Εκπληκτικός Φέντερερ, υπέταξε και τον Βαβρίνκα!

Είναι ο τενίστας φαινόμενο. Είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών. Ακόμα και στα 35 του χρόνια, τι και αν έχει... ολισθήσει στο Νο17 του κόσμου, παραμένει ο βασιλιάς των courts. Ο τεράστιος Ρότζερ Φέντερερ, αυτός ο μοναδικός τενίστας, έδωσε έναν φοβερό αγώνα με τον συμπατριώτη του, Σταν Βαβρίνκα, επικράτησε 3-2 σετ και προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open, όπου περιμένει το νικητή του ζευγαριού Ναδάλ - Ντιμιτρόφ.
 
Ο Ελβετός αγωνίστηκε στον 41ο ημιτελικό του σε Grand Slam, προκρίθηκε στον 28ο τελικό του σε major τουρνουά και επέστρεψε στον τελικό της Μελβούρνης μετά  το 2010, όταν είχε κερδίσει και τον τελευταίο τίτλο του εκεί. Ίσως ήρθε η ώρα του για να βρεθεί και πάλι στην κορυφή, κατακτώντας ένα ακόμη Grand Slam, το 18ο στην μυθική διαδρομή του στον χώρο του τένις.
 
Αυτή ήταν η 19η νίκη του σε 22 αγώνες απέναντι στον Βαβρίνκα (Νο4 του ταμπλό), ο οποίος έδωσε τα πάντα, επέστρεψε από το 2-0, ισοφάρισε τον αντίπαλό του, αλλά δεν άντεξε και έχασε το πέμπτο σετ, μένοντας εκτός τελικού και έτσι δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει το 4ο Grand Slam της αξιοθαύμαστης καριέρας του. Άλλωστε, μιλάμε για έναν επίσης σπουδαίο τενίστα.
 
Η μάχη τους ξεπέρασε τις τρεις ώρες και ο Φέντερερ επικράτησε με 7-5, 6-3, 1-6, 4-6, 6-3. Αυτός θα είναι ο πρώτος τελικός Grand Slam από το 2015, όταν ήταν φιναλίστ σε Wimbledon και US Open και αυτή την φορά ελπίζει το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο για τον ίδιο. Πάντως, ο αντίπαλός του, όποιος και αν είναι από το άλλο ζευγάρι, έρχεται με άγριες διαθέσεις!
 
ΠΗΓΗ: sport24.gr

Δειτε Επισης

BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ