Ακόμα ψηλότερα στοχεύει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

Γεύμα σε εκπροσώπους των ΜΜΕ, χορηγούς και συνεργάτες παρέθεσε το μεσημέρι της Τρίτης (20/6) στο ουζομεζεδοπωλείο «το Ελληνικό», ο οδηγός της SMP Racing Βλαδίμηρος Τζιωρτζής. Κάνοντας μια ανασκόπηση των τριών πρώτων αγώνων του πρωταθλήματος SMP Formula 4 North Europe Zone certified by FIA, όπου μετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο 20χρονος οδηγός είπε πως «είναι ένα πρωτάθλημα με είκοσι οδηγούς, από δέκα χώρες. Ολοκλήρωσα τους πρώτους τρεις γύρους με πολύ καλά αποτελέσματα, βρισκόμενος πάντα στους βαθμούς.
 
Ευελπιστώ πως στους επόμενους τέσσερις γύρους θα ανέβω στο βάθρο. Νιώθω δυνατός και έτοιμος να ανεβάσουμε τη σημαία μας ψηλά».

Εξηγώντας την αισιοδοξία του ο Κύπριος οδηγός είπε ότι «στον πρώτο αγώνα ήμουν κοντά στο βάθρο, χάνοντας την τρίτη θέση στους τελευταίους γύρους», ενώ στη συνέχεια ανέλυσε μια σειρά από ενθαρρυντικά αποτελέσματα και πρωτιές σε δοκιμαστικά και αγώνες, από τα οποία αντλεί δύναμη και αισιοδοξία για τη συνέχεια, ενώ στάθηκε σε ατυχίες και μηχανικά προβλήματα που στέρησαν βαθμούς σε Sochi, Smolensk και Ahvenisto έως τώρα. Υπογράμμισε πως «σε μερικές πίστες δεν είναι εφικτό το προσπέρασμα, οπότε η επιτυχία ή αποτυχία κρίνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τα προκριματικά».
 
Ο Τζιωρτζής ευχαρίστησε τους χορηγούς του, δηλαδή την Eneos Premium Motor Oil, την Intertaxaudit, την ALCO Filters, την Eurofast, τα εστιατόρια Akakiko και το ουζομεζεδοπωλείο «το Ελληνικό» για τη φιλοξενία, τονίζοντας πως «είμαι τυχερός που αυτές οι εταιρείες βρίσκονται δίπλα μου για δεύτερη και τρίτη χρονιά». Δίπλα του στο πάνελ ήταν οι γονείς του, ο πρώην οδηγός αγώνων ράλλυ Αντρέας Τζιωρτζής και η Σβετλάνα Τζιωρτζή, η οποία κατάγεται από τη Ρωσία, εξ ου και ο Βλαδίμηρος έχει και τη ρωσική υπηκοότητα που του επέτρεψε να ενταχθεί στην SMP Racing, τη μεγαλύτερη ρωσική ομάδα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.
 
Μιλώντας γι αυτήν είπε ότι «φέτος η SMP Racing έχει επτά οδηγούς στην F4. Μόνο δύο επιλέγηκαν να συνεχίσουν από πέρσι: εγώ και ο Nikita Volegov. Αυτό κάτι δηλώνει» και πρόσθεσε πως «η ομάδα έχει οδηγούς σε άλλα πρωταθλήματα, με κορυφαίο τον Sergey Sirotkin, που είναι τρίτος οδηγός στην ομάδα F1 της Renault. Ευελπιστώ πως SMP Racing θα παραμείνει δίπλα μου».
 
Μεταξύ Κύπρου και Μόσχας
Την περίοδο αυτή ο Βλαδίμηρος βρίσκεται στη Λευκωσία όπου μοιράζει το χρόνο του μεταξύ των προπονήσεων στο γυμναστήριο και στην πίστα για καρτ αλλά και στο διάβασμα, αφού παράλληλα με την αθλητική του δραστηριότητα, σπουδάζει στο Global College. Την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στην Εσθονία για τον τέταρτο αγώνα της χρονιάς που θα γίνει στην πίστα του Parnu.
 
Ακολουθούν δύο γύροι στη Μόσχα (Ιούλιο και Αύγουστο) πριν πέσει η αυλαία της σεζόν τον Οκτώβριο στην στο Assen της Ολλανδίας. «Μεταξύ των αγώνων είμαι είτε στην Κύπρο, είτε στη Μόσχα. Οι αγώνες είναι σκληροί, υπάρχει και η κόπωση της προετοιμασίας, αλλά προσπαθώ για το καλύτερο» είπε.

Ρωτήθηκε για τις πίστες που προτιμάει και ανέφερε ότι ξεχωρίζει εκείνη της Μόσχας, του Sochi και του Assen εξηγώντας πως «οι τεχνικές πίστες μου αρέσουν πιο πολύ, αφού τα αυτοκίνητα είναι περίπου ίδια οπότε στις πολύ γρήγορες πίστες όλοι οι οδηγοί είναι πολύ κοντά».
Τέλος, ανέλυσε το διαδικαστικό ενός αγωνιστικού τριημέρου το οποίο ξεκινάει με ελεύθερα δοκιμαστικά, συνεχίζεται με το πρώτο προκριματικό το οποίο δίνει τη σειρά εκκίνησης για τις δύο πρώτες βαθμολογούμενες κούρσες, ενώ το δεύτερο προκριματικό δίνει τη σειρά εκκίνησης για την τρίτη και τελευταία βαθμολογούμενη κούρσα.

Περισσότερες πληροφορίες στο vladimirostziortzis.com και στο smpf4championship.com αλλά και στο facebook.com/vladimiros.tziortzis.
 
 

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών