Ήθελαν μεν, αλλά… (video)

Δίχως γκολ και (μοιραία) νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στο «DIMCO Αμμόχωστος-Επιστροφή» ανάμεσα στη Νέα Σαλαμίνα και στον Ερμή. Στο ντεμπούτο του Κάρλος Κορμπεράν στον πάγκο τους οι «φτεροπόδαροι» διατήρησαν μεν το +2 από τους «ερυθρολεύκους», απειλούνται ωστόσο με εκθρόνιση από την έκτη θέση τόσο από τον Εθνικό Άχνας (σ.σ. φιλοξενείται τη Δεύτερα από την Καρμιώτισσα) όσο και από την Ανόρθωση (σ.σ. υποδέχεται αύριο τη Δερύνεια).
 
Καταιγιστικός!
Το ξεκίνημα των «φτεροπόδαρων» στο παιχνίδι ήταν… θυελλώδες. Την ευκαιρία του ντε Βράις (2’) διαδέχτηκε το δοκάρι του ντα Σίλβα (3’), το οποίο ακολούθησε η εξ επαφής χαμένη ευκαιρία του Μπενγκά (9’).
Λίγο πριν τα μισά του πρώτου μέρους οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν την πρώτη αξιόλογη φάση τους (19’ Μπεμπέ), αλλά στο 25’ σε εκτέλεση κόρνερ ο Κολοκούδιας κράτησε και έριξε στο έδαφος τον Μαρτίνιουκ, με αποτέλεσμα τον ορθό καταλογισμό πέναλτι υπέρ των φιλοξενουμένων.


 
Βεσελόφσκι
Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο ντα Σίλβα, όμως ο Βεσελόβσκι τον «ψάρεψε» και απέκρουσε το δυνατό μεν, όχι όμως και ζυγισμένο σουτ του διατηρώντας ανέπαφη την εστία της Σαλαμίνας.
Σ’ εκείνο το χρονικό σημείο ο Κορμπεράν είχε προχωρήσει ήδη στην πρώτη αναγκαστική αλλαγή περνώντας τον Μαϊσουράτζε αντί του τραυματία Μπενγκά, ενώ στο ημίωρο ο Μάατσι αντικατέστησε στον τραυματία Αβελάιρας.
Στο τελευταίο τέταρτο η πτώση του ρυθμού ήταν κάθετη και η τελευταία… συγκίνηση πριν την ανάπαυλα ήλθε στο 45’, όταν τέρμα του Μακρίεφ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
 
Κόρνερ αντί πέναλτι
Οι καλές φάσεις μετατράπηκαν σε είδος προς εξαφάνιση στα πρώτα 20 λεπτά, ενώ στο 67’ ο Πίνα έπεσε με όλη του τη φόρα πάνω στον Μπεμπέ που είχε προλάβει να «τσιμπήσει» την μπάλα, ωστόσο ο διαιτητής έδωσε κόρνερ αντί για πέναλτι.
Ακολούθως παρά την είσοδο μεσοεπιθετικών κα επιθετικών από τους δύο προπονητές η μοναδική αξιόλογη στιγμή καταγράφηκε στο 94’, όταν από βαθιά μπαλιά του Τσαμπούρη και κεφαλιά αμυντικού ο Νουρεντινόσκι έκανε λανθασμένη έξοδο στα όρια της περιοχής του, αλλά ο Αρτάμπε πρόλαβε ν’ απομακρύνει πριν επωφεληθεί ο Μάατσι.
ΣΑΛΑΜΙΝΑ (4-4-2): Βεσελόφσκι - Τσαμπούρης, Άντονιτς, Γκράσι, Φούσκο - Σκοπελίτης - Τσούργιουριτς, Αβελάιρας (31’ Μάατσι) - Μπεμπέ - Μακρίεφ, Κολοκούδιας (61’ Μπριγκίντο).
ΕΡΜΗΣ (4-2-3-1): Νουρεντινόσκι - Χριστόφ, Μπενγκά (24’ Μαϊσουράτζε), Πίνα, ντε Βράις - Αρτάμπε, Μπάουβμαν (89’ Μασίνουα) - Κότο, Μαρτίνιουκ, ντε Μέλο - ντα Σίλβα (92’ Λίλλης).

Κάρλος Κορμπεράν: «Ο λόγος που νιώθουμε αδικημένοι από το αποτέλεσμα είναι οι πολλές ευκαιρίες που χάθηκαν στο πρώτο ημίχρονο. Ξέραμε ότι η Νέα Σαλαμίνα είναι μια καλή ομάδα, ιδιαίτερα στην έδρα της και αυτή τη χρονική στιγμή. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, αλλά με αυτήν την προσπάθεια που κάναμε σίγουρα αξίζαμε κάτι περισσότερο. Τώρα μας απομένουν τέσσερις τελικοί και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για να παραμείνουμε στην 6η θέση. Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς που ήρθαν να στηρίξουν την ομάδα».

Στάικος Βεργέτης: «Αν και προετοιμαστήκαμε καλά γι’ αυτό το παιχνίδι, στα πρώτα λεπτά δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Στα τελευταία στάδια του πρώτου μέρους αρχίσαμε να ανεβαίνουμε και ακολούθως δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Κάναμε πιο επιθετική την ομάδα για να έρθει η νίκη. Δεν μετουσιώθηκε όμως αυτό σ’ ένα γκολ. Δεν το βάζουμε κάτω και συνεχίζουμε για τον στόχο της εξάδας».
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια