Σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια!

Το χαμένο πέναλτι του Τριτσκόφσκι στο χθεσινό ντέρμπι με την Ομόνοια ήταν το 16ο επί συνόλου 73 που έχουν καταλογιστεί σε 27 αγωνιστικές του πρωταθλήματος Cyta. Το ποσοστό της τάξης του 22%, κάτι παραπάνω από ένα στα πέντε δηλαδή, κινείται στη σφαίρα του φυσιολογικού.
Στον αντίποδα, σχεδόν… αφύσικη και σίγουρα εξαιρετικά σπάνια είναι η ακολουθία που καταγράφεται στον τρόπο που χάνονται τα πέναλτι στην τρέχουσα περίοδο. Τα πρώτα οκτώ χαμένα πέναλτι σταμάτησαν στα γάντια των αντίπαλων τερματοφυλάκων, ακολούθησε το μοναδικό που κατέληξε άουτ (αυτό του Γκονσάλβες στο παιχνίδι Ανόρθωση-Άρης), ενώ τις επόμενες τρεις αποκρούσεις τερματοφυλάκων ακολούθησαν τέσσερις διαδοχικές εκτελέσεις στα δοκάρια! Απίστευτο κι όμως… κυπριακό!
 
Ωραίοι και μοιραίοι
Σε εξπέρ (εξουδετέρωσης) των πέναλτι αναδεικνύεται ο Μάρτιν Μπογκατίνοφ (Εθνικός Άχνας), ο οποίος μετρά ήδη τρεις αποκρούσεις (απέναντι σε Άλβες, ντε Μέλο και Μπερτόλιο), ενώ από δύο αποκρούσεις μετρούν οι Δημήτρης Στυλιανού (Ερμής) και Χριστάκης Μάστρου (Δερύνεια).
Από την άλλη, στην κορυφή της λίστας των παικτών που έχουν αστοχήσει από τα ένδεκα βήματα φιγουράρουν οι Ίμπσον ντε Μέλο (Ερμής) και Ιβάν Τριτσκόφσκι (ΑΕΚ). Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι πως ο Βραζιλιάνος είδε δύο εκτελέσεις του να αποκρούονται (σ.σ. στα παιχνίδια με Δερύνεια και Εθνικό), ενώ ο Σκοπιανός έχει χρεωθεί ένα αποκρουσμένο πέναλτι (στον αγώνα με την ΑΕΖ) κι ένα στο δοκάρι (στο ντέρμπι με την Ομόνοια).
  

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς