Στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής η ʼντρη Ελευθερίου

Πολύ καλά ολοκλήρωσε τον προκριματικό αγώνα στους Τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής η πρωταθλήτριά μας στο σκητ γυναικών Άντρη Ελευθερίου. Η διεθνής σκοπεύτριά μας με μια μόνο απώλεια (74/75) πέρασε επικεφαλής στον ημιτελικό, μαζί με την Αμερικανίδα Μόργκαν Κράφτ. Αντίθετα ο πρωταθλητής μας Ανδρέας Χάσικος έχασε έδαφος στις τρεις πούλες της πρώτης μέρας του σκητ ανδρών και με 72/75 (25+23+24) βρίσκεται ισόβαθμος με άλλους τέσσερις αθλητές στην έκτη θέση, κάτι βέβαια που μπορεί να βελτιωθεί σήμερα στους τελευταίους 50 δίσκους του προκριματικού. Στο διπλό τραπ ανδρών, μετά την τρίτη πούλα προηγούνται με 86/90 ο Κινέζος Μπίνγιαν Χου και ο Ιταλός Αντόνιο Μπαρίλλα.

Οι αγώνες συνεχίζονται σήμερα Κυριακή, με τους τελευταίους 50 δίσκους του σκητ ανδρών, τη διεξαγωγή των ημιτελικού και τελικών και την απονομή των επάθλων στους νικητές.  

Η τελετή έναρξης
Η επίσημη τελετή έναρξης της κορυφαίας σκοπευτικής διοργάνωσης, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λευκωσίας. Λόγω απουσίας του Προέδρου στο εξωτερικό, εκπροσωπήθηκε στην τελετή από τον υπουργό Άμυνας κ. Χριστόφορο Φωκαΐδη, ο οποίος μαζί με το γενικό γραμματέα της ISSF κ. Φρανζ Σράιπερ και τον πρόεδρο της ΣΚΟΚ κ. Δημήτρη Λόρδο κήρυξαν την επίσημη έναρξη των αγώνων. 

Στη διάρκεια της τελετής, ο πρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου καλωσόρισε τους ξένους αθλητές και συνοδούς και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι για άλλη μια φορά θα απολαύσουν τη διοργάνωση και την ζεστή κυπριακή φιλοξενία, ενώ ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση του δ.σ. της ΣΚΟΚ για ανακήρυξη του κ. Σράιπερ σε Επίτιμο Μέλος της Ομοσπονδίας. Χαιρετισμό στην τελετή απηύθυναν επίσης ο κ. Δημήτρης Αλετράρης εκ μέρους της ΟΠΑΠ Κύπρου, ο στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας εκ μέρους της ΚΟΕ, ο κ. Δημήτρης Αραούζος εκ μέρους του ΚΟΑ, ο κ. Φρανζ Σράιπερ εκ μέρους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής και ο υπουργός Άμυνας εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όλοι οι ομιλητές έπλεξαν το εγκώμιο της κυπριακής σκοποβολής για τις επιτυχίες της τόσο αγωνιστικά όσο και διοργανωτικά, αναγνωρίζοντας τη ΣΚΟΚ ως «μεγάλη δύναμη» στις τάξεις της παγκόσμιας σκοποβολής. Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης, πρόσκοποι μετέφεραν τις σημαίες των 28 χωρών που συμμετέχουν στους αγώνες, ενώ η Αμερικανίδα σκοπεύτρια Μόργκαν Κραφτ ανέγνωσε τον Όρκο των αθλητών και ο Κύπριος αρχιδιαιτητής Κωστάκης Ξενοφώντος τον Όρκο των ελλανοδικών. Σε ανάμνηση της επίσημης τελετής έναρξης, ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ προσέφερε στον υπουργό Άμυνας αναμνηστικό δώρο.

Η πρωταθλήτριά μας Άντρη Ελευθερίου έφτασε μέχρι τον μικρό τελικό, όμως περιορίστηκε στην τέταρτη θέση. Η 18χρονη Βρετανίδα Άμπερ Χιλ ήταν η χρυσή νικήτρια στο σκητ γυναικών, στους Τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής που διεξάγονται στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λευκωσίας, ενώ η πρωταθλήτριά μας Άντρη Ελευθερίου, που πέρασε επικεφαλής από τον προκριματικό στον ημιτελικό με 74/75, έφτασε μέχρι τον μικρό τελικό, όμως τελικά περιορίστηκε στην τέταρτη θέση, αφού έχασε το χάλκινο μετάλλιο σε αγώνα «σιουτ οφ» από την Αμερικανίδα Μόργκαν Κράφτ. Οι δυο αθλήτριες ολοκλήρωσαν τον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο χωρίς απώλειες (16/16), ενώ στη μονομαχία για την ανάδειξη της νικήτριας η Αμερικανίδα πέτυχε 6/6 τη στιγμή που η Άντρη έχασε τον έκτο δίσκο (5/6).

Στον ημιτελικό της διοργάνωσης, πέρασαν με 74/75, η Άντρη Ελευθερίου και η Μόρκαν Κραφτ και ακολούθησαν οι Κατιούσια Σπάτα (Ιταλία) με 73/75, Σουτίγια Τζιουχαλοεμίντ (Θαϋλάνδη) 72/75, Άμπερ Χιλ (Μ. Βρετανία) 72/75 και Ντιάνα Μπακόσι (Ιταλία) 71/75. Από τη δοκιμασία των 8 «ντουμπλέ» του ημιτελικού, η νεαρή Βρετανίδα και η Θαϋλανδέζα σκοπεύτρια με μια μόνο απώλεια (15/16) εξασφάλισαν θέση στο μεγάλο τελικό. Ενώ η Αμερικανίδα Κραφτ με 14/16 πέρασε στον μικρό τελικό, όπου στη συνέχεια πέρασε και η Άντρη Ελευθερίου που κέρδισε σε αγώνα «σιουτ οφ» την Ιταλίδα Σπάτα. Οι δυο αθλήτριες ολοκλήρωσαν τον ημιτελικό με 13/16.

Στον μεγάλο τελικό, με μια μόνο απώλεια η Βρετανίδα Άμπερ Χίλ (15/16) εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο, έναντι 13/16 της Σουτίγια Τζιουχαλοεμίντ που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου. Η χρυσή νικήτρια των φετινών Τελικών στο σκητ γυναικών ήταν η νεαρότερη στη διοργάνωση (γεννήθηκε το 1997) και θα μπορούσε να αγωνίζεται στο σκητ νεανίδων. Όμως αυτή δεν ήταν η πρώτη της επιτυχία στην κατηγορία των γυναικών. Το 2013, στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Μεξικό (Ακαπούλκο) σε ηλικία 16 χρόνων κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, ενώ άλλο ένα χρυσό μετάλλιο κέρδισε φέτος στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, όπου εξασφάλισε και την κάρτα για τους Ολυμπιακούς του Ρίο. Τέλος, στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου φέτος στην Καμπάλα κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο.  

  
 

Δειτε Επισης

Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου
Ατσάλινος Ολυμπιακός την… έσπασε στην Μπαρτσελόνα
Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή