Πρωταθλητές οι Γουόριορς, με «βασιλιά» Ντουράντ! (pics+vids)

Ο τίτλος έπειτα από έναν χρόνο επέστρεψε στο Γκόλντεν Στέιτ, με τους Ουόριορς να επιβραβεύονται με τον καλύτερο τρόπο για μια εκπληκτική σεζόν που έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο.

Οι νέοι πρωταθλητές του ΝΒΑ είχαν σε εξαιρετικό βράδυ τους Ντουράντ (39π.) και Κάρι (34π.) με τον πρώτο να φτάνει στο πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του και να παίρνει τον τίτλο του MVP των φετινών τελικών (σημείωσε 38, 33, 31, 35 και 39 πόντους).

Το πρώτο 12λεπτο βρήκε τους Καβαλίερς να ξεκινούν πιο δυνατά και να αιφνιδιάζουν τους «πολεμιστές» παίρνοντας ένα μικρό προβάδισμα το οποίο και διατηρούσαν ως το τέλος (37-33).

ΛεΜπρον και Κάρι οδηγούσαν τους «Καβς» στο σκοράρισμα με τον Λοβ να μένει για πολλή ώρα στον πάγκο κάνοντας από νωρίς δύο φάουλ και να δείχνει εκτός κλίματος.

Η ομάδα του Κλίβελαντ συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στη δεύτερη περίοδο φτάνοντας μάλιστα, στο +8 (41-33) για να έρθει στη συνέχεια το μπλακ άουτ για τους πρωταθλητές.  Με ένα απίστευτο σερί οι Ουόριορς πήραν διαφορά ασφαλείας +16 (61-45), όμως ο ορεξάτος Τζέι Αρ Σμιθ με δύο σερί τρίποντα τη μάζεψε στο τέλος του ημιχρόνου (71-60).

Οι Ουόριορς με τους Ντουράντ και Κάρι να είναι σε κέφια έδειχναν να έχουν τον έλεγχο,  όμως οι Καβαλίερς κατάφεραν να επιστρέψουν στο ματς στο τρίτο 12λεπτο παίρνοντας σκορ και βοήθειες από τους Σμιθ και Τόμπσον. Οι γηπεδούχοι δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικοί με την δεύτερη περίοδο και το ματς έγινε ροντέο (98-93).

 

Όλα έδειχναν ότι η τέταρτη περίοδος θα εξελισσόταν σε ντέρμπι με τον ΛεΜπρον να φέρνει σε απόσταση αναπνοής τους Καβαλίερς με το καλημέρα, αλλά σε αυτό το σημείο μίλησε η κλάση του Ντουράντ, ο οποίος με συνεχόμενα μεγάλα σουτ διατηρούσε μια καλή διαφορά για την ομάδα του, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Κάρι. Ο ΛεΜπρον από την άλλη πλευρά προσπαθούσε μόνος του, όμως ήταν αδύνατο να αποτρέψει το πρωτάθλημα από το Γκόλντεν Στέιτ. Έτσι το τελικό 129-120 έδωσε τον τίτλο στους Ουόριορς, τον δεύτερο τα τελευταία τρία χρόνια και τον πέμπτο συνολικά της ιστορίας τους.

Κορυφαίος του 5ου τελικού, ο Ντουράντ με 39 πόντους (5-8τρ.) με τον Κάρι να προσθέτει άλλους 34 και να μοιράζει 10 ασίστ. Καθοριστικός και ο Ιγκουοντάλα με 20 πόντους. Από τους Καβαλίερς ο ΛεΜπρον πέτυχε 41 με 13 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ο Ίρβινγκ 26 και ο Σμιθ 25 (7-8τρ.).

Τα δωδεκάλεπτα: 33-37, 38-23, 27-33, 31-27

Η ΣΕΙΡΑ

Game 1: Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 113-91
Game 2:Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 132-113
Game 3:Κλίβελαντ Καβαλίερς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 113-118
Game 4:Κλίβελαντ Καβαλίερς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 137-116
Game 5:Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 129-120

 

 

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Δειτε Επισης

Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου
Φανταστικός Τσιτσιπάς, απέκλεισε με ανατροπή τον Λάγιοβιτς και παίζει για τον τίτλο στην Βαρκελώνη
Καταγγελία σε βάρος Αμερικανού μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα για ενδοοικογενειακή βία
Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου