Όταν ο Αυγουστή φόρεσε τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ

Μπορεί να μην έχει συμπληρώσει καν ένα χρόνο στον πάγκο, ωστόσο είναι ευρέως γνωστό πως η μεταμόρφωση της αναιμικής και ασταθούς ομάδας του Πέδρο Εμάνουελ, σε μια ομάδα που αρνείται να χάσει, φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Σωφρόνη Αυγουστή. Σε πολλούς μπορεί να διαφεύγει πως ο νυν προπονητής του Απόλλων και αναμορφωτής της ομάδας, έχει υπάρξει ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, σημερινού αντιπάλου και κυριότερου ανταγωνιστή στις εγχώριες διοργανώσεις.
«Χαρούμενος…»
«Η ένταξη μου στον ΑΠΟΕΛ με χαροποίησε ιδιαιτέρως. Είναι η καλύτερη ομάδα του Πρωταθλήματος. Ήταν πρόκληση για μένα η πρόταση των Διοικούντων. Διαχρονικά η ομάδα μας διεκδικεί και το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι όταν με χρειαστεί η ομάδα θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να υλοποιήσει ο ΑΠΟΕΛ τους στόχους του».
 
Κι όμως, η πιο πάνω δήλωση ανήκει τον ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ Σωφρόνη Αυγουστή και έγινε στις 21 Ιανουαρίου 2010, όταν εντασσόταν στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ, προερχόμενος από τον Άρη, όπου είχε βρεθεί έξι μήνες νωρίτερα, φεύγοντας από τον Απόλλων. Τη σεζόν 2009-10 ο ΑΠΟΕΛ έπαιζε στους Ομίλους του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έψαχνε μια αξιόπιστη λύση πίσω από το Διονύση Χιώτη, αφού ο Μιχάλης Μορφής, που διένυε την τελευταία του σεζόν στον Αρχάγγελο, ήταν συχνά τραυματίας.
 
Ο Αυγουστή παρουσιάστηκε μαζί με τους Βαγγέλη Κουτσόπουλο και Μαρσίνιο, στις 11 Φεβρουαρίου 2010, με τον τότε αντιπρόεδρο Άντη Πολυδώρου να του δίνει τη φανέλα με το Νο31.
Δεν αγωνίστηκε ποτέ
O τότε 33χρονος τερματοφύλακας δεν αγωνίστηκε ποτέ με τον ΑΠΟΕΛ σε επίσημο αγώνα και αποχώρησε το καλοκαίρι του 2010, δίνοντας τη θέση του σε άλλον ένα Λεμεσιανό, τον Πάνο Κωνσταντίνου, αδελφό του νυν εκπροσώπου Τύπου του Απόλλωνα, Φανούριου Κωνσταντίνου. Το 2010 αποχώρησε και ο Μορφής και προήχθη ο Τάσος Κίσσας – νυν τερματοφύλακας του Απόλλωνα- που τότε ήταν τέταρτος στην ιεραρχία.
 
O τερματοφύλακας Αυγουστή έμεινε στον Απόλλων άλλες τρεις σεζόν, ως αναπληρωματικός, για να κρεμάσει τα γάντια το 2013. Πέρα από τους κυανόλευκους, όπως έκανε ντεμπούτο το 1998, βρέθηκε στην ΑΕΚ Λάρνακας για δύο σεζόν (2006-08), παίζοντας ως βασικός (51 συμμετοχές στο πρωτάθλημα).
Τέσσερις νίκες, ένα «Χ»
Προπονητικά οι επιδόσεις του απέναντι στον ΑΠΟΕΛ είναι αξιοθαύμαστες, αφού σε πέντε αναμετρήσεις μετράει τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία, η οποία προέκυψε μάλιστα στο περσινό βαθμολογικά αδιάφορα παιχνίδι στο ΓΣΠ. Είναι αξιοσημείωτο πως τόσο στον τελικό Κυπέλλου Coca Cola όσο και στο παιχνίδια του Σούπερ Καπ, ο Απόλλων του Αυγουστή κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ παίζοντας με δέκα παίκτες.
 
Πρόκειται άλλωστε για τον  κορυφαίο προπονητή στην Κύπρο, όπως αναδείχθηκε μέσα από τις βραβεύσεις του Συνδέσμου Προπονητών, της ΚΟΠ αλλά και του ΠΑΣΠ.

Δειτε Επισης

Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει EURO U-17
«Δεν θα έλεγα ότι υποστηρίζουμε την Ομόνοια στον απόλυτο βαθμό, αλλά θέλουμε να πάρει το κύπελλο»
Αποθεώνουν Βιτάλ στη Σκωτία-«Είναι αυτό που χρειάζεται η Ρέιντζερς»
Τα δεδομένα για την πέμπτη σερί παρουσία της Ομόνοια στην Ευρώπη
ΒΙΝΤΕΟ: Η ανάρτηση της ΑΕΚ με διπλό στο ΓΣΠ με προπονητή τον Μπεν Σιμόν