Πέρασαν τα φαβορί στα προημιτελικά του Roland Garros

Tα αναμενόμενα έγιναν στο Roland Garros με τα φαβορί να παίρνουν σχετικά εύκολα την πρόκριση για τα προημιτελικά. Άντι Μάρει, Κέι Νισικόρι, Σταν Βαβρίνκα και Μαρίν Τσίλιτς ήταν οι νικητές των ζευγαριών της Δευτέρας (05/06) και αναμένουμε πλέον δυνατή συνέχεια στο τουρνουά.
 
Ας ρίξουμε όμως μία καλύτερη ματιά στους τέσσερις αγώνες. Στον πρώτο εξ αυτών ο Άντι Μάρεϊ επιβλήθηκε με 6-3, 6-4, 6-4 επί του Κάρεν Χατσάνοβ.
 
Αυτή ήταν η 650 νίκη στην καριέρα του Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης. Ο ταλαντούχος Ρώσος προσπάθησε να βάλει όσο το δυνατόν πιο δύσκολα στον Βρετανό, αλλά η απειρία του σε ορισμένα σημεία του σετ φάνηκε. Ο Μάρει έκανε break νωρίς στο σετ και στη συνέχεια κατάφερνε να φτάσει εύκολα στην κατάκτηση τους εκμεταλλευόμενος και την εμπειρία του κόντρα στον ενθουσιασμό του 21χρονου Ρώσου.
 
Κάπως έτσι, ο Βρετανός προκρίθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στα προημιτελικά του Roland Garros.
 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΣΙΚΟΡΙ
Ο Κέι Νισικόρι ήταν ο μοναδικός από τους τέσσερις που πήραν πρόκριση που έχασε σετ. Ο Ιάπωνας βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Φερνάντο Βερντάσκο, αλλά τελικά κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 0-6, 6-4, 6-4, 6-0.
 
Ο Ισπανός ξεκίνησε ιδανικά το ματς και εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη που έκανε ο αντίπαλος του. Από τα μισά όμως του δεύτερου σετ ο Νισικόρι άρχισε να ανεβάζει σταδιακά την απόδοσή του και να φτάσει στην κατάκτηση του ματς.
Μάλιστα, αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια που ο Κέι Νισικόρι θα επιστρέψει στα προημιτελικά του τουρνουά και θα διεκδικήσει την τρίτη του πρόκριση σε ημιτελική φάση Grand Slam διοργάνωσης.
 
ΛΥΓΙΣΕ ΤΟΝ ΜΟΝΦΙΣ Ο ΒΑΒΡΙΝΚΑ, ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕ Ο ΤΣΙΛΙΤΣ
 
Στα άλλα δύο ματς είχαμε εντελώς διαφορετική εικόνα. Στο πρώτο και πιο δραματικό ματς ο Βαβρίνκα επιβλήθηκε δύσκολα με 7-5, 7-6 (7), 6-2 επί του Γκαλ Μονφίς σε ένα παιχνίδι το οποίο κράτησε σχεδόν τρεις ώρες.
 
Μάλιστα, ο Γάλλος ήταν εκείνος που προηγήθηκε με 4-2 games για να αντιδράσει ο Ελβετός κατακτώντας τα επόμενα πέντε από τα 6 games για να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 7-5. Στο επόμενο χρειάστηκε μέχρι και το tie break για να αναδειχθεί ο νικητής. Οι δύο αθλητές έκαναν από ένα break στην αρχή του σετ και στη συνέχεια κράτησαν το σερβίς τους για να φτάσουν στο tie break. Εκεί ο Βαβρίνκα προηγήθηκε με 6-3, ο Μονφίλς κατάφερε να ισοφαρίσει για να το κατακτήσει τελικά ο Ελβετός με 9-7. Το τρίτο σετ ήρθε σαφέστατα και πιο εύκολα για τον Βαβρίνκα. Ο Ελβετός δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μονφίς και έφτασε έυκολα στην πρόκριση.
 
Στο τελευταίο ματς της ημέρας ο Μαρίν Τσίλιτς καλά καλά δεν ίδρωσε για να πάρει τη νίκη. Ο Κέβιν Άντερσον αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στα μισά του δεύτερου σετ λόγω ενοχλήσεων στο αριστερό του πόδι και έτσι ο Κροάτης πήρε τη νίκη με 6-3, 3-0.
 
ΜΕΓΑΛΟΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΕΝΟΨΕΙ
 
Πλέον έχουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για την προημιτελική φάση του Roland Garros και ακόμα καλύτερη για τη συνέχεια του τουρνουά. Τόσο στο πάνω μέρος του ταμπλό, όσο και στο κάτω αναμένεται να έχουμε μεγάλους ημιτελικούς.
 
Στο πάνω αν ο Μάρεϊ υπερβεί το εμπόδιο του Νισικόρι θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τον Βαβρίνκα ο οποίος παίζει με τον Τσίλιτς. Στο κάτω ο Ναδάλ θεωρητικά θα περάσει εύκολα ή δύσκολα το εμπόδιο του Μπούστα και θα περιμένει έναν εκ των Τίεμ και Τζόκοβιτς.
 

Δείτε αναλυτικά τα σταυρώματα από εδώ και πέρα:

 

 

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Δειτε Επισης

Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου
Ατσάλινος Ολυμπιακός την… έσπασε στην Μπαρτσελόνα
Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό