Τι χρειάζεται η Ελλάδα για να μπει στα μπαράζ

H Εθνική Ελλάδας θα κυνηγήσει την είσοδό της στα μπαράζ μέσω της 2ης θέσης του 8ου προκριματικού ομίλου στην ευρωπαϊκή ζώνη του Μουντιάλ 2018 και για να το πετύχει, χρειάζεται ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα σε κάποιο από τα τρία παιχνίδια των υπολοίπων ομίλων.

Εάν το βρει (λαμβάνοντας ως δεδομένη τη νίκη επί του Γιβραλτάρ την Τρίτη στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης), τότε δεν θα τερματίσει ως η χειρότερη 2η ομάδα από τους 9 προκριματικούς ομίλους, ήτοι εκείνη που δεν κερδίζει δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ του Νοεμβρίου, από τα οποία θα προκύψουν τα τελευταία τέσσερα "εισιτήρια" της ευρωπαϊκής ζώνης.

Αυτήν τη στιγμή η χώρα μας βρίσκεται στην 6η θέση της κατάταξης των δευτέρων, ωστόσο δεν μπορεί να αυξήσει τη βαθμολογική συγκομιδή της, αφού οι βαθμοί απέναντι στις ουραγούς των ομίλων, εν προκειμένω απέναντι στο Γιβραλτάρ, δεν υπολογίζονται.

Με 13 βαθμούς έχει από κάτω της Ουαλία, Κροατία και Σκοτία και εάν κρατήσει τουλάχιστον μία εξ αυτών και μετά από το πέρας της 10ης αγωνιστικής, τότε θα πάει στα μπαράζ.

ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Στον 4ο όμιλο, η Ουαλία υποδέχεται την Ιρλανδία στο Κάρντιφ, απόντος του τραυματία Γκάρεθ Μπέιλ.

Εφόσον η Ουαλία νικήσει, τερματίζει 2η στο γκρουπ και συνάμα πάνω από την Ελλάδα στην κατάταξη των δευτέρων

Εάν η αναμέτρηση έρθει ισόπαλη, τότε τερματίζει πάλι 2η, αλλά πίσω από την Ελλάδα

Εάν ηττηθεί, η Ιρλανδία περνάει στη 2η θέση και τίθεται εκείνη αντίπαλος της Ελλάδας

Εάν στη νίκη επί της Ουαλίας, η Ιρλανδία καλύψει τη διαφορά τριών τερμάτων που έχει από τη συγκομιδή της Ελλάδας στην κατάταξη των δεύτερων (9-5 η Ελλάδα, 6-5 η Ιρλανδία), τότε οι Ιρλανδοί προσπερνούν τη χώρα μας, σε κάθε άλλο αποτέλεσμα, η Ελλάδα παραμένει από πάνω.

Στον 7ο όμιλο, η Σκοτία (17) έχει το πάνω χέρι για τη 2η θέση, αλλά δοκιμάζεται εκτός έδρας απέναντι στη Σλοβενία (14), η οποία βρίσκεται δύο βαθμούς πιο πίσω

Οι Σλοβένοι με νίκη προσπερνούν τη Σκοτία λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων, ωστόσο λογικά θα τερματίσουν τρίτοι, αφού η Σλοβακία (15) υποδέχεται τη Μάλτα και θα φτάσει σε άνετη νίκη. Η Σλοβακία δεν απειλεί την Ελλάδα, αφού στην κατάταξη των δευτέρων θα έχει 12 βαθμούς, ήτοι θα είναι από πίσω

Εάν η Σλοβακία πέσει θύμα έκπληξης κόντρα στη Μάλτα και η Σλοβενία νικήσει, δεν μπορεί να προσπεράσει την Ελλάδα στην κατάταξη των δευτέρων

Στο Χ του Σλοβενία - Σκοτία (με τη Σλοβακία πάλι θύμα έκπληξης), η Ελλάδα ευνοείται

Το πρόβλημα για τη χώρα μας προκύπτει εάν οι Σκοτσέζοι κάνουν διπλό στη Σλοβενία, διότι τότε θα τερματίσουν στη 2η θέση και στην κατάταξη των δευτέρων θα έχουν 14 βαθμούς, έναντι 13 της χώρας μας.

Στον 9ο όμιλο, οι δύο ομάδες που ισοβαθμούν στη 2η θέση, Ουκρανία και Κροατία, τίθενται αντιμέτωπες στο Κίεβο.

Σε περίπτωση που από το ζευγάρι προκύψει νικητής, τότε αυτός θα φτάσει στους 20 βαθμούς και στην κατάταξη των δευτέρων θα μπει με 14 βαθμούς, ήτοι θα βρίσκεται πάνω από την Ελλάδα

Σε περίπτωση ισοπαλίας, η Κροατία θα παραμείνει στη 2η θέση, αλλά στην κατάταξη των δευτέρων θα έχει 12 βαθμούς και θα τερματίσει κάτω από τη χώρα μας.

Συνοψίζοντας, η Ελλάδα δεν θέλει νίκη της Ουαλίας στο Ουαλία - Ιρλανδία (αλλά ούτε νίκη των Ιρλανδών με μεγάλο σκορ), δεν θέλει νίκη της Σκοτίας στο Σλοβενία - Σκοτία και θέλει ισοπαλία στο Ουκρανία - Κροατία.

Πάντως, ακόμα κι αν καταφέρει να μπει στα μπαράζ, η Ελλάδα θα βρίσκεται στο χαμηλό μισό της κατάταξης των δευτέρων κι έτσι θα είναι στους "ανίσχυρους", στην κλήρωση της 17ης Οκτωβρίου.

Δειτε Επισης

Ντέμης για το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός-«Τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουμε ξαναδεί τόσο μεγάλη διαφορά»
Τρέλα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού-Εξαντλήθηκαν άμεσα τα εισιτήρια με Άστον Βίλα
Ο Κουέστα έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία του Άρη
Φαβορί για τον τίτλο η ΑΕΚ, στο +4 από τον ΠΑΟ-Έχασαν έδαφος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός
Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)