανόρθωση. Η ομάδα της Αμμοχώστου τα τελευταία χρόνια έχει πάρει τον κατήφορο. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια - μετά το 2009 -, οι ελπίδες του καλοκαιριού, πολύ νωρίς καταλήγουν σε «ζωντανό εφιάλτη» για τους φίλους της ομάδας.

Τα τελευταία εφτά χρόνια η κατάσταση ολοένα και δυσχεραίνει για την ομάδα της Αμμοχώστου. Η τελευταία σεζόν που πρόσφερε χαρά στους φίλους της ήταν τη σεζόν 2008-09 με την ξέφρενη ευρωπαϊκή πορεία μέχρι τους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μετά την επιτυχία – και τα γνωστά γεγονότα που ακολούθησαν – λες και κάποιος καταράστηκε την Ανόρθωση. Οκτώ χρόνια χωρίς κάποιον εγχώριο τίτλο, ενώ το κακό άρχισε να επεκτείνεται και στην Ευρώπη, μιας και τα τελευταία τρία χρόνια δεν εξασφάλισε καν ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Το δυστύχημα όμως για την Ανόρθωση είναι ότι πλέον δείχνει να έχει συνηθίσει τις ήττες. Τις προάλλες άκουγα φίλο της ομάδας να λέει ότι «πάμε στο γήπεδο και ξέρουμε ότι θα χάσουμε. Δεν μας απογοητεύει πλέον η ήττα». Μία δήλωση που φανερώνει τον βαθμό απογοήτευσης που περιβάλλει την ομάδα της Αμμοχώστου.

Το γεγονός ότι απομένει μόλις μία αγωνιστική για την ολοκλήρωση του α’ γύρου και μπορεί να ειπωθεί πιο εύκολα ότι η Ανόρθωση κινδυνεύει με υποβιβασμό, παρά ότι πάει για έξοδο στην Ευρώπη, είναι αρκετό για να δείξει την εικόνα άλλης μίας προβληματικής χρονιάς. Ήδη βρίσκεται πέντε βαθμούς πίσω από την εξάδα – είναι στην 9η θέση – και έξι πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Δυστυχώς, για την ταλαιπωρημένη «Κυρία» στις αποτυχίες των τελευταίων χρόνων έχει να «κουβαλάει» και το γεγονός ότι η έδρα της δεν αποτελεί απόρθητο φρούριο. Στη φετινή σεζόν, από τους 7αγώνες στην έδρα της έχει κερδίσει μόλις τον ένα, ενώ δέχθηκε μία ήττα και πέντε παιχνίδια έμεινε στην ισοπαλία.

Υπολογίζοντας συνολικά από τη σεζόν 2010-11 σε 107 αγώνες η «Κυρία» κέρδισε μόνο τους 52. Αριθμός καθόλου κολακευτικός για μία ομάδα του μεγέθους της Ανόρθωσης για εντός έδρας αγώνες. Στους υπόλοιπους 55 αγώνες μετρά 30 ισοπαλίες και 25 ήττες. 

stelios.steliou@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Ούτε και τώρα ο Τσιτσιπάς-Τέταρτη ήττα σε τελικό στη Βαρκελώνη
ΒΙΝΤΕΟ: Χάος στην εκκίνηση, συγκρούσεις μεταξύ των Hypercar
Χωρίς απουσίες η Μακάμπι στην Ελλάδα για τα ματς με τον Παναθηναϊκό
Εκπληκτική κίνηση και κάρφωμα από τον Τζοέλ Εμπίντ στην κορυφή του Top-10 της βραδιάς
Το Top 10 του Παναθηναϊκού στη Regular Season έχει φάσεις που έγραψαν ιστορία!
Χαρτ, Μπράνσον και ΜακΜπράιντ βγήκαν μπροστά και οι Νικς έκαναν το 1-0 κόντρα στους Σίξερς
Αισιόδοξος ο προπονητής των Μπάκς για τον τραυματισμό του Αντετοκούνμπο-«Ελπίζω ότι θα είναι έτοιμος»
Η Σάκκαρη ανέβηκε στο Νο 6 του κόσμου, παρέμεινε στο Νο 12 ο Τσιτσιπάς
Ιστορική επίδοση Λεμπρόν, στα χνάρια του Τζόρνταν-«Δεν έχω πολύ καιρό ακόμη»
Η εννιάχρονη εγκλωβισμένη αθλήτρια που ανέβασε την σημαία της Κύπρου ψηλά και να μας κάνει περήφανους