Κέρδισε και έγινε αφεντικό για την παραμονή η Δόξα (vid)

Η Δόξα ήταν η νικήτρια του ντέρμπι για την παραμονή κερδίζοντας με 2-1 την Καρμιώτισσα και πλέον έχει πλεονέκτημα, με την ομάδα των Πολεμιδιών να είναι σε πιο δυσχερή θέση για την υπόθεση διαβάθμιση.

Η ομάδα της Κατωκοπιάς κέρδισε για δεύτερη φορά στα πλέι οφ της Καρμιώτισσας, η οποία είχε δύο νίκες σε βάρος της Δόξας στην κανονική διάρκεια όμως .

Πλέον, η Δόξα υπερτερεί – με βάση τα γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια - και σε περίπτωση ισοβαθμίας. Όπως είναι δηλαδή αυτή τη στιγμή η κατάσταση μεταξύ των δύο ομάδων που έχουν από 34 βαθμούς.

 

Το ποια ομάδα θα διαβαθμιστεί θα ξεκαθαρίσει στις εναπομείναντες δύο αγωνιστικές. Η Δόξα έχει να αντιμετωπίσει Εθνικό (εκτός) και Νέα Σαλαμίνα (εντός), ενώ η Καρμιώτισσα τους Νέα Σαλαμίνα (εκτός) και Άρη (εντός).
 

Γρήγορο προβάδισμα
Η Δόξα πήρε πολύ νωρίς το προβάδισμα καθώς στην πρώτη επιθετική πρσπάθεια στο 2’, μετά το συνδυασμό των Παουλίνιο και Γκουλόν, ο δεύτερος με σουτ εντός της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 1-0.

 
Μία σου και μία μου
Μέχρι το 10’ η Δόξα έλεγχε πλήρως τον αγώνα, όμως σταδιακά η Καρμιώτισσα βρήκε τα πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο. Σε τρεις περιπτώσεις η ομάδα των Πολεμιδιών με δράστη τον Μπάρμπαρος.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Δόξα στο 22’ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, όταν μετά από φάουλ του Παουλίνιο, ο Σεράν με κεφαλιά-πάσα έδωσε στον Ενινφούλ ο οποίος από κοντά έκανε το 2-0.

Το ισχυρό προβάδισμα της ομάδας της Κατωκοπιάς κράτησε για λίγο, μιας και μετά τη σέντρα ο Λοκόμπε με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Πόλιανετς, ο οποίος κατέβασε την μπάλα και με ιδανικό πλασέ μείωσε σε 2-1 στο 23’.

Χαμένο πέναλτι
Στο δεύτερο ημίχρονο, το άγχος κυρίευσε τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων με αποτέλεσμα να υπάρχουν λιγότερες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η Δόξα στο 65’ είχε μεγάλη ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμά της αφού η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα μετά από χέρι του Σάλιακα. Ο Φοφανά, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεσή του, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καϊρίνο.

Mεγάλες ευκαιρίες
Όσο περνούσε ο χρόνος, η Καρμιώτισσα με την πλάτη στον τοίχο επιδίωξε να γίνει πιο επιθετική για να αλλάξει την κατάσταση. Βρήκε τεράστιες ευκαιρίες (όπως με τον Μπάρμπαρο στο 71’ και τον Σάλιακα στο 79’), όμως δεν κατάφεραν να βρουν στόχο και κατά συνέπεια να πετύχουν και άλλο τέρμα.

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
23’ Πόλιανετς / 2’ Γκουλόν, 22’ Ενινφούλ

Κίτρινες: Ταραλίδης (2η), Σάλιακας (2η), Γουίλερ / Γκουλόν, Σεράν (4η), Νέγκρι, Εντμάρ
 

Συνθέσεις:
Καρμιώτισσα
: Καϊρίνος, Βοσκανιάν, Ταραλίδης (64΄ Χριστοφή), Βαττής, Γουίλερ, Μπάρμπαρο, Σταύρου (72΄ Κυριάκου), Λοκόμπε, Πόλιανετς, Σάλιακας, Όρντος

Δόξα: Νέγκρι, Παουλίνιο (54΄ Εντμάρ), Ρεδόνδο, Γουίλσον, Κορομίνας (90+1’ Κάστρο), Λεονάρντο, Φοφανά, Ενινφούλ, Σεράν, Πουτζιουρής, Γκουλόν (77΄ Ρούντι)

Δειτε Επισης

H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ