Όνειρο και εφιάλτης! (video)

Μετά από πέντε σερί ήττες, 10 αγωνιστικές άνευ νίκης και συνολικά 75 ημέρες η Δόξα επέστρεψε στις επιτυχίες και επικρατώντας 3-1 της Νέας Σαλαμίνας στο «DIMCO Αμμόχωστος-Επιστροφή» πανηγύρισε την τρίτη νίκη της στο τρέχον πρωτάθλημα, η οποία ήταν και η πιο ευρεία (με 1-0 οι δύο προηγούμενες απέναντι σε Δερύνεια και ΑΕΖ)!
Ο σύλλογος της Κατωκοπιάς, ο οποίος εμφανίστηκε διαβασμένος και πολύ καλά στημένος, πέτυχε σ’ ένα παιχνίδι όσα τέρματα είχε σημειώσει στις προηγούμενες 11 εξόδους του(!) και συνολικά το 30% της γκολ του στις περασμένες 23 αγωνιστικές (10)!!! Για τον Σάββα Πουρσαϊτίδη ήταν η πρώτη νίκη του ως προπονητής στη μεγάλη κατηγορία, αφού δεν είχε πανηγυρίσει ως τεχνικός της Δερύνειας.
Η επιτυχία των «πρασίνων» οριστικοποίησε τον υποβιβασμό της Δερύνειας, αφού η μεταξύ των δύο ομάδων διαφορά των οκτώ βαθμών δεν καλύπτεται στις εναπομένουσες δύο αγωνιστικές, ενώ «ψαλίδισε» στο ελάχιστο τις πιθανότητες των «ερυθρολεύκων» για κατάληψη της έκτης θέσης.

Ιδανικό ξεκίνημα
Ο φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν πολύ νωρίς στο παιχνίδι: μόλις στο 3’ από γύρισμα ακριβείς του Κορομίνας ο Μπραούλιο από κοντινή απόσταση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των «ερυθρολεύκων». Οι οικοδεσπότες αιφνιδιάστηκαν από την εξέλιξη, δημιούργησαν δύο καλές φάσεις (15’ Μακρίεφ, 16’ Κούσουλος), αλλά λίγο μετά τα μισά του πρώτου μέρους δέχτηκαν τη δεύτερη ψυχρολουσία: από κόρνερ του Ρεδόνδο ο Σεράν Πόλο με καρφωτή κεφαλιά έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στη Δόξα (25’).
Ως την ανάπαυλα ο Νέγκρι κράτησε το μηδέν και στην εξ επαφής κεφαλιά του αμαρκάριστου Μακρίεφ (37’), και στην κεφαλιά προς τα πίσω του Ανινφούλ και στη διπλή προσπάθεια των Τσούργιουριτς, Μακρίεφ (45’), σε μια φάση, στην οποία οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Μάατσι, αλλά ο διαιτητής είχε διαφορετική αντίληψη.


 
«Μαχαιριά» από Μπραούλιο
Με την είσοδο του Μπριγκίντο στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Στάικος Βεργέτης πόνταρε στην ανάκαμψη και αντεπίθεση της ομάδας του, ωστόσο η οικοδέσποινα πλησίασε σ’ ένα τέρμα μόνο στις προσπάθειες των Μπεμπέ (48’) και Μπριγκίντο (76’), προτού ο Μπραούλιο αξιοποιώντας υπέροχη ασίστ του Σάντσεθ νικήσει για δεύτερη φορά στη βραδιά τον Μιχαήλ ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0 (79’).
Το τέρμα του Γκράσι με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Τσαμπούρη (90’) ήλθε απλώς να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα και να διευρύνει το σερί παραβίασης της εστίας της Δόξας σε έξι αγωνιστικές.
ΣΑΛΑΜΙΝΑ (4-1-4-1): Μιχαήλ - Τσαμπούρης, Κούσουλος (71’ Κολοκούδιας), Γκράσι, Τσίνα - Ντουντού - Εγγλέζου (62’ Κωνσταντίνου), Τσούριουριτς, Μπεμπέ, Μαάτσι (46’ Μπριγκίντο) - Μακρίεφ.
ΔΟΞΑ (4-2-3-1): Νέγκρι - Πουτζιουρής, Σεράν Πόλο, Λεονάρντο, Ρεδόνδο - Ανινφούλ, Γκουλόν (46’ Ρούντι) - Φοφανά (63’ Εντμάρ), Σάντσεθ (87’ Γκόμες), Κορομίνας - Μπραούλιο.

Σάββας Πουρσαϊτίδης: «Ήρθαμε σε μια πολύ δύσκολη έδρα για να παίξουμε με μια ομάδα που έχει στόχο την εξάδα και όχι άδικα. Με τον κ. Βεργέτη η Νέα Σαλαμίνα έκανε καταπληκτικά παιχνίδια, έχει μεταμορφωθεί και δικαίως διεκδικούσε τη θέση. Εμείς θέλαμε τη νίκη. Κινδυνέψαμε στο πρώτο μέρος από τα στημένα, κάναμε φάουλ, δώσαμε στον αντίπαλο δικαίωμα να διεκδικήσει γκολ από κόρνερ ή από φάουλ. Καταφέραμε να προηγηθούμε. Είπαμε στο ημίχρονο ότι θα είναι πολύ δύσκολη η συνέχεια, γιατί η Νέα Σαλαμίνα θα βάλει πίεση όπως και έγινε. Κόντρα στη ροή βάλαμε δεύτερο γκολ, ήρθε το τρίτο και τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά. Συγχαρητήρια σε όλους, ήταν ένα μεστό παιχνίδι, χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη. Βάλαμε τρία γκολ σε μια δύσκολη έδρα, συνεχίζουμε, έχουμε δύσκολα παιχνίδια. Ό,τι καλύτερο στον συνάδελφο και συγχαρητήρια για την ομάδα που έφτιαξε. Τα πράγματα είναι δύσκολα. αλλά είμαι πολύ αισιόδοξος. Παιχνίδι με παιχνίδι παρουσιαζόμαστε καλύτεροι. Όλα τα παιχνίδια είναι τελικοί».

Στάικος Βεργέτης: «Σήμερα δεχθήκαμε μια οδυνηρή ήττα και θέλουμε να απολογηθούμε στους φιλάθλους μας και στη διοίκηση. Δυστυχώς το παιχνίδι κρίθηκε στην αποτελεσματικότητα του αντιπάλου, ο οποίος σκόραρε δυο γκολ στις πρώτες δυο ευκαιρίες του. Εμείς δεν σκοράραμε και στη συνέχεια προσπαθήσαμε να κάνουμε την ομάδα  πιο επιθετική με ρίσκο να πετύχει ο αντίπαλος τρίτο γκολ -όπως και έγινε. Έχω παράπονο για την επιθετική μας ανάπτυξη, γιατί δεν είναι αυτό που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Πρέπει να ανασυνταχτούμε για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ελπίδες μαθηματικά υπάρχουν για την εξάδα, αλλά οι πιθανότητες μειώθηκαν».

  

Δειτε Επισης

Η αντίδραση του Απόλλωνα μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και το μέλλον του Ματσίν
Νικόλας Χριστοφίδης: O 15χρονος με τη μεγαλύτερη «ακρίβεια πάσας» Ανώτατης Κ15 (Vid & Stats)
ΒΙΝΤΕΟ: Αποκαλύψεις Τάνκοβιτς για τη φοβερή γκολάρα που έστειλε την Πάφο στον τελικό
Σόκαρε τον Απόλλωνα σε νεκρό χρόνο η Πάφος και πέταξε για τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε μέσω VAR ο Απόλλωνας και το γκολ που έφερε την έκρηξη στις κερκίδες
Το respect του Σπιλέφσκι στους Ομονοιάτες-«Όποτε φώναζε ο κόσμος της Ομόνοιας σηκωνόταν η τρίχα μου»
BINTEO: Με σβηστές μηχανές πήρε την πρόκριση στο τελικό η Ομόνοια και πάει να γράψει ιστορία
BINTEO: Το εντυπωσιακό κορεό που έφτιαξαν οι οπαδοί του Απόλλωνα στο ασφυκτικά γεμάτο Άλφαμεγα
BINTEO: Η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Κακουλλή που τους πέρασε όλους στο ΓΣΠ
Οι ενδεκάδες Απόλλωνα και Πάφου στο κατάμεστο Άλφαμεγα