Περίεργα πράγματα στην Πάφο FC

Στα αρχικά στάδια της τρέχουσας σεζόν η Πάφος FC ήταν από τις ομάδες που κέρδιζε τις εντυπώσεις. Μόνο για τις εμφανίσεις της, φυσικά, καθώς η βαθμολογική συγκομιδή δεν ήταν η αναμενόμενη. Αυτός ήταν και ο λόγος που στις αρχές Νοεμβρίου διακόπηκε η συνεργασία με τον τεχνικό Σοφόκλη Σοφοκλέους. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η παφιακή ομάδα συνεχίζει να μην μαζεύει βαθμούς – η κατάσταση είναι πιο τραγική – και επιπλέον το ποδόσφαιρο που παρουσιάζει δεν είναι καθόλου καλό.

Το εγχείρημα για αντικατάσταση του Σοφόκλη Σοφοκλέους από τον Ισπανό Μάνουελ Ρόκα, ο οποίος κάθισε για έναν μήνα στον πάγκο πριν φύγει και αυτός για να τον διαδεχτεί ο Απόστολος Μακρίδης, εκ των αποτελεσμάτων είναι αποτυχημένο και η απόφαση προφανώς λανθασμένη. Τα συνεχόμενα αποτυχημένα παιχνίδια – έχει να κερδίσει από τις 18 Οκτωβρίου, χωρίς να λογαριάζεται το χθεσινό (09/01) ματς με την ΑΕΛ - έφεραν την ομάδα σε δύσκολη θέση, αφού πλέον βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Πάντως, κρίνοντας από τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες γύρω από την ομάδα, τα προβλήματα της Πάφου FC ενδεχομένως να είναι βαθύτερα. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι βασικά στελέχη στη μέχρι τώρα πορεία, είτε με δική τους θέληση, είτε μετά από απόφαση του προπονητή και της διοίκησης, αποχωρούν από το ρόστερ. 

Ο Ρόιν Κβασκβάτζε ήταν ο βασικός πορτιέρο της ομάδας σε όλους τους αγώνες που ήταν διαθέσιμος. Δεν βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια  μόνο τις αγωνιστικές που ήταν τιμωρημένος λόγω της κόκκινης κάρτας που δέχθηκε στο παιχνίδι με την Ομόνοια (8η αγωνιστική).

Εκ των βασικών ήταν και ο συμπατριώτης του Νίκολοζ Γκελασβίλι, ενώ σημαντικές βοήθειες έδινε ο, επίσης Γεωργιανός, Ελγκούγια Γκριγκαλασβίλι, ο οποίος χρησιμοποιείτο περισσότερο ως αλλαγή, αλλά ήταν ένα πολύ καλό συμπλήρωμα. Συνεπώς, τουλάχιστον, για τους δύο πρώτους μπορεί να λεχθεί ότι κανείς δεν περίμενε να τους ανοιχθεί η πόρτα της εξόδου. Έλα, όμως, που κανείς δεν στεναχωρήθηκε για την αποχώρησή τους.

Η υπόθεση του Γκία Γκριγκαλάβα είναι ακόμη πιο περίεργη. Ο Γεωργιανός αμυντικός ήταν από τους πιο σημαντικούς παίκτες της Πάφου και δεν είναι τυχαίο ότι το όνομά του έπαιξε σε ρεπορτάζ μεγάλων ομάδων. Αυτό φαίνεται να έχει και ο ίδιος κατά νου όταν ζήτησε να αποχωρήσει, όμως στη συνέχεια μετάνιωσε και άλλαξε την απόφασή του, ζητώντας την επιστροφή του στο ρόστερ μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσει η όλη κατάσταση για την παφιακή ομάδα, όμως το δεδομένο είναι ότι η αρχική θετική εικόνα έχει χαλάσει και αυτό που φαντάζει πιθανότερο είναι η επιστροφή της ομάδας στη β’ κατηγορία.

stelios.steliou@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Ξέσπασμα Αταμάν-«Αν δεν πάμε F4 δε θα 'μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»
ΒΙΝΤΕΟ: Χάος στην εκκίνηση, συγκρούσεις μεταξύ των Hypercar
Χωρίς απουσίες η Μακάμπι στην Ελλάδα για τα ματς με τον Παναθηναϊκό
Εκπληκτική κίνηση και κάρφωμα από τον Τζοέλ Εμπίντ στην κορυφή του Top-10 της βραδιάς
Το Top 10 του Παναθηναϊκού στη Regular Season έχει φάσεις που έγραψαν ιστορία!
Χαρτ, Μπράνσον και ΜακΜπράιντ βγήκαν μπροστά και οι Νικς έκαναν το 1-0 κόντρα στους Σίξερς
Αισιόδοξος ο προπονητής των Μπάκς για τον τραυματισμό του Αντετοκούνμπο-«Ελπίζω ότι θα είναι έτοιμος»
Η Σάκκαρη ανέβηκε στο Νο 6 του κόσμου, παρέμεινε στο Νο 12 ο Τσιτσιπάς
Ιστορική επίδοση Λεμπρόν, στα χνάρια του Τζόρνταν-«Δεν έχω πολύ καιρό ακόμη»
Η εννιάχρονη εγκλωβισμένη αθλήτρια που ανέβασε την σημαία της Κύπρου ψηλά και να μας κάνει περήφανους