Οι παίκτες έβαλαν το μεγαλύτερο παράσημο στον Κρίστιανσεν

Μετά από χρόνια ο ΑΠΟΕΛ πετυχαίνει να ολοκληρώσει μία χρονιά με τον ίδιο προπονητή. Για πρώτη φορά μετά τη φυγή του Ιβάν Γιοβανόβιτς, το όνομά του Σέρβου τεχνικού δεν έπαιξε στα ρεπορτάζ που αφορούν τους γαλαζοκίτρινους.

Και δεν μιλάμε για επιστροφή του στον Αρχάγγελο. Απλά, σε κάθε αποχώρηση προπονητή τα προηγούμενα χρόνια, υπήρχαν σχετικές αναφορές για το «φάντασμα» του Ιβάν και το ότι δεν μπορεί να στεριώσει άλλος προπονητής μετά τα όσα πέτυχε ο Σέρβος κόουτς.

Μέχρι που έφθασε ο Τόμας Κρίστιανσεν. Ο Δανός έχει διαφορετικό ταμπεραμέντο, στιλ και χαρακτήρα από τον Σέρβο τεχνικό, όμως κατάφερε να πετύχει και αυτός μεγάλα πράγματα. Δεν έχει σημασία αν τον ξεπέρασε. Για τον ΑΠΟΕΛ αρκεί που μπήκε στο πάνθεον της ιστορίας ως ένας από τους πιο πετυχημένους που κάθισαν στον πάγκο της ομάδας.

Πορεία μέχρι τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ και κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι τα παράσημα του Τόμας Κρίστιανσεν . Εκκρεμεί ακόμη ο τελικός του κυπέλλου, που ενδεχομένως να φέρει άλλο έναν τρόπαιο για την ομάδα της Λευκωσίας με τον Κρίστιανσεν στον πάγκο.

Ο προπονητής πάντα κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Έτσι, ο Δανός τεχνικός πρέπει να θεωρείται απόλυτα επιτυχημένος στη θητεία του στον ΑΠΟΕΛ – ανεξαρτήτως τι θα γίνει στον τελικό. Δεν ήταν αλάνθαστος - γι' αυτό έχει υπέρμαχους για την αποχώρησή του -, όμως ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα άνθρωπο που κλείνει μόλις την τρίτη του χρονιά ως πρώτος προπονητής.

Αφήνοντας όλα αυτά στην άκρη, το μεγαλύτερο παράσημο για τον Τόμας Κρίστιανσεν είναι οι απόψεις των παικτών του, μερικοί εκ των οποίων εκφράστηκαν δημοσίως υπέρ της παραμονής του στον πάγκο της ομάδας. Και όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η σημασία της γνώμης των ποδοσφαιριστών σε μία ομάδα.

Δείτε χαρακτηριστικά:
- «Πρώτα απ’ όλα ο κ. Κρίστιανσεν είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και εξαιρετικός προπονητής. Τον έχω ζήσει μια χρονιά και ευελπιστώ όπως βρεθεί η χρυσή τομή για να παραμείνει στον ΑΠΟΕΛ. Μετά από ένα πρωτάθλημα θα ήταν άδικο να αποχωρήσει» (Πιέρος Σωτηρίου – δηλώσεις μετά το παιχνίδι με την Ομόνοια).

- «Λάθη έκανε όπως κάνουμε όλοι μας. Προσωπικά έμαθα πολλά από τον κύριο Κρίστιανσεν, έμαθα πράγματα που δεν δούλεψα ποτέ. Είναι καλός προπονητής και θα ανέβει ακόμα περισσότερο με την πάροδο του χρόνου. Η μαγκιά ενός προπονητή είναι να παίρνει το 100% από τον κάθε ποδοσφαιριστή και σε μεγάλο βαθμό το κατάφερε». (Γιώργος Μερκής, Super Sport FM). 

- «Το να συζητάς αν θα μείνει ή όχι, θεωρώ για μία ομάδα επιπέδου ΑΠΟΕΛ είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει» (Νεκτάριο Αλεξάνδρου, Active).

Δειτε Επισης

Ξέσπασμα Αταμάν-«Αν δεν πάμε F4 δε θα 'μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»
ΒΙΝΤΕΟ: Χάος στην εκκίνηση, συγκρούσεις μεταξύ των Hypercar
Χωρίς απουσίες η Μακάμπι στην Ελλάδα για τα ματς με τον Παναθηναϊκό
Εκπληκτική κίνηση και κάρφωμα από τον Τζοέλ Εμπίντ στην κορυφή του Top-10 της βραδιάς
Το Top 10 του Παναθηναϊκού στη Regular Season έχει φάσεις που έγραψαν ιστορία!
Χαρτ, Μπράνσον και ΜακΜπράιντ βγήκαν μπροστά και οι Νικς έκαναν το 1-0 κόντρα στους Σίξερς
Αισιόδοξος ο προπονητής των Μπάκς για τον τραυματισμό του Αντετοκούνμπο-«Ελπίζω ότι θα είναι έτοιμος»
Η Σάκκαρη ανέβηκε στο Νο 6 του κόσμου, παρέμεινε στο Νο 12 ο Τσιτσιπάς
Ιστορική επίδοση Λεμπρόν, στα χνάρια του Τζόρνταν-«Δεν έχω πολύ καιρό ακόμη»
Η εννιάχρονη εγκλωβισμένη αθλήτρια που ανέβασε την σημαία της Κύπρου ψηλά και να μας κάνει περήφανους