Έχασε ο Χριστάκης, κέρδισε ο Κωνσταντίνου

Η αποχώρηση του Χριστάκη Χριστοφόρου από τον πάγκο της Εθνικής Κύπρου ήταν αναμενόμενη. Η χημεία χάλασε εδώ και καιρό. Ο Κύπριος τεχνικός ήταν υπό αμφισβήτηση και εξ όσων φάνηκε δεν μπορούσε να αλλάξει η κατάσταση.

Το παραδέχθηκε και στις δηλώσεις του ο πρόεδρος των Εθνικών ομάδων, Χάρης Λοϊζίδης: «Εκείνο που προβλημάτισε περισσότερο ήταν η χημεία μεταξύ των παικτών και του προπονητή. Παρά το ότι υπήρχαν καλές σχέσης με όλους εντούτοις κάπου υπήρχε ένα πρόβλημα σε κάποια σημεία.».

Αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα στη θητεία του Χριστάκη Χριστοφόρου στην Εθνική Κύπρου. Δεν κέρδισε ποτέ τους ποδοσφαιριστές του και δεν μπόρεσε να τους εμπνεύσει.

Δεν ήταν τα αποτελέσματα, αφού ούτε προηγουμένως ήμασταν υπερομάδα. Περισσότερο επηρέασε την ατμόσφαιρα της Εθνικής το χάλασμα της χημείας, κάτι που μεταφέρθηκε και στον αγωνιστικό χώρο και κατά συνέπεια επέφερε το ξενέρωμα του κόσμου που για κάποιο διάστημα είχε βρεθεί κοντά στην Εθνική.

Μπορεί η Εθνική  να κέρδισε στο Γιβραλτάρ, όμως ο προπονητής πιστώθηκε την άσχημη εικόνα που παρουσίασε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και γι' αυτό ήταν το τελευταίο του παιχνίδι. Τη νίκη την πιστώθηκε άλλος. Όχι δεν είναι ο Πιέρος Σωτηρίου, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο τέρμα, αλλά ο άνθρωπος στον οποίο αφιέρωσε το τέρμα ο Κύπριος επιθετικός.

Αυτός είναι ο Σάββας Κωνσταντίνου. Σύμφωνα με μαρτυρία από άτομο της αποστολής βγαίνει ότι ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής Κύπρου τα τελευταία λεπτά αποχώρησε από τον χώρο των VIP και βρέθηκε προς το τέλος της κερκίδας του σταδίου. «Πρώτη φορά άκουγα τόσο δυνατή φωνή και τέτοιο πάθος» στα χρόνια που βρίσκομαι στο χώρο του ποδοσφαίρου» μας είπε.

Και δεν μιλάμε για τυχαίο άτομο, αλλά για κάποιον μπαρουτοκαπνισμένο στα γήπεδα. Όπως μας είπε το συγκεκριμένο άτομο, λοιπόν, ο Σάββας Κωνσταντίνου – τον οποίο αποθανάτισε και ο φωτογραφικός φακός – έβαζε εμψυχωτικές φωνές προς τους παίκτες. Για να μην πτοούνται, να συνεχίσουν την προσπάθεια, να ψηλώσουν κεφάλι μετά από χαμένη ευκαιρία, να πιστέψουν στις δυνάμεις τους…

Η κίνησή του αυτή αναγνωρίστηκε άμεσα. Το γκολ ήρθε και ο σκόρερ Πιέρος Σωτηρίου μαζί με άλλους συμπαίκτες του έδειξαν προς την κερκίδα όπου βρισκόταν ο Σάββας Κωνσταντίνου...

Δειτε Επισης

Η εννιάχρονη εγκλωβισμένη αθλήτρια που ανέβασε την σημαία της Κύπρου ψηλά και να μας κάνει περήφανους
tiktok
Γιοβάνοβιτς: Δεν είναι σωστό να υποτιμάτε την ομάδα μου, θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα
Ανανεώνει στην Παρί μέχρι το 2027 ο Μαρκίνιος
Εκνευρισμένη με τα ΜΜΕ η Ρούλα Πισπιρίγκου-Θιγμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών
Έκρηξη θυμού και απειλών από Τατάρ για τον επικείμενο εξοπλισμό της Ε.Φ
Έφυγε η Ζατόπκοβα, το πρότυπο των Ολυμπιονικών
Ο Κορντέιρο όταν μιλούσε δεν ...σκεπτόταν και είδε την πόρτα της εξόδου
Η λύση είναι μάλλον μία: Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων
Η UEFA καλεί τις Κυβερνήσεις να προχωρήσουν κανονικά για το Euro 2020