Τώρα τρέξτε να πάρετε φανέλα του Ποτέ

Η υπομονή δεν είναι χαρακτηριστικό όσων ασχολούνται με το κυπριακό ποδόσφαιρο: οπαδών, διοικήσεων, δημοσιογράφων…


Πάρτε για παράδειγμα τον Μίκαελ Ποτέ. Ο επιθετικός από το Μπενίν ήταν από τις πρώτες μεταγραφές των γαλαζοκιτρίνων στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, με προσδοκίες για μεγάλα πράγματα στην γραμμή κρούσης.


Βλέπετε η εκτελεστική δεινότητα του Ποτέ τα τελευταία χρόνια σε Ομόνοια (σ.σ. πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 17 γκολ τη σεζόν 2013-14) και μετέπειτα στην Αντάνα Ντεμισπόρ (σ.σ. πέτυχε 44 τέρματα σε δύο χρονιές) έβαζε πίεση για να αρχίσει να βαράει άμεσα τα αντίπαλα δίχτυα φορώντας τη στολή του ΑΠΟΕΛ.


Ο Μίκαελ Ποτέ, όμως, δεν προσαρμόστηκε γρήγορα στον ΑΠΟΕΛ ή τουλάχιστον άρχισε να βρει την επαφή του με τα δίχτυα. Γι’ αυτό ορισμένοι βιαστικοί τόλμησαν να τον βάλουν ακόμη και στη λίστα των αποχωρήσεων πριν καν ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα.


Ο Μίκαελ Ποτέ όχι μόνο δεν έφυγε από τον Αρχάγγελο, αλλά – μαζί με τον Ντε Καμάργκο – παίρνει πάνω του όλο το βάρος της επιθετικής γραμμής της ομάδας της Λευκωσίας.


Στα αρχικά στάδια της σεζόν, εάν ο Ποτέ σηκωνόταν απλά για ζέσταμα από τον πάγκο τότε αποτελούσε είδηση. Πλέον, όμως έχει βρει τα πατήματά του και αρχίσει σιγά-σιγά να βρίσκει και την επαφή του με τα δίχτυα.


Από τα έξι τελευταία τέρματα του ΑΠΟΕΛ –σε Κύπρο και Ευρώπη – τα τέσσερα προήλθαν από τον Μίκαελ Ποτέ. Κυρίως τα δύο γκολ του κόντρα στην Ντόρτμουντ έφεραν στιγμές περηφάνιας στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ, αλλά και έξτρα ένα εκατομμύριο ευρώ στα ταμεία της ομάδας (ξεπλήρωσε και με το παραπάνω το διετές συμβόλαιό του).


Είναι η αλήθεια ότι στο πρωτάθλημα, όπως και ολόκληρη η ομάδα, δεν μπορεί να ορθοποδήσει, όμως ο Μίκαελ Ποτέ αποδεικνύει το τελευταίο διάστημα ότι έχει το γκολ στο αίμα του και σίγουρα δεν είναι καμένο χαρτί στον φετινό ΑΠΟΕΛ.


Το πρωινό της Πέμπτης (02/11), μετά τον αγώνα στο Ντόρτμουντ, ο ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε ότι οι φίλοι της ομάδας μπορούν να τυπώσουν το όνομα του σκόρερ των αναμετρήσεων με την γερμανική ομάδα δωρεάν. Όσοι έκραξαν, λοιπόν, τον Ποτέ και τον έθεσαν εκτός ρόστερ (!) πριν καν ξεκινήσει η χρονιά, μπορούν τώρα να τρέξουν να πάρουν φανέλα του…

Δειτε Επισης

Αισιόδοξος ο προπονητής των Μπάκς για τον τραυματισμό του Αντετοκούνμπο-«Ελπίζω ότι θα είναι έτοιμος»
Η Σάκκαρη ανέβηκε στο Νο 6 του κόσμου, παρέμεινε στο Νο 12 ο Τσιτσιπάς
Ιστορική επίδοση Λεμπρόν, στα χνάρια του Τζόρνταν-«Δεν έχω πολύ καιρό ακόμη»
Η εννιάχρονη εγκλωβισμένη αθλήτρια που ανέβασε την σημαία της Κύπρου ψηλά και να μας κάνει περήφανους
tiktok
Γιοβάνοβιτς: Δεν είναι σωστό να υποτιμάτε την ομάδα μου, θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα
Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»