Η ιστορία επαναλαμβάνεται 68 χρόνια μετά!

Την σεζόν 1948-49, ΑΕΚ – Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ προκρίθηκαν στους “4” του Κυπέλλου. Από τότε μέχρι κι απόψε κάτι τέτοιο έμοιαζε σαν κατάρα, η οποία...
 
Συμπτωματικά και πριν από σχεδόν 7 δεκαετίες, ο Ολυμπιακός ήταν ξανά η ομάδα που προκρίθηκε τελευταία στα ημιτελικά. Είχαν προηγηθεί (σε μονά παιχνίδια) η ΑΕΚ με 4-1 επί του Ηρακλή Καβάλας, ο Παναθηναϊκός με 4-1 επι του Aπόλλωνα Σμύρνης και ο ΠΑΟΚ επί του συμπολίτη του Ηρακλή με 2-1. Ο Ολυμπιακός έπαιζε με τον “φονέα των γιγάντων” Φωστήρα (μια ακόμη συγκυρία, αθηναϊκή ομάδα πάλι, όπως ο Ατρόμητος) και το ζευγάρι πήγε σε επαναληπτικό αφού και στην παράσταση(3-3)δεν έβγαλε νικητή και δεν προβλεπόταν τότε η διαδικασία των πέναλτι. Στο δεύτερο ματς όμως, ο Ολυμπιακός συνέτριψε 4-1 τον Φωστήρα και προκρίθηκε.
 
Για την ιστορία: στα ημιτελικά η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού και ο Παναθηναϊκός στην Θεσσαλονίκη 1-0 τον ΠΑΟΚ. Στον τελικό και μετά από 10 λεπτά το ζευγάρι με φιναλίστ Παναθηναϊκό και ΑΕΚ αναγκάστηκε να πάει και σε δεύτερο τελικό αφού υπήρξε διακοπή λόγω ...σκότους!! Σε εκείνο το παιχνίδι η ΑΕΚ αναγκάστηκε για σχεδόν 85΄ να παίζει με 9 λόγω τραυματισμών του Ξένου(από το 3΄) και του Μάγειρα.
 
Μετά από δύο εβδομάδες, στις 3 Ιουλίου και με αφόρητη ζέστη πάλι στη Λεωφόρο κι αυτή την φορά νωρίτερα για να μην τους...πιάσει ξανά σκοτάδι (17.30), η ΑΕΚ χρειάστηκε την παράταση για να επικρατήσει με 2-1 και να στεφθεί Κυπελλούχος μπροστά σε 15.000 θεατές.
 
Σκόρερ και των δυο τερμάτων της ο Θεσσαλονικιός Παναγιώτης Πατάκας, που ήταν στρατευμένος και δεν είχε αγωνιστεί σε άλλο ματς εκείνης της περιόδου! Μια Ένωση που είχε Άγγλο προπονητή (Τζακ Μπίμπι) και τους ...προπολεμικούς Μαρόπουλο και Τζανετή να καθοδηγούν μια νεανική ομάδα, γεμάτη ταλέντο (σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής).
 
ΠΗΓΗ: contra.gr

Δειτε Επισης

Εκτέλεσε την Πόρτο και έκλεισε ραντεβού με τον Ολυμπιακό για την ευρω-κούπα η Μίλαν
Πάει πίσω το πρωτάθλημα, προς αναβολή ο τελικός του Κυπέλλου στην Ελλάδα
Respect και στους τρεις, αξίζετε να το ζείτε!
Ανάμεσα στους κορυφαίους-Υποψήφιος για MVP της εβδομάδας στο Conference League ο Τζολάκης
Μασούρας: Για όλα αυτά τα χαμένα ματς του Ολυμπιακού στο 90’, για τη Γιουβέντους, τον Τζέραρντ, το Ριαθόρ
Μαρινάκης σε Φορτούνη: Θα πάτε για πολλά εκατομμύρια εσείς
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Κωνσταντής Τζολάκης... Ο 21χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου που σόκαρε την Ευρώπη
BINTEO: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του μετά από τις τρεις αποκρούσεις πέναλτι
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες