Νικάει και φουλάρει για Μουντιάλ!

Κάνοντας το καθήκον της στο "ΓΣΠ" της Λευκωσίας με την Κύπρο και σε συνδυασμό με την ήττα της Βοσνίας από το Βέλγιο και της ισοπαλίας στο Σλοβενία - Σκωτία, η Εθνική Ελλάδος βγαίνει 2η στον 8ο όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ και παράλληλα είναι μέσα στις ομάδες που πάνε στην κλήρωση για τα μπαράζ στις 17 Οκτωβρίου.

Στους αδύναμους βέβαια, όμως αυτό που μετράει, είναι ότι παραμένει ζωντανό το όνειρο για παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το καλοκαίρι.

Για να το πετύχει αυτό, η γαλανόλευκη καλείται να κάνει το εύκολο απόψε το βράδυ (21:45), που δεν είναι άλλο από τους τρεις βαθμούς απέναντι στο Γιβραλτάρ, το οποίο σε καμία των περιπτώσεων δεν τρομάζει κι δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη και αν η Εθνική παρουσιαστεί σοβαρή, συγκεντρωμένη και αποφασισμένη, θα πάρει τη νίκη και μάλιστα εύκολα, πανηγυρίζοντας μαζί με τους φιλάθλους της την παρουσία στα μπαράζ.

Πριν δυο χρόνια, η Ελλάδα έβγαινε τελευταία και πίσω από τα Νησιά Φερόε στα προκριματικά του Euro 2016 και τώρα με τον Μίχαελ Σκίμπε στον πάγκο της, ετοιμάζεται να διεκδικήσει την παρουσία της σε τρίτο σερί Μουντιάλ. Το 2009 απέκλεισε στα μπαράζ την Ουκρανία και το 2013 την Ρουμανία. Πλέον, περιμένει να τριτώσει το καλό, αναμένοντας τον αντίπαλό της από το γκρουπ των ισχυρών. Δύσκολο έργο, αλλά όχι ανέφικτο. Άλλωστε, όπως είπε ο Μανιάτης στη συνέντευξη Τύπου "είμαστε γεννημένοι για τα δύσκολα".

ΤΑ ΠΛΑΝΑ 11ΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΚΙΜΠΕ

Αναφορικά με τα πλάνα 11άδας του ομοσπονδιακού μας τεχνικού, θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στην Κύπρο, μιας και υπάρχουν τιμωρημένοι και ο Τοροσίδης που ναι μεν προπονήθηκε κανονικά, αλλά τραυματίστηκε στον αυχένα το Σάββατο (7/10) και ίσως προφυλαχθεί. Οι Μανωλάς, Σάμαρης και Δώνης έχουν συμπληρώσει κάρτες και δεν παίζουν με το Γιβραλτάρ, ώστε να μπουν "καθαροί" στα μπαράζ. Οι Τζαβέλλας, Μήτρογλου, Σταφυλίδης και Ρέτσος βρίσκονται στο όριο και πρέπει να προσέξουν.

Κάτω από τα γκολπόστ παραμένει ο Καρνέζης. Ακραίοι μπακ θα είναι οι ποδοσφαιριστές της Αλάνιασπορ. Δεξιός ο Μανιάτης, ο οποίος είχε παίξει εκεί και με το Βέλγιο και αριστερός ο Τζαβέλλας. Αντί του Μανωλά, λογικά θα χρησιμοποιηθεί ο Κυριάκος Παπαδόπουλος με παρτενέρ τον Παπασταθόπουλο.

Αμυντικοί μέσοι αναμένεται να είναι πάλι οι Ζέκα και Τζιόλης, δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή ο Μάνταλος, "δεκάρι" ο Φορτούνης και στην κορυφή ο Μήτρογλου. Όσο για τη θέση του αριστερού εξτρέμ; Ένας εκ των Σταφυλίδη - Χριστοδουλόπουλου, με τον άσο της ΑΕΚ να έχει πολλές πιθανότητες για την 11άδα.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας