Αδικεί τον εαυτό του ο Ντε Βινσέντι

Ο Τόμας Ντε Βινσέντι είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που διαθέτει στο ρόστερ του, αυτή τη στιγμή, ο ΑΠΟΕΛ και ένας από τους ποιοτικότερους του φετινού πρωταθλήματος. Προσωπική γνώμη είναι ότι ο Αργεντινός αποτελεί μία από τις πετυχημένες μεταγραφές που πραγματοποίησαν τα τελευταία χρόνια οι «γαλαζοκίτρινοι».

Στην καλή του ημέρα ο Ντε Βινσέντι μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα και να παρασύρει και τους συμπαίκτες του στους δικούς του ρυθμούς. Βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα και στα πλείστα παιχνίδια ήταν από τους διακριθέντες.

Στην Ευρώπη ήταν το απόλυτο βαρόμετρο. Με δικά του τέρματα ο ΑΠΟΕΛ έφτασε μέχρι τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Στη φάση αυτή, ο Αργεντινός δεν βρήκε δίχτυα και έτσι οι «γαλαζοκίτρινοι» έχασαν την πρόκριση από την Αστάνα. Στο πρωτάθλημα είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του (και του πρωταθλήματος) με εννέα τέρματα. Θεωρούμε ότι εύκολα θα ξεπεράσει τον αριθμό των 12 τερμάτων που πέτυχε στο δεύτερο μισό της περιόδου 2013-14, όταν πρωτοήλθε στον ΑΠΟΕΛ ως δανεικός από τον Ολυμπιακό.

Η αγωνιστική του αξία, όμως, πολλές φορές επισκιάζεται από τις απερισκεψίες του. Ο Τόμας Ντε Βινσέντι δεν πιστεύω ότι είναι κακό παιδί, αλλά δυστυχώς γι’ αυτόν (και την ομάδα του φυσικά) σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του και οι αντιδράσεις του δεν είναι οι αρμόζουσες.

Αποκορύφωμα ήταν η απευθείας κόκκινη κάρτα στην πρεμιέρα των ομίλων για απρεπή συμπεριφορά προς τον διαιτητή, με αποτέλεσμα να απουσιάσει από τα επόμενα τρία ευρωπαϊκά ματς. Αυτός έχασε την ευκαιρία να πάρει περισσότερη ευρωπαϊκή προβολή και ο ΑΠΟΕΛ ένα από τους καλύτερούς του παίκτες σε κρίσιμους αγώνες. Όπως ανέφερε, τότε, με ανακοίνωσή της η διοίκηση, στον παίκτη επιβλήθηκε πρόστιμο 5000 ευρώ.

Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, ο Αργεντινός δεν πήρε το μάθημα και δυστυχώς συνεχίζει να αδικεί τον εαυτό του. Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα αυθόρμητα ύψωσε το μεσαίο του δάχτυλο προς τον διαιτητή, προφανώς επειδή διαφώνησε με κάποια απόφασή του. Ο ίδιος μέσω του συνηγόρου του ισχυρίστηκε στον Αθλητικό Δικαστή ότι η ενέργειά του στρεφόταν εναντίον ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας. Ε και; Το λάθος και πάλι δεν διαγράφεται. Ο Αργεντινός θα απουσιάσει στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΓΣΠ, όπως και στα ματς με Πάφο και Δόξα. Κόντρα δηλαδή σε μία από τις συνδιεκδικήτριες του τίτλου, ο ΑΠΟΕΛ δεν θα έχει ένα από τα πολυτιμότερα στελέχη του.

Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και μαγκιά για να πετύχει κάποιος, όμως αυτή η μαγκιά πρέπει να εκφράζεται με τον σωστό τρόπο, αλλιώς όπως και στην περίπτωση του Ντε Βινσέντι τα αποτελέσματα θα είναι δυσάρεστα. Όχι μόνο στο παρόν στάδιο αλλά και μεταγενέστερα στην καριέρα του.

 

stelios.steliou@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Ξέσπασμα Αταμάν-«Αν δεν πάμε F4 δε θα 'μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»
Ούτε και τώρα ο Τσιτσιπάς-Τέταρτη ήττα σε τελικό στη Βαρκελώνη
ΒΙΝΤΕΟ: Χάος στην εκκίνηση, συγκρούσεις μεταξύ των Hypercar
Χωρίς απουσίες η Μακάμπι στην Ελλάδα για τα ματς με τον Παναθηναϊκό
Εκπληκτική κίνηση και κάρφωμα από τον Τζοέλ Εμπίντ στην κορυφή του Top-10 της βραδιάς
Το Top 10 του Παναθηναϊκού στη Regular Season έχει φάσεις που έγραψαν ιστορία!
Χαρτ, Μπράνσον και ΜακΜπράιντ βγήκαν μπροστά και οι Νικς έκαναν το 1-0 κόντρα στους Σίξερς
Αισιόδοξος ο προπονητής των Μπάκς για τον τραυματισμό του Αντετοκούνμπο-«Ελπίζω ότι θα είναι έτοιμος»
Η Σάκκαρη ανέβηκε στο Νο 6 του κόσμου, παρέμεινε στο Νο 12 ο Τσιτσιπάς
Ιστορική επίδοση Λεμπρόν, στα χνάρια του Τζόρνταν-«Δεν έχω πολύ καιρό ακόμη»