Αρχή με τίτλο στην πετόσφαιρα

Διεξάγεται απόψε στις 8:00μμ στην αίθουσα «Κίτιον» στην Λάρνακα ο ετήσιος αγώνας ΟΠΑΠ Σούπερ Καπ ανδρών ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ομόνοια και την κυπελλούχο Pokka ΑΕ Καραβά.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού αντιμέτωποι και αναμένεται να επιδιώξουν την νίκη στον αγώνα και φυσικά την πρόσθεση ενός ακόμα τροπαίου στη συλλογή τους. Η Ομόνοια συμμετέχει για έκτη φορά στην ιστορία της στον θεσμό του Σούπερ Καπ και βγήκε νικήτρια μόνο μία φορά (το 2014 νίκησε με 3-0 σετ την Ανόρθωση) ενώ στις υπόλοιπες τέσσερις ηττήθηκε (1995 Ανόρθωση 0-3, 1999 Νέα Σαλαμίνα 0-3, 2006 Παφιακός 0-3, 2009 Ανόρθωση 2-3). Η Pokka ΑΕ Καραβά συμμετέχει για τέταρτη φορά στην ιστορία της έχοντας δύο κατακτήσεις στο ενεργητικό της (2010 νίκησε με 3-1 την Ανόρθωση και 2012 νίκησε ξανά την Ανόρθωση με 3-2) ενώ ηττήθηκε μία φορά (2013 Νέα Σαλαμίνα με 3-2).

Οι δύο ομάδες πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια και πέρσι είχαν έντονο ανταγωνισμό μεταξύ τους και μοιράστηκαν τους τίτλους. Η Ομόνοια κατέκτησε το πρωτάθλημα και η ΑΕ Καραβά το Κύπελλο. Η Ομόνοια συνεχίζει με Βραζιλιάνους ξένους παίκτες (συνεχίζουν οι Ρεϊνάλντο και Μπρούνο), ο τρίτος ξένος είναι ο Νογκουέϊρα Τούλιο. Επέστρεψε πίσω στην ομάδα ο Δημήτρης Αποστόλου, αποκτήθηκε ο διεθνής Κώστας Παφίτης. Οι δύο αυτοί παίκτες ήσαν βασικοί στην ομάδα της ΑΕ Καραβά την περσινή περίοδο. Επίσης στην Ομόνοια θα αγωνίζεται ο Κυριάκος Αδάμου ο οποίος έμεινε ελεύθερος ενώ συνεχίζει στην ομάδα για άλλη μια χρονιά ο λίμπερο Αντώνης Αντωνίου.

Η Pokka ΑΕ Καραβά αλλάζει αγωνιστικό πρόσωπο μετά την φυγή βασικών παικτών. Για άλλη μια χρονιά θα ενισχύσει την προσφυγική ομάδα του Καραβά ο Βραζιλιάνος Ροντόλφο αλλά και ο Ντέντε από την Βενεζουέλα. Συνεχίζει επίσης και ο Σέρβος Γκάμπριελ Ράντιτς.

Στην τεχνική ηγεσία των δύο ομάδων παρέμειναν για άλλη μια χρονιά οι Σάββας Σάββα για την Ομόνοια και Χόρχε Κανεστράτσι για την Pokka ΑΕ Καραβά.

Το 23ο ΟΠΑΠ Σούπερ Καπ ανδρών θα αρχίσει στις 8.00μ.μ. και διαιτητές της συνάντησης θα είναι οι διεθνείς κ.κ. Γ.Σοφοκλέους και Χ.Μαϊφόσιης. Αναπληρωματικός διαιτητής ο A. Kωνσταντινίδης.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ανακοινώνει ότι μετά από σύσκεψη που έγινε με τις δύο ομάδες και την αστυνομία η Ομόνοια θα πάρει την κερκίδα (κάτω διάζωμα) όπου είναι οι επίσημοι και η ΑΕ Καραβά θα πάρει την απέναντι κερκίδα. Οι εισόδοι θα ανοίξουν στις 7.00μ.μ. 

Η Ομόνοια θα αγωνιστεί με πράσινη φανέλα/πράσινο παντελονάκι και η ΑΕ Καραβά θα αγωνιστεί με κίτρινη φανέλα/μαύρο παντελονάκι.
  

Δειτε Επισης

Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ
Συγκλονίζει το μήνυμα της Μαρίας Αριστοτέλους-«Ήταν καρκίνος και είναι παρελθόν, τον νικήσαμε...»