King of Kite: Δαμάζοντας τον άνεμο και τα κύματα

Καθώς οι προσευχές εισακούσθηκαν και οι Ασκοί του Αιόλου άνοιξαν διάπλατα το Σάββατο  (15/7) στην παραλία Σοφτάδες της Λάρνακας, το 5ο King of Kite πρόσφερε απλόχερα θέαμα και εμπειρίες που θα μείνουν αξέχαστες σε διαγωνιζόμενους και θεατές.
 
Ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους αγώνες kitesurfing της ανατολικής Μεσογείου, προσέλκυσε πέραν των 150 αθλητών από Κύπρο, Ισραήλ, Ρωσία Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία, ενώ είχε την τιμή και την τύχη να φιλοξενεί τον κορυφαίο kite surfer του κόσμου Aaron Hadlow. Ο πέντε φορές πρωταθλητής κόσμου και δύο φορές νικητής του Red Bull King of the Air, καθήλωσε το κοινό τόσο με τις γνώσεις και τα tricks που παρουσίασε μέσα στο νερό, αλλά και με τον υπερβολικά προσιτό χαρακτήρα του.
 
 
King of Kite για το 2017 αναδείχθηκε ο Ρώσος Vlad Kosmos ενώ τον τίτλο της Queen of Kite κατέκτησε η Τζώρτζια Κουδελλάρη. Αυτοί ήταν και οι κυρίαρχοι στην κατηγορία Freestyle όπου ο νικητή προκύπτει μέσα από τη βαθμολογία των κριτών, επικεφαλής της οποίας ήταν φέτος ο Aaron Hadlow. Στο Slalom τη «βαριά» κατηγορία ανδρών (80+ kg) κέρδισε ο Κυριάκος Λαγός και την «ελαφριά» (μέχρι 80kg) ο Ισραηλινός Juda Ettedgui. Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Βρετανίδα Julia Gruber. Το King of Kite ήταν και το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Kitesurfing (Αετοσανίδας) για φέτος. Το Red Bull έδωσε φτερά σε όλους τους διαγωνιζόμενους.

«Λάτρεψα την  κοινότητα των surfers εδώ στην Κύπρο. Είστε πολύ δεμένοι. Μπράβο» σχολίασε ο Hadlow και πρόσθεσε: «δεν περίμενα έναν τόσο καλά οργανωμένο αγώνα. Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Ξεχώρισα επίσης και κάποιους αθλητές. Ειδικά δύο βρίσκονται σε αρκετά ψηλό επίπεδο» πρόσθεσε ο 28χρονος που υπογράμμισε πως θα τον ενδιέφερε να στηρίξει αλλά και να παραστεί ξανά  σε αγώνες στην Κύπρο.

«Ήταν εξαιρετική διοργάνωση και οι καιρικές συνθήκες πολύ ευνοϊκές. Είχαμε και τη μοναδική εμπειρία να δούμε τον Aaron Hadlow από κοντά, να τον ρωτήσουμε κάποια πράγματα και να τον δούμε να εκτελεί μέσα στο νερό μερικά από τα tricks του. Ήταν απίστευτο πόσο εύκολα τα κάνει να μοιάζουν» σχολιάζει η Τζώρτζια Κουδελλάρη, η οποία αναδείχθηκε Queen of Kite για δεύτερη συνεχή χρονιά, μόλις στη  δεύτερη συμμετοχή της στη διοργάνωση. Η Τζώρτζια ασχολείται τρία χρόνια με το σπορ, έχοντας κολλήσει το… μικρόβιο από τον αδελφό της.


Την Κυριακή (16/7) ο Hadlow απάντησε στις ερωτήσεις των αθλητών και τους έδειξε κάποια πράγματα μέσα και έξω από το νερό, ενώ στη συνέχεια έκανε ένα show που κράτησε τρεις ώρες, αφήνοντας τους θεατές με το στόμα ανοικτό.


«Όλα κύλησαν ομαλά. Και σύμφωνα με το πρόγραμμα» σχολιάζει ο Ηλίας Μαντοβάνη του Kahuna Surfhouse, διοργανωτή του King of Kite για πέμπτη συνεχή χρονιά. «Πλέον οραματιζόμαστε το επόμενο βήμα. Θέλουμε να δώσουμε  μεγαλύτερες διεθνείς διαστάσεις στη διοργάνωση. Πιστεύω πως με τη βοήθεια του Aaron Hadlow, ο οποίος λάτρεψε τον τόπο και τον αγώνα μας, θα τα καταφέρουμε. Συζητήσαμε μαζί του και είδαμε ότι υπάρχει προοπτική» επισημαίνει ο άνθρωπος που ήταν η ψυχή και του φετινού αγώνα. 


 
Φυσικά δεν νοείται αγώνας kitesurfing χωρίς after party έτσι με τη δύση του ηλίου του Σάββατο τα decibel της μουσικής ανέβηκαν, οι ΚΕΟ έρεαν άφθονες και το πάρτι κράτησε μέχρι αργά.


 Το King of Kite παρουσίασε η Cablenet ενώ τα βραβεία στους νικητές έδωσε η Gshock Watches. Το SUSHI LA ανέλαβε την διατροφή των διαγωνιζομένων κατά την διάρκεια του διημέρου ενώ ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού και η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Λάρνακας στήριξαν την όλη διοργάνωση.


Επρόκειτο για έναν άρτια οργανωμένο αγώνα όπου τηρήθηκαν τα ψηλότερα στάνταρ ασφάλειας, με ναυαγοσώστες, ιατρικό προσωπικό και πρώτους βοηθούς τόσο εντός όσο και εκτός θαλάσσης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑTA
FREESTYLE

King of Kite: Vlad Kosmos
2. Αντώνης Ανθημιάδης
3. Δημήτρης Μενοίκου
Queen of Kite: Τζώρτζια Κουδελλάρη
2. Αγγέλα Χριστοφή
3. Julia Gruber

 

SLALOM
Άντρες (+80kg)

1. Κυριάκος Λαγός
2.Μάριος Βασιλιάδης
3. Χρίστος Χατζηχρίστου

Άντρες (80kg)
1. Juda Ettedgui
2. Sergey Pop
3. Diego Alvarez

Γυναίκες
1. Julia Gruber
2. Τζώρτζια Κουδελλάρη
3. Katarzyna Gil
News cut για δημοσιογραφική χρήση: https://we.tl/XaaO1JVS6A,  ©ActionInSports
 
Φωτογραφίες King of Kite 2017: ©Philip Soteriou
 
Περισσότερες πληροφορίες
Website: http://kahunasurfhouse.eu/king-of-kite
Facebook: https://www.facebook.com/events/1339274129474270/
Aaron Hadlow: http://www.redbull.com/en/athletes/1331575121764/aaron-hadlow

Δειτε Επισης

Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ
Συγκλονίζει το μήνυμα της Μαρίας Αριστοτέλους-«Ήταν καρκίνος και είναι παρελθόν, τον νικήσαμε...»