Το… τσίκνισε με τριάρα!

Mε το... μαξιλαράκι του 2-0 της Τούμπας, το έργο των παικτών του Ατρόμητου ήταν από την αρχή εξαιρετικά δύσκολο και έγινε ακόμη περισσότερο μετά το γκολ του Σάκχοφ στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης, σε ένα μεσοδιάστημα που ο πρώτος λόγος ανήκε στον Ατρόμητο.

Όπως ήταν φυσικό, το γκολ του Σάκχοφ στο α΄ημίχρονο “πάγωσε” προσωρινά τους γηπεδούχους, οι οποίοι όμως βγήκαν με ορμή και αυτοπεποίθηση στο β΄ και βρήκαν την ισοφάριση από τον Βασιλακάκη. Η “βολίδα” του Κάνιας δεν άφησε πολλά περιθώρια στους Περιστεριώτες ενώ το γκολ του Κουλούρη ήταν το... κερασάκι στην τούρτα με φόντο την πρόκριση του Δικεφάλου στα ημιτελικά.

Το φιλμ του αγώνα:

Παιχνίδι τακτικής και... υπομονής για τις δυο ομάδες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα, μην επιτρέποντας στον Ατρόμητο να παίξει με αντεπιθέσεις, κάτι που έδειξε πως μπορεί να κάνει με εξαιρετική επιτυχία στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ σημείωσε μια πρώτη... υποψία φάσης στο 21΄με εκφραστή τον Πέλκα, ο οποίος δοκίμασε ένα σουτ εκτός περιοχής, χωρίς να ανησυχήσει τον Μίρκοβιτς. Η συνέχεια όμως ανήκε στους γηπεδούχους που ανέβασαν απόδοση, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ που θα αναπτέρωνε τις ελπίδες τους, δεδομένου πως το 2-0 του πρώτου αγώνα, έδινε εξ αρχής προβάδισμα στους “ασπρόμαυρους”.

Ο Ατρόμητος τις ευκαιρίες, ο ΠΑΟΚ το γκολ!

Στο 22’ ο Ατρόμητος βγήκε στην αντεπίθεση από τα δεξιά, η μπάλα έφθασε στον Μπουσούλαντζιτς, ο οποίος με τη σειρά του πλάσαρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπρούνο “έκλεψε” τη μπάλα, με τον Αζεβέδο να φωνάζει για φάουλ, ο Βραζιλιάνος σημάδεψε τον Ντιγκινί, ο οποίος με το αριστερό, σημάδεψε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη, στην μεγαλύτερη ευκαιρία του Ατρόμητου.

Σε ένα διάστημα που ο ΠΑΟΚ δεν “πατούσε” καλά στον αγωνιστικό χώρο, ήρθε το γκολ για τον Δικέφαλο από τον άνθρωπο που τείνει να δημιουργήσει τη δική του παράδοση στο Κύπελλο, σκοράροντας ένα ακόμη στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Σε μια από τις ελάχιστες συνεργασίες των “ασπρόμαυρων” στο α΄ημίχρονο και κυρίως στον άξονα, στο 30΄ο Σάκχοφ πέρασε κάθετα τη μπάλα στον Κουλούρη, εκείνος με άψογο τακουνάκι, βρήκε τον Ουκρανό, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι.

Για το... θαύμα ο Ατρόμητος

Όπως ήταν λογικό, το γκολ του Σάκχφο “πάγωσε” το Περιστέρι και άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού, δεδομένου πως ο ΠΑΟΚ έγινε το ακλόνητο φαβορί, βάσει τουλάχιστον σκορ, για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Με τις δυο ομάδες να σημειώνουν από μια ευκαιρία εκατέρωθεν ολοκληρώθηκε το α΄ημίχρονο. Στο 42΄ ο Κουλούρης δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την εκτέλεση φάουλ του Πέλκα από τα αριστερά ενώ στο 45΄ο Πασχαλάκης με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε μια στημένη φάση του Ατρόμητου από τα πόδια του Ούμπιδες.

Αλλαγές στο πλάνο προσέγγισης και γκολ από τον Ατρόμητο

Το β΄ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγές από τον Νταμίρ Κάναντι, ο οποίος έριξε με την επανέναρξη του παιχνιδιού στον αγωνιστικό χώρο τους Κωτσόπουλο, Βασιλακάκη αντί των Ντιγκινί, Ντάουντα, την ώρα που ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδειχνε σε πρώτη φάση ικανοποιημένος από την εικόνα του παιχνιδιού.

Οι φωνές του Κάναντι στους ποδοσφαιριστές του να... ξεχάσουν το σκορ και να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω, βρήκαν άμεση ανταπόκριση από τους παίκτες του, οι οποίοι εξαργύρωσαν την υπεροχή τους στο β΄ημίχρονο με τον Βασιλακάκη.

Στο 55΄ ο Μπουσούλατζιτς δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ εντός περιοχής τον Πασχαλάκη, ο Κωτσόπουλος ξέφυγε από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα με τη μία και ο Βασιλακάκης με κεφαλιά στην “καρδιά” της περιοχής, έγραψε το 1-1.

Εσπευσμένα αλλαγές και από τον Λουτσέσκου

Βλέποντας την κακή αντίδραση του ΠΑΟΚ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανακάτεψε την τράπουλα και έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Κρέσπο αντί του Μάτος προκειμένου να δώσει “ανάσες” στον Βραζιλιάνο και απέσυρε τον Πέλκα για να ρίξει τον Μπίσεσβαρ, να κρατήσει μπάλα και να ανακτήσει την χαμένη ηρεμία της ομάδας του.

Μαλεζάς σώζει πάνω στην γραμμή, Κάνιας σκοράρει

Στο 66΄ο Ατρόμητος έφθασε μια “ανάσα” από το δεύτερο γκολ και την ανατροπή του σκορ, αλλά μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Πασχαλάκη, ο Μαλεζάς έδιωξε πάνω στη γραμμή, “κόβοντας” την όρεξη των γηπεδούχων.

Ένα λεπτό αργότερα, ο ΠΑΟΚ είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Μίρκοβιτς μετά από... βολίδα του Κάνιας, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον Μπίσεσβαρ και έχοντας χώρο, σούταρε και σημείωσε το 1-2 για τον Δικέφαλο.

Κουλούρης και... 1-3

Το παιχνίδι έδειχνε πως είχε ακόμη δρόμο, όσο ο Μπίσεσβαρ είχε όρεξη και διάθεση. Στο 79΄ο Ολλανδός έβγαλε μόνο του τον Κουλούρη και ο Έλληνας επιθετικός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-3 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του παιχνιδιού.

Αξίζει όμως να σημειωθεί πως ο Ατρόμητος αποδείχθηκε “σκληρό” καρύδι μέχρι τέλους αλλά έπεσε πάνω στον εξαιρετικά φορμαρισμένο Πασχαλάκη. Πρώτα αγωνιστικά λεπτά και ντεμπούτο και για τον Μουλέν.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Δειτε Επισης

Πάει πίσω το πρωτάθλημα, προς αναβολή ο τελικός του Κυπέλλου στην Ελλάδα
Respect και στους τρεις, αξίζετε να το ζείτε!
Ανάμεσα στους κορυφαίους-Υποψήφιος για MVP της εβδομάδας στο Conference League ο Τζολάκης
Μασούρας: Για όλα αυτά τα χαμένα ματς του Ολυμπιακού στο 90’, για τη Γιουβέντους, τον Τζέραρντ, το Ριαθόρ
Μαρινάκης σε Φορτούνη: Θα πάτε για πολλά εκατομμύρια εσείς
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Κωνσταντής Τζολάκης... Ο 21χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου που σόκαρε την Ευρώπη
BINTEO: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του μετά από τις τρεις αποκρούσεις πέναλτι
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού