«Σόκαρε» τον Φέντερερ ο απίστευτος Ντονσκόι! (vid)

Αυτή κι αν ήταν βόμβα τενιστικών μεγατόνων: ο Εβγκένι Ντονσκόι, νούμερο 116 στον κόσμο, κέρδισε μετά από 2 ώρες και 2 λεπτά φοβερού παιχνιδιού τον θριαμβευτή του Australian Open Ρότζερ Φέντερερ και τον πέταξε εκτός από τα προημιτελικά του Ντουμπάι.

Κι όμως, το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον 35χρονο Ελβετό: παίζοντας εξαιρετικά από την baseline και βγάζοντας όλα τα όπλα από τη φαρέτρα του «καθάρισε» μόλις σε 24 λεπτά το πρώτο σετ, παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.   

Στο δεύτερο, όμως, ο 27χρονος Ρώσος άρχισε ν' ανεβάζει την απόδοσή του, «στρίμωξε» τον αντίπαλό του και καταφέρνοντας να σώσει 3 match points του Φέντερερ κατάφερε, εν τέλει, να ισοφαρίσει σε 1-1 (7-6(7)).  

Στο τρίτο και καθοριστικό ο Ντονσκόι έκανε κρίσιμο break παίρνοντας το προβάδισμα με 5-6, ο Ελβετός έκανε αμέσως break back και στο tie-break προηγήθηκε με 5-1, όμως μετά ακολούθηκε αγωνιστικό μπλακάουτ: ο απίστευτος Ντονσκόι πήρε τους επόμενους 6 πόντους και μαζί την απίστευτη πρόκριση για τα προημιτελικά του τουρνουά!  

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Φέντερερ μέσα στο 2017, η οποία έβαλε φρένο στη φιλοδοξία του να κατακτήσει για 8η φορά στην καριέρα του το τρόπαιο στο Dubai Duty Free Tennis Championships, χαροποιώντας ιδιαίτερα τον... Μάρεϊ.  

Δειτε Επισης

Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου
Ατσάλινος Ολυμπιακός την… έσπασε στην Μπαρτσελόνα
Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres