«Ένα γ@μημένο αμυντικό ρε Νταμπίζα»

Ούτε ειδήμονας του ποδοσφαίρου πρέπει να είσαι, ούτε κάτοχος διπλώματος UEFA Pro για να διαπιστώσεις την αδυναμία της Ομόνοιας στην ανασταλτική της λειτουργία.

Το πρόβλημα διαπιστώθηκε από το ξεκίνημα της σεζόν με τον… τραγικό Νασιμέντο από βασικός να μετατρέπεται σε «τουρίστα» στο «Ηλίας Πούλλος». Νίκος Νταμπίζας και Τζον Κάρβερ προσπάθησαν να διορθώσουν τις επιδόσεις της ομάδας ανασταλτικά με τους εξής τρόπους:

1.Απόκτηση του Λουκά Βύντρα.
2)  Καθιέρωση του σχηματισμού 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή και τρεις ανασταλτικούς μέσους στο γήπεδο, ώστε να δίνουν βοήθειες τόσο στα στόπερ όσο και στους εκ φύσεως επιθετικογενείς ακραίους αμυντικούς (Κωνσταντινίδη, Σοϊλέδη)
3. Το «πείραμα» με τους Καρλίτος και Φλορέσκου κεντρικούς αμυντικούς

Οι πιο πάνω κινήσεις βοήθησαν μεν στο να βελτιωθεί η εικόνα της Ομόνοιας ανασταλτικά, όμως δεν αρκούν για να πρωταγωνιστήσει.

Ο Ελλαδίτης (Λουκάς Βύντρα) δεν είναι ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός της Κύπρου (την καριέρα του την έκανε ως ακραίος αμυντικός) και στα 35 του χρόνια δεν μπορεί ν’ αποτελέσει τον ηγέτη ομάδας που έχει ως στόχο τον πρωταθλητισμό.

Κανένας εκ των έξι (Βύντρα, Όρσουλιτς, Καρλίτος, Φλορέσκου, Νασιμέντο, Παντελιάδης) ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν φέτος στο κέντρο της άμυνας της Ομόνοιας δεν έχει τα τέσσερα στοιχεία που επιβάλλεται να χαρακτηρίζουν ένα σύγχρονο κεντρικό αμυντικό: Ταχύτητα, ικανότητα στο μαρκάρισμα, ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι και ικανότητα δημιουργίας του παιχνιδιού από τα μετόπισθεν.

Οι πλείστοι εξ αυτών δεν έχουν ούτε καν τα τρία. Η ατάκα: «Έναν γ@αμημένο αμυντικό ρε Νταμπίζα», ειπώθηκε από έναν φίλαθλο της Ομόνοιας κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Εθνικό. Μάλλον θα την ξεστόμισαν κατά τη διάρκεια της σεζόν αρκετοί φίλοι του «τριφυλλιου».

Η αλήθεια είναι πως η Ομόνοια δεν χρειάζεται άλλον ένα αμυντικό. Αμυντικούς έχει πολλούς. Χρειάζεται έναν ποδοσφαιριστή-ηγέτη, που να τον χαρακτηρίζουν τα πιο πάνω στοιχεία και να εμπνέει εμπιστοσύνη σε όλη την ομάδα.

Επιδόσεις για «κλάματα»
Τα 24 γκολ παθητικό σε 17 αγώνες είναι πάρα πολλά για μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει. Οι «πράσινοι» δέχθηκαν εννέα περισσότερα γκολ από τον Απόλλωνα, 13 από την ΑΕΚ, 14 από τον ΑΠΟΕΛ και 15 από τον ΑΠΟΕΛ.

Η Ομόνοια κράτησε ανέπαφη την εστία της μόλις σε δύο αγώνες, την ώρα που οι ανταγωνιστές της έχουν πολύ καλύτερες επιδόσεις. 10 η ΑΕΛ, 8 ο ΑΠΟΕΛ, 10 η ΑΕΚ και 6 ο Απόλλωνας. Δέχθηκε γκολ στα εφτά τελευταία παιχνίδια της (μεγαλύτερο σερί στη χρονιά) και όμως απέχει μόλις έξι βαθμούς από την κορυφή της βαθμολογίας, χάρη στις επιθετικές της επιδόσεις (δεύτερη καλύτερη επίθεση με 36 γκολ) με πρωτεργάτη τον εκπληκτικό Ματ Νταρμπισάιρ. 
 

Δειτε Επισης

Αισιόδοξος ο προπονητής των Μπάκς για τον τραυματισμό του Αντετοκούνμπο-«Ελπίζω ότι θα είναι έτοιμος»
Η Σάκκαρη ανέβηκε στο Νο 6 του κόσμου, παρέμεινε στο Νο 12 ο Τσιτσιπάς
Ιστορική επίδοση Λεμπρόν, στα χνάρια του Τζόρνταν-«Δεν έχω πολύ καιρό ακόμη»
Η εννιάχρονη εγκλωβισμένη αθλήτρια που ανέβασε την σημαία της Κύπρου ψηλά και να μας κάνει περήφανους
tiktok
Γιοβάνοβιτς: Δεν είναι σωστό να υποτιμάτε την ομάδα μου, θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα
Ανανεώνει στην Παρί μέχρι το 2027 ο Μαρκίνιος
Εκνευρισμένη με τα ΜΜΕ η Ρούλα Πισπιρίγκου-Θιγμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών
Έκρηξη θυμού και απειλών από Τατάρ για τον επικείμενο εξοπλισμό της Ε.Φ
Έφυγε η Ζατόπκοβα, το πρότυπο των Ολυμπιονικών