Oι παίκτες που δεν κινδυνεύουν από... νόμο Μαρινάκη

Eίναι μια φυσιολογική εξέλιξη η καταιγίδα σεναρίων και δημοσιευμάτων που ακολούθησε την ομιλία του Βαγγέλη Μαρινάκη στους παίκτες του Ολυμπιακού, την Δευτέρα (2/4) στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη.

Ο μεγαλομέτοχος των "ερυθρολεύκων" χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις, προτρέποντας μάλιστα τους ποδοσφαιριστές να συνεχίσουν τις... διακοπές τους, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι πολλοί από αυτούς έχουν "τελειώσει" ήδη.

Λίγες ώρες αργότερα ο λόγος έγινε πράξη και οι πρώτοι που ενημερώθηκαν ότι τίθενται εκτός ομάδας, ήταν οι Σεμπά και Οτζίτζα. Με την υποσημείωση, ότι αυτή είναι απλά η αρχή και θα υπάρξει συνέχεια.

Η αλήθεια είναι πως ο Τύπος υποδέχθηκε με μια (;) δόση υπερβολής τις εξελίξεις, εν μέρει δικαιολογήμενα, αφού από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι πράγματι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε πολλές και σημαντικές αλλαγές το άμεσο διάστημα. Αλλαγές που αφορούν πρόσωπα, τον τρόπο λειτουργίας της ΠΑΕ και την καθημερινότητα στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη.

Πάντως ο Ολυμπιακός δεν θα παίξει με την Κ-20 τα παιχνίδια που απομένουν, ούτε θα φύγουν 15 και 20 παίκτες πριν τελειώσει το πρωτάθλημα.

Πράγματι υπάρχουν ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας που θα πάρουν χρόνο συμμετοχής στα ματς που απομένουν ως τη λήξη της σεζόν και σίγουρα ποδοσφαιριστές του ρόστερ θα ακολουθήσουν την πόρτα που άνοιξαν οι Σεμπά και Οτζίτζα.

ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ

Ωστόσο αυτό θα γίνει σταδιακά. Όχι μαζικά και όχι για επικοινωνιακούς λόγους, αφού δεν μπορούν να μπουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι, τουλάχιστον όσο αφορά την συμπεριφορά τους.

 

Προτό, Σκαφίδας, Χουτεσιώτης, Νικολάου, Κούτρης, Ανδρούτσος, Ταχτσίδης, Σισέ, Βέργος, Χατζισαφί, Ανσαριφάρντ, Ομάρ, Ρομαό, Ζιλέ, Μιραλάς και Μαρτίνς, είναι 16 παίκτες που μέχρι το τέλος της σεζόν μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς.

Αυτό δεν σημαίνει ότι σίγουρα θα βρίσκονται στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη την επόμενη σεζόν. Όμως δεν τίθεται θέμα άμεσης αποπομπής τους από την ομάδα για το υπόλοιπο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ξέχωρα από το αν έχουν δικαιολογήσει ή όχι την παρουσία τους αγωνιστικά, οι συγκεκριμένοι παίκτες δεν εμπίπτουν στην λίστα όσων "έδειξε" ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην ομιλία του, όταν ουσιαστικά έκανε λόγο για απάθεια, αδιαφορία, κακή νοοτροπία ή ακόμη και... τουρισμό.

Από την παραπάνω 16άδα σαφώς και θα προκύψουν αποχωρήσεις το καλοκαίρι, αυτό λίγο πολύ μπορεί να θεωρείται δεδομένο. Για διαφορετικούς όμως λόγους και όχι εξαιτίας... ζαμανφουτισμού. Για λόγους που θα αφορούν είτε το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, είτε θέμα μπάτζετ ή μιας καλής πρότασης για πώληση.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει μια 6άδα παικτών (Μάριν, Ένχελς, Τζούρτζεβιτς, Πάρντο, Μποτία, Φορτούνης) για τους οποίους η κατάσταση μοιάζει από ζόρικη έως μη αναστρέψιμη (ανάλογα με το τι τους χρεώνεται) και μέσα από την οποία θα προκύψουν οι επόμενοι... Σεμπά και Οτζίτζα.

Photo credits: eurokinissi

Δειτε Επισης

Respect και στους τρεις, αξίζετε να το ζείτε!
Ανάμεσα στους κορυφαίους-Υποψήφιος για MVP της εβδομάδας στο Conference League ο Τζολάκης
Μασούρας: Για όλα αυτά τα χαμένα ματς του Ολυμπιακού στο 90’, για τη Γιουβέντους, τον Τζέραρντ, το Ριαθόρ
Μαρινάκης σε Φορτούνη: Θα πάτε για πολλά εκατομμύρια εσείς
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Κωνσταντής Τζολάκης... Ο 21χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου που σόκαρε την Ευρώπη
BINTEO: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του μετά από τις τρεις αποκρούσεις πέναλτι
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Το φυλαχτό του πατέρα του Τζολάκη στη διαδικασία των πέναλτι-«Πήραμε μαζί την πρόκριση»